Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ
Ο Γουόρεν Μπάφετ ακόμα ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο. 

Με περιουσία που ξεπερνά τα 67,6 δισ. δολάρια ο Γουόρεν Μπάφετ μπορεί να έχει ό,τι θελήσει, οποιαδήποτε στιγμή, αλλά φαίνεται πως ο επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν έχει «ακριβά» γούστα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Business Insider, ακόμα επιλέγει να ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και να οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο.

Πλέον, σε ηλικία 88 ετών, ο γηραιότερος CEO του κόσμου, προτιμά να «επενδύει» τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και να βοηθά όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Δείτε πως προτιμά να «ξοδεύει» τα χρήματα του ο Γουόρεν Μπάφετ:

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ο Γουόρεν Μπάφετ σκοπεύει να αφήσει «μόνο» 2 δισ. δολάρια σε κάθε του παιδί, ενώ όλη η υπόλοιπη περιουσία του θα «πάει» σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετά το θάνατό του. 

Όπως έχει αναφέρει, θέλει να αφήσει στα παιδιά του «αρκετά χρήματα, ώστε να νιώθουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσα πολλά που να μην κάνουν τίποτα». 

Το 2018 ο Γουόρεν Μπάφετ αποφάσισε να κάνει μία διαφορετικού είδους δωρεά. 

Συγκεκριμένα ο επιτυχημένος CEO αποφάσισε να δωρίσει μετοχές αξίας περί των 2,6 εκατ. δολαρίων της Berkshire Hathaway, αντί για μετρητά. 

Τον ίδιο χρόνο έδωσε επίσης μετοχές της ίδιας εταιρείας, συνολικής αξίας 800 εκατ. δολαρίων στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation και NoVo Foundation.

Ενώ τον Ιούνιο του 2019 παραχώρησε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ακόμα περισσότερες μετοχές της Berkshire Hathaway, συνολικής αξίας 3,6 δισ. δολαρίων.

Το 2016, ο Γουόρεν Μπάφετ πραγματοποίησε δωρεά ύψους 2,9 δισ. δολαρίων σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το The Bill and Melinda Gates Foundation και το Susan Thompson Buffett Foundation, στη μνήμη της συζύγου του.

Ενώ, μέσω του Susan Thompson Buffett Foundation, έχει δωρίσει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια σε οργανισμούς όπως το Planned Parenthood Federation of America και το National Abortion Federation.

Το 2010 ο Γουόρεν Μπάφετ συνεργάστηκε με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς για να δημιουργήσουν το «The Giving Pledge», μία πρωτοβουλία που καλεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, να δώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Σχεδόν 46 δισ. δολάρια εκτιμάται πως έχει δώσει σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς, από το 2000, ο Γουόρεν Μπάφετ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:36

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την περίοδο του Πάσχα

13:21

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς θωρακίζεται ο Έλληνας καταναλωτής

13:10

Ιραν Οι ΗΠΑ συμφωνούν στο ξεπάγωμα δεσμευμένων κεφαλαίων της Τεχεράνης - Αρνείται η Ουάσιγκτον

13:00

Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν τις τιμές κατοικιών

12:52

ΑΠΘ: Ένας στους πέντε φοιτητές χρειάζεται συστηματική υποστήριξη για μαθησιακές και άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες

12:42

Αγουρέλαιο Χαλκιδικής: Καινοτόμo πρωτόκολλο παραγωγής «εκτοξεύει» τις δυνατότητες των ελαιοκαλλιεργητών

12:23

Ιαπωνία: Ενέκρινε νέα στήριξη ύψους $4δισ. στην εταιρία ημιαγωγών Rapidus

12:13

Θεσσαλονίκη: Στα ύψη η ζήτηση για μαγειρίτσα

12:04

ΗΠΑ: Απαισιόδοξοι οι επενδυτές όσον αφορά τον πληθωρισμό και την ανάληψη κινδύνου

11:46

Πάσχα στην εποχή των social media

11:39

Πρ. Βενζινοπωλών Αττικής: Σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

11:27

Στις 18:30 αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός απ' τα Ιεροσόλυμα

11:16

Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Έχει παραμορφωθεί το πρόσωπο του σύμφωνα με ιρανικές πηγές

11:03

Ο δρόμος για την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου

10:52

Λίβανος: Οι συνομιλίες με το Ισραήλ στις ΗΠΑ θα εκκινήσουν την Τρίτη

10:44

Χωρίς προβλήματα η έξοδος και των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

10:33

OpenAI: Εντόπισε ζήτημα ασφάλειας που σχετίζεται με εργαλείο τρίτου μέρους

10:23

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα

10:07

Γκουτέρες: ΗΠΑ και Ιράν να αδράξουν τη διπλωματική ευκαιρία

10:02

Ουκρανία: Ένας νεκρός, δεκαπέντε τραυματίες σε επιθέσεις της Ρωσίας πριν από την πασχαλινή ανακωχή

09:49

Ισραήλ: Εγκρίνει την ανέγερση άλλων 34 οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

09:41

Πάσχα στη Λιβαδειά: Εκεί όπου η χτυπά η καρδιά της ρουμελιώτικης παράδοσης

09:35

Τραμπ: Το στενό του Ορμούζ θα ανοίξει πλήρως και μάλιστα αρκετά σύντομα

09:16

Στην «κόψη του ξυραφιού» οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στο Ισλαμαμπάντ για τερματισμό του πολέμου

08:56

Τουρκία: Αρνήθηκε στην Κύπρο το δικαίωμα συμμετοχής στις Εργασίες της COP31

08:41

Τραμπ: Υπόσχεται να ενισχύσει την ουγγρική οικονομία αν επανεκλεγεί ο Όρμπαν

08:28

Οι μεγάλες business στην αγορά καλλυντικών

08:22

Υπερκέρδη στην Ενέργεια: Επανέρχεται η συζήτηση για φορολόγηση – Το μοντέλο του 2022 στο επίκεντρο

08:14

Ευκαιρίες για πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟ με μισθό 1.477 ευρώ - Αιτήσεις έως 22 Απριλίου

08:09

Επέστρεψαν στη Γη οι αστροναύτες της αποστολής Άρτεμις 2

gazzetta
gazzetta reader insider insider