Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα χρήματα δίνει σε φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ
Ο Γουόρεν Μπάφετ ακόμα ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο. 

Με περιουσία που ξεπερνά τα 67,6 δισ. δολάρια ο Γουόρεν Μπάφετ μπορεί να έχει ό,τι θελήσει, οποιαδήποτε στιγμή, αλλά φαίνεται πως ο επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν έχει «ακριβά» γούστα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Business Insider, ακόμα επιλέγει να ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του '50 και να οδηγεί ένα «χαμηλών τόνων» αυτοκίνητο.

Πλέον, σε ηλικία 88 ετών, ο γηραιότερος CEO του κόσμου, προτιμά να «επενδύει» τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και να βοηθά όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Δείτε πως προτιμά να «ξοδεύει» τα χρήματα του ο Γουόρεν Μπάφετ:

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ο Γουόρεν Μπάφετ σκοπεύει να αφήσει «μόνο» 2 δισ. δολάρια σε κάθε του παιδί, ενώ όλη η υπόλοιπη περιουσία του θα «πάει» σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετά το θάνατό του. 

Όπως έχει αναφέρει, θέλει να αφήσει στα παιδιά του «αρκετά χρήματα, ώστε να νιώθουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσα πολλά που να μην κάνουν τίποτα». 

Το 2018 ο Γουόρεν Μπάφετ αποφάσισε να κάνει μία διαφορετικού είδους δωρεά. 

Συγκεκριμένα ο επιτυχημένος CEO αποφάσισε να δωρίσει μετοχές αξίας περί των 2,6 εκατ. δολαρίων της Berkshire Hathaway, αντί για μετρητά. 

Τον ίδιο χρόνο έδωσε επίσης μετοχές της ίδιας εταιρείας, συνολικής αξίας 800 εκατ. δολαρίων στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation και NoVo Foundation.

Ενώ τον Ιούνιο του 2019 παραχώρησε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ακόμα περισσότερες μετοχές της Berkshire Hathaway, συνολικής αξίας 3,6 δισ. δολαρίων.

Το 2016, ο Γουόρεν Μπάφετ πραγματοποίησε δωρεά ύψους 2,9 δισ. δολαρίων σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το The Bill and Melinda Gates Foundation και το Susan Thompson Buffett Foundation, στη μνήμη της συζύγου του.

Ενώ, μέσω του Susan Thompson Buffett Foundation, έχει δωρίσει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια σε οργανισμούς όπως το Planned Parenthood Federation of America και το National Abortion Federation.

Το 2010 ο Γουόρεν Μπάφετ συνεργάστηκε με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς για να δημιουργήσουν το «The Giving Pledge», μία πρωτοβουλία που καλεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, να δώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Σχεδόν 46 δισ. δολάρια εκτιμάται πως έχει δώσει σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς, από το 2000, ο Γουόρεν Μπάφετ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:30

Ιράν-Ρωσία: Μυστική συμφωνία 500 εκατ. ευρώ για χιλιάδες προηγμένους πυραύλους

18:21

Αντιδράσεις για την απόφαση της Deutsche Welle να κλείσει την ελληνόφωνη σύνταξη

18:05

Guardian: Αφιέρωμα στους 200 της Καισαριανής – «Τώρα μπορούμε να δούμε το θάρρος τους»

17:55

Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη στα Σπάτα

17:42

Δημοσκόπηση Marc: 18,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου - Τι δείχνει για Τσίπρα και Καρυστιανού

17:27

Κικίλιας: «Εχθρός μας είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»

17:09

Κομισιόν για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

16:55

McKinsey: Το αβέβαιο στοίχημα του €1 τρισ. για την ευρωπαϊκή Άμυνα

16:44

Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις στο DNA παιδιών εργαζομένων του Τσερνόμπιλ

16:26

ΗΠΑ: Νεκρός άνδρας εφοδιασμένος «με τουφέκι και μπιτόνι βενζίνης» που προσπάθησε να μπει στο Μαρ-α-Λάγκο

16:12

Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

15:56

Διακοπές ρεύματος στο υπό ρωσική κατοχή τμήμα της Ζαπορίζια μετά από ουκρανικές επιθέσεις

15:31

New York Times: Γιατί μια επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι πολύ πιο ριψοκίνδυνη από τη σύλληψη του Μαδούρο

15:21

Ρωσία: Περιορισμός πτήσεων σε τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας

15:05

Τσουκαλάς: «Δεν περιμέναμε την Καθαρά Δευτέρα για να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη πετάει μονίμως χαρταετό»

14:42

ΕΕ: Προτείνει «πάγωμα» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ λόγω του «χάους» των δασμών Τραμπ

14:27

Κώτσηρας: Ελάφρυνση φορολογικών βαρών - Ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών

14:19

Επιστολή Μακρόν στον Τραμπ: Ζητά άρση των κυρώσεων κατά του Τιερί Μπρετόν και του δικαστή Νικολά Γκιγιού

13:55

Στουρνάρας στο Politico: H εντυπωσιακή ελληνική ανάπτυξη δεν εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο

13:36

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να πολεμήσουν το νέο συριακό καθεστώς

13:24

Γροιλανδία: Δεν χρειαζόμαστε το πλωτό νοσοκομείο του Τραμπ, λέει ο Δανός υπουργός Άμυνας

13:10

Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές Αθήνας - Θεσσαλονίκης ψάχνουν Έλληνες και ξένοι, πόσα δίνουν για αγορά/ενοικίαση

12:55

Ζαγοροχώρια: Μια βόλτα στα πιο εντυπωσιακά γεφύρια

12:33

Λήμνος: Αίτημα για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Χωρίς νερό η Μύρινα

12:22

Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει ήδη «συνθηκολογήσει»

12:07

Δυνατές εξαγγελίες από αδύναμους ηγέτες

12:02

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες εξαιτίας πακιστανικών αεροπορικών επιδρομών

11:55

Λαγκάρντ: Η ΕΕ δεν χρειάζεται και τους 27 για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις

11:40

Κοντογεώργης: Η πολιτική της κυβέρνησης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωρισμούς και περιχαρακώσεις

11:28

Καλιφόρνια: Νεκρός και ο ένατος αγνοούμενος που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider