Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι τουριστικοί προορισμοί για τους φανς του Game of Thrones

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι τουριστικοί προορισμοί για τους φανς του Game of Thrones
Τουρισμός ή «προσκύνημα» στους... ιερούς τόπους του Game of Thrones;

Με το πρώτο επεισόδιο της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones να προβλήθηκε από το ΗΒΟ το βράδυ της Κυριακής (δεν θα κάνουμε spoilers), είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε ένα από τα Eπτά Bασίλεια.

Φυσικά μιλάμε για τις τοποθεσίες που γυρίστηκαν μερικές από τις κορυφαίες σκηνές της σειράς, όπως το King’s Landing στην Κροατία και το Dragonstone στην Ισπανία!

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα πέντε καλύτερα σημεία που πρέπει να επισκεφτεί ένας πραγματικός φαν του GoT, πριν ξεκινήσουν τα διάφορα spin offs:

Εδώ γυρίστηκαν οι σκηνές της πόλης στο Slaver’s Bay, που ελευθέρωσε η Ντενέρις Ταργκάριαν, η ελευθερώτρια των σκλάβων (μεταξύ άλλων).

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα οχυρωμένο χωριό στο Μαρόκο, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που έχει μπει στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Μάλιστα, πέρα από το GoT, εκεί εχουν γυριστεί σκηνές από ταινίες όπως η Μούμια και ο Μονομάχος.

Εκτός από τη βασική τοποθεσία για την κατασκήνωση της Νυχτερινής Φρουράς, η περιοχή που μάθαμε Fist of the First Men είναι επίσης, εκεί που σημειώθηκε μια από τις πιο σημαντικές μάχες της σειράς, αυτή μεταξύ ανθρώπων και του στρατού των White Walkers, η πρώτη μετά από 1.000 χρόνια!

Ακόμα και για όσους δεν έχουν δει τη σειρά, η τοποθεσία είναι άξια θαυμασμού, καθώς το παγόβουνο βρίσκεται πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο.

Πρόκειται για το δρόμο που περνά και από τα Επτά Βασίλεια και καταλήγει στην πρωτεύουσα, το King’s Landing.

Στην πραγματικότητα, όπως και στη σειρά, ο δρόμος είναι γεμάτος με δέντρα εκατοντάδων ετών αριστερά και δεξιά, με τα κλαδιά να δημιουργούν σκιά, όλες τις ώρες της ημέρας.

Από τον Οκτώβριο του 2017 μάλιστα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας αμαξιών σε ορισμένα τμήματα του δρόμου, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Οι επισκέπτες στο Σαν Χουάν δεν θα δουν το κάστρο της Ντενέρις Ταργκάριαν, καθώς ήταν αποτέλεσμα CGI τεχνολογίας, όμως μπορούν να περπατήσουν στα μαγευτικά σκαλιά και να θαυμάσουν τη θέα στη θάλασσα.

Το Dragonstone έχει μετατραπεί πια σε προσκύνημα, και οι επισκέπτες έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, που οι Αρχές αναμένεται να λάβουν μέτρα περιορισμού. Οπότε σπεύσατε!

Η Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς για το GoT καθώς εκεί «φιλοξενείται» το King’s Landing, η πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων.

Τα τείχη και η μεσαιωνική αισθητική της πόλης όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί τόσους πολλούς τουρίστες που έθεσαν σε κίνδυνο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Μάλιστα, το 2017 η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών από κρουαζιερόπλοια, σε 4.000 άτομα ανά επίσκεψη.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:20

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή

09:06

CrediaBank: Ξεκινά σήμερα η ΑΜΚ - Στα 0,8 ευρώ η τιμή διάθεσης

09:01

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε πρόστιμα ΦΠΑ, κρυπτονομίσματα και ακίνητα

08:57

ΕΣΠΑ: Στα 2,13 δισ. ευρώ κλείδωσε η αναθεώρηση

08:47

Το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε πελώρια αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού

08:47

Αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο: Η Κάλας καταγγέλλει «παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας»

08:30

Οι 22 σελέμπριτις δισεκατομμυριούχοι του 2026

08:26

Άνοδος στο πετρέλαιο - Πλησιάζει τα 116 δολάρια το Brent

08:15

Τραμπ: Μπορούμε να πάρουμε «πολύ εύκολα» το πετρέλαιο του Ιράν

08:07

Πού άνοιξαν νέα καταστήματα Pepco

08:04

Πώς να «διαβάζετε» σωστά τον λογαριασμό ρεύματος

07:48

Αγωνία για το Άγιο Φως - Αγωνία για πασχαλινό ανασχηματισμό - Ανεβασμένος Ανδρουλάκης αρχίζει δίαιτα - ΓΑΠ κατά Αλέξη

07:41

Ενέργεια: Ο «δεύτερος μισθός» που πληρώνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε

07:36

Μέτρα στήριξης: Δύσκολα fuel pass πριν το Πάσχα - Μείωση στο diesel από 1η Απριλίου

07:24

Αντώνης Πέππας - ETME: Ποια είναι η ελληνική ΜμΕ που αναπτύσσει τεχνολογία άμυνας ευρωπαϊκής κλίμακας

07:16

Συνεχίζει με χαμηλότερη ένταση τις διανομές η Intrum Hellas

07:12

Γεμάτο το βιβλίο της Credia - Στις 31 Μαρτίου κληρώνει - Οι ΑΠΕ και οι τιμές

23:58

Το ΑΠΘ ετοιμάζεται να «πάει Διάστημα» με τον νανοδορυφόρο PeakSat

23:37

Ζελένσκι: Επισκέπτεται την Ιορδανία για «σημαντικές συναντήσεις»

23:15

Συνελήφθη 19χρονος στην Αγ. Παρασκευή που εκβίαζε ανηλίκους

22:46

Θεοχάρης: Συμμετοχή του ΥΦΥΠΕΞ στην 14η Υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

22:18

Πάπας Λέων: Ο Θεός απορρίπτει τις προσευχές ηγετών που διεξάγουν πολέμους

21:47

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται με έργα που υλοποιούνται με συνέπεια

21:18

Γαλλία: Δύο νέες συλλήψεις για την αποτυχημένη επίθεση εναντίον της BofA στο Παρίσι

21:00

Κακλαμάνης: Η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί κοινή ευθύνη

20:49

Κοντογεώργης: Η Ροδόπη βρίσκεται στο επίκεντρο της Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

20:40

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

20:32

Λίβανος: Περισσότεροι από 1.200 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

20:03

Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας - Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider