Ελλάδα
06-03-2019 | 10:54

CFA Institute Research Challenge: Πάει Ζυρίχη το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Μοιράσου το
CFA Institute Research Challenge: Πάει Ζυρίχη το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο ελληνικό σκέλος του φετινού CFA Institute Research Challenge, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece).

Η ομάδα που πήρε την πρωτιά θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής EMEA (Europe, Middle East and Africa), στις 10-11 Απριλίου 2019, με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη, στις 25 Απριλίου 2019.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Στον ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, συμμετείχαν οχτώ ομάδες από τα ακόλουθα οκτώ Πανεπιστήμια: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ALBA Graduate Business School, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πάντειον Πανεπιστήμιο και Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι ομάδες των φοιτητών παρέδωσαν σε ειδικούς βαθμολογητές μια ανάλυση που αφορούσε την εταιρεία «Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ», με σύσταση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής της, ενώ πραγματοποίησαν και αναλυτική παρουσίαση της πρότασής τους σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα.

Τη νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς απαρτίζουν οι κ.κ Χρήστος Γκιτέρσος, Μάκης Δραγάτσης, Μάρκος Ζώρζος, Κωνσταντίνος Μαμάης και Γιάννης Σταμάτης, με ακαδημαϊκούς υπεύθυνους της ομάδας τους κκ. Δημήτριο Κυριαζή και Εμμανουήλ Τσιριτάκη και μέντορα τον κ. Σταμάτη Δραζιώτη, CFA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.