BNB: Η «βουτιά» στο κρυπτονόμισμα της Binance προκαλεί νευρικότητα στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNB: Η «βουτιά» στο κρυπτονόμισμα της Binance προκαλεί νευρικότητα στην αγορά
Οι εκροές υποχώρησαν και τη Δευτέρα ενώ σημειώθηκε καθαρή εισροή 455 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα της Binance.

«Βουτιά» σημειώνει το crypto της Binance, προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το BNB αναπήδησε περίπου 10% τις τελευταίες δύο ημέρες στα 245 δολάρια, ενώ ο δείκτης των 100 μεγαλύτερων νομισμάτων έχει αλλάξει ελάχιστα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Το token ωστόσο έχει βυθιστεί περίπου 25% από τις 5 Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου —φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022— αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε την Binance Holdings και τον ιδρυτή Changpeng Zhao για παραβιάσεις κανόνων.

Το BNB είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με αγοραία αξία 39 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CoinGecko.

Οι χρήστες απολαμβάνουν εκπτώσεις στις χρεώσεις συναλλαγών και η επιτυχία του νομίσματος και της Binance θεωρούνται αλληλένδετες.

Οι απαντήσεις της Binance στην αγωγή της SEC βοήθησαν στη σταθεροποίηση του BNB, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στις κατηγορίες, δήλωσε ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας στη Matrixport.

Ο ίδιος προσέθεσε πως περισσότερες αρνητικές ειδήσεις θα μπορούσαν να είναι καθοδόν ενώ συμπλήρωσε πως τα 200 δολάρια είναι ένα «ψυχολογικά σημαντικό» επίπεδο για το BNB.

Το Twitter ήταν γεμάτο από εικασίες ότι η Binance πούλησε τα αποθέματα της σε bitcoin και stablecoins για να συγκεντρώσει κεφάλαια υποστηρίζοντας την τιμή του BNB, αν και πηγές της εταιρείας απέρριψαν την φημολογία.

Η SEC κατηγόρησε την Binance και τον Zhao για κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών, παραπλάνηση επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών και παραβίαση των κανόνων γύρω από τους τίτλους. Η Binance χαρακτήρισε την ενέργεια «απογοητευτική» και είπε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί την πλατφόρμα της «σθεναρά».

Οι επενδυτές έχουν βρεθεί σε εγρήγορση για τα crypto των ανταλλακτηρίων μετά την κατάρρευση του FTT, του νομίσματος του FTX, που συνέβαλε στην κατάρρευση του τελευταίου.

Ο εκπρόσωπος της Binance είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στο ανταλλακτήριο «υποστηρίζονται όλα 1:1» και ότι μπορεί πάντα να ανταποκριθεί σε αιτήματα ανάληψης «επειδή διαχειριζόμαστε ένα πολύ απλό επιχειρηματικό μοντέλο - κρατάμε περιουσιακά στοιχεία σε απόθεμα και παράγουμε έσοδα από χρεώσεις συναλλαγών».

Συνεχείς κίνδυνοι

Ορισμένοι επενδυτές άντλησαν κεφάλαια από την Binance στον απόηχο της αγωγής της SEC, οδηγώντας σε επτά συνεχόμενες ημέρες καθαρών εκροών στο blockchain Ethereum. Η κορυφαία ανάληψη ήταν 702 εκατομμύρια δολάρια αμέσως μετά την ενέργεια της εταιρείας.

Οι εκροές υποχώρησαν και τη Δευτέρα ενώ σημειώθηκε καθαρή εισροή 455 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα της Binance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απειλή για την παγκόσμια οικονομία το Ελ Νίνιο - Στα 84 τρισ. η ζημιά μέχρι το τέλος του αιώνα

Jumbo: Αυξημένες 22% οι πωλήσεις στο 5μηνο - Πρόταση για μέρισμα 0,322 ευρώ μικτά

Πώς και γιατί το ρωσικό φυσικό αέριο εξακολουθεί να ρέει προς την Ευρώπη παρά τις κυρώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider