Η SEC συνεχίζει να «πυροβολεί» τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων - «Έχουν επιλέξει να αθετούν τους κανόνες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η SEC συνεχίζει να «πυροβολεί» τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων - «Έχουν επιλέξει να αθετούν τους κανόνες»
Ο επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC), Γκάρι Γκένσλερ, εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά των εταιρειών κρυπτονομισμάτων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC), Γκάρι Γκένσλερ, εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά των εταιρειών κρυπτονομισμάτων, τονίζοντας πως πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν λάβει μια «υπολογισμένη οικονομική απόφαση» να αθετήσουν τους κανόνες της.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, ο ίδιος επανέλαβε τη γνώμη του για το ότι «η μεγάλη πλειονότητα» των crypto tokens πληροί το κριτήριο της ασφάλειας και πρέπει να καταχωρηθεί στη SEC. Αυτό σημαίνει ότι και τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους περί κινητών αξιών, πρόσθεσε.

«Όταν οι συμμετέχοντες στην αγορά crypto περιουσιακών στοιχείων βγαίνουν στο Twitter ή στην τηλεόραση και λένε ότι δεν είχαν "δίκαιη ειδοποίηση" ότι η συμπεριφορά τους θα μπορούσε να είναι παράνομη, μην το πιστεύετε» είπε ο Γκένσλερ.

«Μπορεί να έχουν λάβει μια υπολογισμένη οικονομική απόφαση να αναλάβουν τον κίνδυνο επιβολής της νομοθεσίας ως κόστος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας» σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες η SEC μήνυσε δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto στον κόσμο, Coinbase και Binance, επειδή φέρονται να παραβίασαν τους νόμους περί κινητών αξιών παραλείποντας να καταχωρίσουν τις δραστηριότητές τους στην Επιτροπή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GameStop: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της μετοχής - Προς χαμηλό διετίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider