Coinbase: Ζοφερή χρονιά - Πλέον αξίζει λιγότερο και από το dogecoin

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coinbase: Ζοφερή χρονιά - Πλέον αξίζει λιγότερο και από το dogecoin
Τα εταιρικά ομόλογα της Coinbase που λήγουν το 2026 άλλαζαν χέρια σε επίπεδα χρέους, αποδίδοντας σχεδόν 20% και διαπραγματεύονταν για 50 σεντς στο δολάριο.

Το dogecoin και η Coinbase είχαν αμφότεροι μια άθλια χρονιά, καθώς επλήγησαν από τα selloff που πυροδότησε στις αγορές η αύξηση των επιτοκίων κι ενισχύθηκαν περαιτέρω από μία σειρά «τρανταχτών» καταρρεύσεων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Αλλά η Coinbase μόλις δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα, έστω και σε συμβολικό επίπεδο καθώς έφτασε πλέον να αξίζει λιγότερο και από το διάσημο cryptomeme.

Η κεφαλαιοποίηση του dogecoin αυξήθηκε σε περισσότερα από 9,9 δισ. δολάρια την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap, την στιγμή που η κεφαλαιοποίηση της Coinbase κυμάνθηκε στα 8,1 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει και το Marketwatch, η Τρίτη ήταν γενικά μία ημέρα «πόνου» για την γνωστή crypto-εταιρεία: Τα εταιρικά ομόλογα της Coinbase που λήγουν το 2026 άλλαζαν χέρια σε επίπεδα χρέους, αποδίδοντας σχεδόν 20% και διαπραγματεύονταν για 50 σεντς στο δολάριο.

Η πτώση της εταιρείας είναι απογοητευτική. Οι μετοχές της Coinbase, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2021 με όριο κεφαλιοποίησης 85 δισ. δολαρίων, έχουν υποχωρήσει κατά 85% φέτος. Το bitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, έχει μειωθεί κατά 65%.

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια για την Coinbase, η οποία εξακολουθεί να αναμένει έσοδα άνω των 3 δισ. δολαρίων φέτος, είναι ένα βασικό ερώτημα.

Ενώ η εταιρεία μπορεί να διαφοροποιήσει τη ροή των εσόδων της —οι επιλογές περιλαμβάνουν τόκους καταθέσεων και νέες χρεώσεις — η βασική της δραστηριότητα «ασθμαίνει».

Η Coinbase βασίζεται σε προμήθειες από μεμονωμένες συναλλαγές, αλλά οι μικροεπενδυτές τράπηκαν σε φυγή καθώς το χάος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει εξαπλωθεί.

Βεβαίως, ο ανταγωνισμός κεφαλαιοποίησης dogecoin-Coinbase είναι καθαρά συμβολικός, αλλά είναι επίσης ενδεικτικός του πώς η Wall Street γίνεται ολοένα πιο αφιλόξενη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Πισωγύρισμα στην επενδυτική εμπιστοσύνη η FTX - Οι παράγοντες της «αλλαγής»

FTX: Θετικός στην έκδοση του στις ΗΠΑ ο Μπάνκμαν-Φρίντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider