Τα «στραβά μάτια» έκανε από το 2011 η Κομισιόν για τη Volkswagen

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «στραβά μάτια» έκανε από το 2011 η Κομισιόν για τη Volkswagen

Τα «στραβά μάτια» έκανε από το 2011 η Κομισιόν στη χειραγώγηση των εμπομπών ρύπων από τη Volkswagen υποστηρίζει η WirtschaftsWoche, την ώρα που το ευρωπαϊκό όργανο καλεί την αυτοκινητοβιομηχανία να απολογηθεί για την απόκρυψη του σκανδάλου.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η γερμανική επιθεώρηση, αξιωματούχος της VW είχε ενημερώσει τον ευρωπαίο επίτροπο σε θέματα Βιομηχανίας, Antonio Tajani, για τις εν λόγω παρατυπίες, χωρίς αυτό να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες ουσιαστικά διέρρευσαν από υπαλλήλους της Κομισιόν στην αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση ΙCCT, από όπου και αποκαλύφθηκε τελικά το σκάνδαλο, λαμβάνοντας τις σημερινές του διαστάσεις.

«Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, αυτό σημαίνει ότι ο πρώην και η νυν Επίτροποι Βιομηχανίας, ο Antonio Tajani και η Elisabetta Bienkowska, συγκάλυπταν τα γεγονότα και ψεύδονταν εν γνώσει τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, δύο Γάλλοι ευρωβουλευτές των Πρασίνων.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η ICCT διέψευσε ότι έλαβε πληροφορίες για την υπόθεση από διοικητικούς υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υποστηρίζει η γερμανική WirtschaftsWoche.

«Η ICCT δεν ενημερώθηκε ποτέ από κανέναν για μια ενδεχόμενη απάτη όσον αφορά τους ελέγχους εκπομπής καυσαερίων και ουδέποτε κάναμε την παραμικρή έρευνα για να εντοπίσουμε παράνομα λογισμικά ή αποδείξεις περί απάτης» ανέφερε εκπρόσωπος του Διεθνούς Συμβουλίου Καθαρών Μεταφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider