Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ
Ο Γουόρεν Μπάφετ ακόμα ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο. 

Με περιουσία που ξεπερνά τα 67,6 δισ. δολάρια ο Γουόρεν Μπάφετ μπορεί να έχει ό,τι θελήσει, οποιαδήποτε στιγμή, αλλά φαίνεται πως ο επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν έχει «ακριβά» γούστα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Business Insider, ακόμα επιλέγει να ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και να οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο.

Πλέον, σε ηλικία 88 ετών, ο γηραιότερος CEO του κόσμου, προτιμά να «επενδύει» τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και να βοηθά όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Δείτε πως προτιμά να «ξοδεύει» τα χρήματα του ο Γουόρεν Μπάφετ:

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ο Γουόρεν Μπάφετ σκοπεύει να αφήσει «μόνο» 2 δισ. δολάρια σε κάθε του παιδί, ενώ όλη η υπόλοιπη περιουσία του θα «πάει» σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετά το θάνατό του. 

Όπως έχει αναφέρει, θέλει να αφήσει στα παιδιά του «αρκετά χρήματα, ώστε να νιώθουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσα πολλά που να μην κάνουν τίποτα». 

Το 2018 ο Γουόρεν Μπάφετ αποφάσισε να κάνει μία διαφορετικού είδους δωρεά. 

Συγκεκριμένα ο επιτυχημένος CEO αποφάσισε να δωρίσει μετοχές αξίας περί των 2,6 εκατ. δολαρίων της Berkshire Hathaway, αντί για μετρητά. 

Τον ίδιο χρόνο έδωσε επίσης μετοχές της ίδιας εταιρείας, συνολικής αξίας 800 εκατ. δολαρίων στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation και NoVo Foundation.

Ενώ τον Ιούνιο του 2019 παραχώρησε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ακόμα περισσότερες μετοχές της Berkshire Hathaway, συνολικής αξίας 3,6 δισ. δολαρίων.

Το 2016, ο Γουόρεν Μπάφετ πραγματοποίησε δωρεά ύψους 2,9 δισ. δολαρίων σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το The Bill and Melinda Gates Foundation και το Susan Thompson Buffett Foundation, στη μνήμη της συζύγου του.

Ενώ, μέσω του Susan Thompson Buffett Foundation, έχει δωρίσει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια σε οργανισμούς όπως το Planned Parenthood Federation of America και το National Abortion Federation.

Το 2010 ο Γουόρεν Μπάφετ συνεργάστηκε με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς για να δημιουργήσουν το «The Giving Pledge», μία πρωτοβουλία που καλεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, να δώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Σχεδόν 46 δισ. δολάρια εκτιμάται πως έχει δώσει σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς, από το 2000, ο Γουόρεν Μπάφετ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:15

Τραμπ: «Θα αφήσω τον Γουόρς να κάνει ό,τι θέλει με τα επιτόκια»

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)

19:01

Στο Πεκίνο ο Πούτιν για συνάντηση με τον Σι - Η ατζέντα

19:00

Για τις αγορές, το πολιτικό ρίσκο δεν τελειώνει με τις εκλογές

18:57

Ισπανία: Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango

18:50

Τραμπ: «Ίσως χρειαστεί να χτυπήσουμε ξανά το Ιράν»

18:40

Bloomberg: Το ΝΑΤΟ εξετάζει την ανάπτυξη δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

18:35

Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον δύο σκαφών

18:31

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας μαζί με Μέρκελ και Ζελένσκι

18:22

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τριήμερη «βουτιά» 5,7% για τις τράπεζες

18:13

Όμιλος Fourlis: Στα 133,1 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις α' τριμήνου - Άλμα 11,1% στο μικτό κέρδος

18:08

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις 70.000 επιταγές παιδικών κατασκηνώσεων

18:02

Mercedes και VW: Στροφή στη βιομηχανία όπλων

17:58

Γαλλία: Αύξηση δαπανών κατά 36 δισ. ευρώ ως το 2030 για την άμυνα της χώρας

17:51

Aegean: Άνοδος 5% για τον κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο - Στα 46,6 εκατ. ευρώ τα EBITDA

17:44

G7: «Eπιβεβαίωση της δέσμευσης για πολυμερή συνεργασία» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία

17:42

Νέα κατακρήμνιση για τα αμερικανικά ομόλογα - Σε υψηλό από το 2007 η απόδοση στο 30ετές

17:39

Χατζηθεοδοσίου: Εξαίρεση κρίσιμων κλάδων από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

17:36

Boυλή: Άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου

17:26

Ανδριόπουλος (Dimand): Χωρίς άμεσο σοκ προσφοράς δεν θα δούμε βελτίωση στο στεγαστικό

17:16

Ντομπρόβσκις: Η παράταση της εξαίρεσης από τις ρωσικές κυρώσεις δείχνει ότι η G7 δεν συμφωνεί σε όλα

17:00

Κοντογεώργης: Εθνικός στόχος η ανάπτυξη της περιφέρειας για την Ελλάδα του 2030

16:59

Wall Street: Chips και ομόλογα ρίχνουν τους δείκτες

16:57

Δήμας: Η ερευνητική δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας

reader insider