Ειδήσεις | Διεθνή
28-12-2019 | 09:33

Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τις αγορές το 2020

Μαρίνα Φούντα
Μοιράσου το
Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τις αγορές το 2020

Μπορεί το 2019 να αποδείχθηκε κερδοφόρο για τις μετοχές ωστόσο, όπως προειδοποιούν αναλυτές και επενδυτές, το 2020 δεν αναμένεται να αποδειχθεί τόσο «τυχερό», καθώς εντείνονται οι προκλήσεις διεθνώς.

«Φωτιά» έχουν πάρει τα… γραφεία των ισχυρότερων επενδυτικών οίκων του πλανήτη τα τελευταία 24ωρα, καθώς δίνουν και παίρνουν οι προβλέψεις για την πορεία των διεθνών αγορών ενόψει της έλευσης του 2020.

Και μπορεί το 2019 να αποδείχθηκε κερδοφόρο για τις μετοχές, αφού κάθε ισχυρός χρηματιστηριακός δείκτης ανά τον κόσμο θα αποχαιρετήσει το έτος σε υψηλότερα επίπεδα από όταν το υποδέχθηκε, ωστόσο, όπως προειδοποιούν αναλυτές και επενδυτές, το 2020 δεν αναμένεται να αποδειχθεί τόσο «τυχερό», καθώς εντείνονται οι προκλήσεις διεθνώς.

Tι προβλέπουν όμως οι κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι για τη χρονιά που έρχεται;

Το Business Insider παρουσιάζει τις κορυφαίες προβλέψεις για το 2020:

Η Credit Suisse θέτει τιμή στόχο τις 3.425 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προβλέπει πως όσο θα βελτιώνονται οι συνθήκες στην οικονομία, τόσο θα ισχυροποιούνται και τα κέρδη στην αγορά.

Η Credit Suisse συστήνει επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στον βιομηχανικό, στον ενεργειακό, καθώς και στον κλάδο των πρώτων υλών, ενώ προειδοποιεί τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους σε κλάδους, όπως των επικοινωνιών.

Η JP Morgan θέτει τιμή στόχο τις 3.400 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ αναγνωρίζει ότι η έκθεση των επενδυτών στις μετοχές βρίσκεται κοντά σε ιστορικά υψηλά. Για τη νέα χρονιά, προβλέπει αύξηση των εκροών κεφαλαίων από τις αγορές ομολόγων και ως αποτέλεσμα, ενίσχυση των εισροών κεφαλαίων στις μετοχές.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συστήνει επενδύσεις σε μετοχές που αφορούν στον κλάδο των επικοινωνιών, ενώ διαμηνύει πως απαιτείται προσοχή στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά την υπεραπόδοσή τους το 2019.

Η Goldman Sachs θέτει τιμή στόχο τις 3.400 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προειδοποιεί για αύξηση του πολιτικού κινδύνου στις ΗΠΑ, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Όπως επισημαίνει, για τους επόμενους μήνες ο προεκλογικός «πυρετός» θα κινεί τα νήματα στις αγορές.

Η Goldman Sachs συστήνει επενδύσεις σε μετοχές με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο ακραίες αποτιμήσεις.

Η Bank of America θέτει τιμή στόχο τις 3.300 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προβλέπει ότι βασικός καταλύτης της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς τη νέα χρονιά θα είναι οι προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το 2020:

α) τα κεφάλαια θα μεταφερθούν από τα ομόλογα στις μετοχές

β) τα κεφάλαια θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο

γ) το παγκόσμιο θα καταστεί τοπικό

δ) ο εμπορικός πόλεμος θα γίνει τεχνολογικός πόλεμος

Η Bank of America συστήνει επενδύσεις σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του κλάδου της βιομηχανίας, δεν απορρίπτει τον τεχνολογικό κλάδο και τους κλάδους επικοινωνιών και υγείας, συστήνει όμως να μην γίνουν επενδύσεις σε real estate και πρώτες ύλες.

Η UBS θέτει τιμή στόχο τις 3.000 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προβλέπει πως αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για «πανηγυρισμούς» σε ό,τι αφορά τις μετοχές, τελικά οι κίνδυνοι παραμένουν για τις αμερικανικές μετοχές.

Οι αναλυτές της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν πτώση του S&P 500 τους επόμενους μήνες. Η ανάκαμψή του δεν πρόκειται να έρθει πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται, με βιώσιμο τρόπο, η αμερικανική οικονομία.

Η Morgan Stanley θέτει τιμή στόχο τις 3.000 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020. Αναλυτικότερα, προβλέπει πως η αυξημένη ρευστότητα που ρέει, τη δεδομένη στιγμή, στις αγορές, θα οδηγήσει μέχρι τις 3.250 μονάδες τον S&P 500 ως τον Απρίλιο, ενώ από εκεί και ύστερα θα αρχίσει η πτώση του, όσο θα εξασθενεί η ρευστότητα στην αμερικανική αγορά.

Οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου συστήνουν επενδύσεις σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς, όπως εξηγούν, έχουν ήδη απορροφήσει τους κινδύνους.

Η Wells Fargo θέτει τιμή στόχο τις 3.200 – 3.300 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προειδοποιεί πως ολοένα και πληθαίνουν τα «σύννεφα» πάνω από τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών θα αυξηθούν το 2020, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά τις εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης και όχι τόσο τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Η Wells Fargo συστήνει επενδύσεις κυρίως στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, οι οποίες, όπως εξηγεί, έχουν ήδη απορροφήσει τις συνέπειες των εμπορικών διενέξεων διεθνώς και των μεταβολών που σημειώνονται σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής.

Η Barclays θέτει τιμή στόχο τις 3.300 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, προειδοποιεί ότι τη νέα χρονιά είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν οι εξαιρετικές επιδόσεις του 2019.

Οι επενδυτές της βρετανικής τράπεζας εκτιμούν πως το 2020 θα μειωθούν οι κίνδυνοι που θα επηρεάζουν τις αγορές, τόσο οικονομικοί, όσοι και πολιτικοί, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα για επενδύσεις στα assets που ενέχουν κίνδυνο.

Η Deutsche Bank θέτει τιμή στόχο τις 3.250 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προειδοποιεί πως η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί περαιτέρω τη νέα χρονιά, απόρροια της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, η κερδοφορία των εισηγμένων στον S&P 500 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της μεταποίησης διεθνώς, για την οποία η Deutsche Bank προβλέπει σημαντική ισχυροποίησή της τη νέα χρονιά.

Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας συστήνουν επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο, ενόψει μιας ήπιας αύξησης των τιμών του πετρελαίου προσεχώς.

Η RBC θέτει τιμή στόχο τις 3.350 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ωστόσο προειδοποιεί πως η τρέχουσα διαμόρφωση των αποτιμήσεων των μετοχών αποτελεί προάγγελο πτώσης τους προσεχείς μήνες.

Η RBC συστήνει επενδύσεις σε assets «αξίας» έναντι assets «ανάπτυξης» και συγκεκριμένα στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού και του βιομηχανικού κλάδου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.