Ειδήσεις | Διεθνή
25-03-2020 | 11:40

Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ

Μοιράσου το
Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ

Ο Γουόρεν Μπάφετ ακόμα ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο. 

Με περιουσία που ξεπερνά τα 67,6 δισ. δολάρια ο Γουόρεν Μπάφετ μπορεί να έχει ό,τι θελήσει, οποιαδήποτε στιγμή, αλλά φαίνεται πως ο επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν έχει «ακριβά» γούστα

Μάλιστα, σύμφωνα με το Business Insider, ακόμα επιλέγει να ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και να οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο. 

Πλέον, σε ηλικία 88 ετών, ο γηραιότερος CEO του κόσμου, προτιμά να «επενδύει» τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και να βοηθά όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη. 

Δείτε πως προτιμά να «ξοδεύει» τα χρήματα του ο Γουόρεν Μπάφετ:

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ο Γουόρεν Μπάφετ σκοπεύει να αφήσει «μόνο» 2 δισ. δολάρια σε κάθε του παιδί, ενώ όλη η υπόλοιπη περιουσία του θα «πάει» σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετά το θάνατό του. 

Όπως έχει αναφέρει, θέλει να αφήσει στα παιδιά του «αρκετά χρήματα, ώστε να νιώθουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσα πολλά που να μην κάνουν τίποτα». 

Το 2018 ο Γουόρεν Μπάφετ αποφάσισε να κάνει μία διαφορετικού είδους δωρεά. 

Συγκεκριμένα ο επιτυχημένος CEO αποφάσισε να δωρίσει μετοχές αξίας περί των 2,6 εκατ. δολαρίων της Berkshire Hathaway, αντί για μετρητά. 

Τον ίδιο χρόνο έδωσε επίσης μετοχές της ίδιας εταιρείας, συνολικής αξίας 800 εκατ. δολαρίων στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation και NoVo Foundation.

Ενώ τον Ιούνιο του 2019 παραχώρησε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ακόμα περισσότερες μετοχές της Berkshire Hathaway, συνολικής αξίας 3,6 δισ. δολαρίων.

Το 2016, ο Γουόρεν Μπάφετ πραγματοποίησε δωρεά ύψους 2,9 δισ. δολαρίων σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το The Bill and Melinda Gates Foundation και το Susan Thompson Buffett Foundation, στη μνήμη της συζύγου του.

Ενώ, μέσω του Susan Thompson Buffett Foundation, έχει δωρίσει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια σε οργανισμούς όπως το Planned Parenthood Federation of America και το National Abortion Federation.

Το 2010 ο Γουόρεν Μπάφετ συνεργάστηκε με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς για να δημιουργήσουν το «The Giving Pledge», μία πρωτοβουλία που καλεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, να δώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Σχεδόν 46 δισ. δολάρια εκτιμάται πως έχει δώσει σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς, από το 2000, ο Γουόρεν Μπάφετ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.