Διεθνή
15-04-2019 | 14:26

Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι τουριστικοί προορισμοί για τους φανς του Game of Thrones

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι τουριστικοί προορισμοί για τους φανς του Game of Thrones

Τουρισμός ή «προσκύνημα» στους... ιερούς τόπους του Game of Thrones;

Με το πρώτο επεισόδιο της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones να προβλήθηκε από το ΗΒΟ το βράδυ της Κυριακής (δεν θα κάνουμε spoilers), είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε ένα από τα Eπτά Bασίλεια.

Φυσικά μιλάμε για τις τοποθεσίες που γυρίστηκαν μερικές από τις κορυφαίες σκηνές της σειράς, όπως το King’s Landing στην Κροατία και το Dragonstone στην Ισπανία!

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα πέντε καλύτερα σημεία που πρέπει να επισκεφτεί ένας πραγματικός φαν του GoT, πριν ξεκινήσουν τα διάφορα spin offs:

Εδώ γυρίστηκαν οι σκηνές της πόλης στο Slaver’s Bay, που ελευθέρωσε η Ντενέρις Ταργκάριαν, η ελευθερώτρια των σκλάβων (μεταξύ άλλων).

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα οχυρωμένο χωριό στο Μαρόκο, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που έχει μπει στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Μάλιστα, πέρα από το GoT, εκεί εχουν γυριστεί σκηνές από ταινίες όπως η Μούμια και ο Μονομάχος.

Εκτός από τη βασική τοποθεσία για την κατασκήνωση της Νυχτερινής Φρουράς, η περιοχή που μάθαμε Fist of the First Men είναι επίσης, εκεί που σημειώθηκε μια από τις πιο σημαντικές μάχες της σειράς, αυτή μεταξύ ανθρώπων και του στρατού των White Walkers, η πρώτη μετά από 1.000 χρόνια!

Ακόμα και για όσους δεν έχουν δει τη σειρά, η τοποθεσία είναι άξια θαυμασμού, καθώς το παγόβουνο βρίσκεται πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο.

Πρόκειται για το δρόμο που περνά και από τα Επτά Βασίλεια και καταλήγει στην πρωτεύουσα, το King’s Landing.

Στην πραγματικότητα, όπως και στη σειρά, ο δρόμος είναι γεμάτος με δέντρα εκατοντάδων ετών αριστερά και δεξιά, με τα κλαδιά να δημιουργούν σκιά, όλες τις ώρες της ημέρας.

Από τον Οκτώβριο του 2017 μάλιστα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας αμαξιών σε ορισμένα τμήματα του δρόμου, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Οι επισκέπτες στο Σαν Χουάν δεν θα δουν το κάστρο της Ντενέρις Ταργκάριαν, καθώς ήταν αποτέλεσμα CGI τεχνολογίας, όμως μπορούν να περπατήσουν στα μαγευτικά σκαλιά και να θαυμάσουν τη θέα στη θάλασσα.

Το Dragonstone έχει μετατραπεί πια σε προσκύνημα, και οι επισκέπτες έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, που οι Αρχές αναμένεται να λάβουν μέτρα περιορισμού. Οπότε σπεύσατε!

Η Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς για το GoT καθώς εκεί «φιλοξενείται» το King’s Landing, η πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων.

Τα τείχη και η μεσαιωνική αισθητική της πόλης όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί τόσους πολλούς τουρίστες που έθεσαν σε κίνδυνο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Μάλιστα, το 2017 η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών από κρουαζιερόπλοια, σε 4.000 άτομα ανά επίσκεψη.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.