Κρυπτονομίσματα
22-10-2021 | 13:33

Binance: «Έριξε» το bitcoin στα 8.200 δολάρια λόγω bug στον αλγόριθμο

Newsroom
Μοιράσου το
Binance: «Έριξε» το bitcoin στα 8.200 δολάρια λόγω bug στον αλγόριθμο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η τιμή του Bitcoin κατρακύλησε 87% στο Binance στις ΗΠΑ σήμερα, πέφτοντας στα 8.200 δολάρια από περίπου 65.000 δολάρια. Η τιμή δεν ακολούθησε παρόμοια πορεία σε άλλα ανταλλακτήρια και στο Binance η τιμή σχεδόν αμέσως επέστρεψε στο σημείο που ήταν.

«Ένας από τους θεσμικούς μας επενδυτές μας είπε ότι είχαν ένα σφάλμα στον αλγόριθμο συναλλαγών τους, το οποίο φαίνεται να προκάλεσε το sell-off», δήλωσε η Binance.US σύμφωνα με το Bloomberg. «Συνεχίζουμε να εξετάζουμε το συμβάν, αλλά καταλαβαίνουμε από τον επενδυτή ότι έχουν πλέον διορθώσει το σφάλμα τους και ότι το ζήτημα φαίνεται να έχει επιλυθεί».

Η βουτιά σημειώθηκε στις 7:34 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον ιστότοπο Binance.US. Ο όγκος στο ανταλλακτήριο εκείνη τη στιγμή ήταν 592,8 Bitcoin, τα οποία αξίζουν κάτι λιγότερο από 40 εκατομμύρια δολάρια στις τρέχουσες τιμές που επικρατούν.

Λάθη όπως αυτό συμβαίνουν όπως όταν, για παράδειγμα, οι επενδυτές μπερδεύουν τις λεπτομέρειες των συναλλαγών που επιθυμούν να εκτελέσουν, εισάγοντας λάθος τιμή ή μέγεθος παραγγελίας. 

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά προβλημάτων συναλλαγών υψηλού προφίλ στα κρυπτονομίσματα. Το Synthetify, ένα νέο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, αναγκάστηκε να κλείσει για λίγο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λίγο μετά το ντεμπούτο του, λόγω κακών δεδομένων που παρείχε το Pyth Network, μια ροή τιμών που υποστηρίζεται από μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες συναλλαγών στον κόσμο. Το Pyth δυσλειτουργούσε άλλη μια φορά τον Σεπτέμβριο, κάνοντας εσφαλμένα να φαίνεται ότι το Bitcoin είχε καταρρεύσει κατά 90%.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.