Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα κερδίζουν οι 5 κορυφαίοι υπουργοί του Ντόναλντ Τραμπ
Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε 12 από τους 23 υπουργούς παραπάνω από μία φορά.

Η τρέχουσα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από 17 εκατομμυριούχους και 1 δισεκατομμυριούχο.

Ολόκληρη η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου «αποτιμάται» στα 3,2 δισ. δολάρια. Ας δούμε όμως τους πέντε υπουργούς με τη μεγαλύτερη περιουσία...!

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός είναι από τις περιπτώσεις που μεγάλωσαν πλούσιες μιας και ο πατέρας της ήταν ο τέως μεγιστάνας της αυτοκινητοβιομηχανίας Edgar Prince.

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ακίνητα στο Μίτσιγκαν και τις Μπαχάμες, μερίδια στην ομάδα του ΝΒΑ Orlando Magic και στην ομάδα μπέιζμπολ Chicago Cubs αλλά και τεράστιες επενδύσεις  σε μετοχές στη λιανική αλυσίδα At Home και SpaceX του Έλον Μασκ. 

Ο Ρος πέρασε 24 χρόνια στην επενδυτική τράπεζα Rothschild, μέχρι το 2000 που έφυγε και δημιούργησε τη δική του επενδυτική εταιρεία WL Ross & Co.

Ο νυν υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει 260 εκατ. δολάρια επενδύοντας στον αμερικάνικο χάλυβα την εποχή του Τζορτζ Μπους, που επέβαλε δασμούς σε ανταγωνιστές.

Δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αποκάλυψε τα περιουσιακά του στοιχεία στις ομοσπονδιακές οικονομικές αρχές. 

Ο γιος του διευθυντή της Goldman Sachs, Στίβεν Μνούτσιν, ξεκίνησε στη Goldman αποφοιτώντας από το κολέγιο και έμεινε εκεί για 17 χρόνια, πριν γίνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως και ο Γουίλμπορ Ρος, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, που ασχολείται με ταινίες και χρηματοοικονομικά.

Χρηματοδότησε μεγάλες επιτυχίες που πέρασαν από το box office όπως το American Sniper και το Avatar, πριν αυτός και μια ομάδα επενδυτών πουλήσουν την τράπεζα OneWest, στη CIT Group για 3,4 δισ. δολάρια.

Σήμερα ο Μνούτσιν και η σύζυγός του, Λούιζ Λίντον, κατέχουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει σπίτια στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Χάμπτονς και στη Σκωτία.

Μετά τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, ο Ουίλιαμ Μπαρ πέρασε 26 χρόνια, χτίζοντας μια μεγάλη περιουσία στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά από αυτά προήλθαν από τη Verizon, όπου εργάστηκε ως γενικός σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ο Μπαρ εγκατέλειψε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών παίρνοντας ένα γενναίο πακέτο συνταξιοδότησης ύψους 17,1 εκατ. δολαρίων, συν 10,4 εκατ. δολάρια από την αποχώρησή του από την εταιρεία. 

Πλέον είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ είναι ο αρμόδιος για θέματα εμπορίου των ΗΠΑ και αποτελεί τον κορυφαίο διαπραγματευτή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Πέρασε πάνω από τρεις δεκαετίες στη δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Τον Ιανουάριο του 2017 δημοσιεύθηκε πως διαθέτει 1,8 εκατ δολάρια από εισοδήματα από την εταιρεία Skadden από την αρχή του 2016.

Ο Λάιτιζερ διαθέτει πάνω από 25 εκατ. δολάρια, αλλά μπορεί να γίνει πολύ πλουσιότερος αν προβεί σε επενδύσεις.

Κατέχει ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσινγκτον και ένα άλλο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ακριβώς κάτω από το δρόμο από τη λέσχη του προέδρου Mar-a-Lago.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Επιτροπή Νόμπελ έπεσε θύμα ψηφιακής κατασκοπείας

23:45

Δένδιας: Στόχος η υπογραφή την άνοιξη της ανανέωσης της συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας για την Άμυνα

23:35

Πρόεδρος Κούβας: Οι ΗΠΑ θέλουν να στραγγαλίσουν την οικονομία της χώρας

23:28

Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»

23:16

Wall Street: 3x3 σερί απωλειών για S&P 500 - Κερδοφόρος ο Ιανουάριος για τους δείκτες

23:01

Γερμανία: Στο 6,6% η ανεργία τον Ιανουάριο - Το υψηλότερο επίπεδο από το 2014

22:48

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε 3 εκατομμύρια έγγραφα της υπόθεσης Έπστιν

22:35

Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν

22:20

Τίμερμανς: Η Πράσινη Συμφωνία παραμένει μονόδρομος – Η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος

22:05

ΗΠΑ: O Λουίτζι Μαντζιόνε δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

21:48

Sell off για τα πολύτιμα μέταλλα - Κατρακύλα 30% για ασήμι, «βουτιά» 11% για χρυσό

21:30

Τραμπ: «Πολύ κοντά» μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας

21:25

Bloomberg: Η Ελλάδα προειδοποιεί τους πλοιοκτήτες να μην πλέουν κοντά στις ακτές του Ιράν

21:23

Κλήρωση Eurojackpot 30/01/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:20

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού τμήματος του ΒΟΑΚ Ηράκλειο - Χανιά - Κίσσαμος

21:11

Πιερρακάκης στο Economist Impact: Η Ελλάδα έχει κάνει reset - Θεμέλιο της κυριαρχίας η αξιοπιστία

21:05

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα εναντίον των drones

21:03

Παναμάς: Η Maersk θα αναλάβει προσωρινά τη διαχείριση δύο λιμανιών στην είσοδο της Διώρυγας

20:56

Κακοκαιρία τριών ημερών από το Σάββατο - Πότε «χτυπά» την Αττική

20:49

Τραμπ: «Δεν ζήτησα από τον Γουόρς να μειώσει τα επιτόκια - Εκείνος το θέλει»

20:45

Στουρνάρας: Σε πολύ ισχυρότερη θέση οι ελληνικές τράπεζες

20:36

Ζελένσκι: Δεν υπήρξαν ούτε ρωσικές, ούτε ουκρανικές επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους

20:22

Γουόλερ (Fed) για επιτόκια: Απαιτούνται περισσότερες περικοπές

20:20

ΕΛΑΣ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γραμμή 100 της Άμεσης Δράσης Αττικής

20:15

Ουκρανία: Εσπευσμένη απομάκρυνση οικογενειών με παιδιά από επτά χωριά στο Χάρκοβο

20:09

Η επιλογή Γουόρς για τη Fed ταρακουνά τις αγορές: Άλμα δολαρίου, κατάρρευση πολύτιμων μετάλλων

20:06

Hellenic Train: Με λεωφορεία, από 31 Ιανουαρίου, τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

19:58

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει συμφωνία - Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται στην περιοχή»

19:45

Ουκρανία: Ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια - ΔΟΑΕ συγκαλεί το Συμβούλιο των κυβερνητών του

19:40

Μητσοτάκης: Οι πολίτες αποδέχονται πως οι δαπάνες για την άμυνα είναι απαραίτητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider