Για τη Lotus η υπολογιστική δύναμη είναι η νέα ιπποδύναμη

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τη Lotus η υπολογιστική δύναμη είναι η νέα ιπποδύναμη
Lotus Emeya
Η Lotus Emeya, το επερχόμενο ηλεκτρικό Hyper-GT της βρετανικής εταιρείας, συνδυάζει με τη βοήθεια της NVIDIA 75 χρόνια κληρονομιάς με «έξυπνες» επιδόσεις.

Η ολοκαίνουργια Lotus Emeya μπορεί να ολοκληρώσει έως και 25 τρισεκατομμύρια λειτουργίες στον ίδιο χρόνο που χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να αναγνωρίσει μια εικόνα. Ο υπερυπολογιστής του οχήματος είναι η πλατφόρμα NVIDIA DRIVE, η οποία λειτουργεί ως ο εγκέφαλος για τα «έξυπνα» οχήματα της Lotus, παρέχοντας ισχύ επεξεργασίας στο κέντρο δεδομένων.

Lotus Emeya

Τα διπλά συστήματα NVIDIA DRIVE Orin-on-a-chip (SoCs) χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία δεδομένων από 34 υπερσύγχρονους αισθητήρες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου έως και 30 φορές το δευτερόλεπτο, προσφέροντας αντίληψη 360 μοιρών χωρίς τυφλά σημεία.

Lotus Emeya

Τέσσερα αναπτυσσόμενα LiDAR, 18 ραντάρ, επτά κάμερες 8 mp και πέντε κάμερες 2 mp συνδυάζονται για να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του οδηγού σαρώνοντας εμπόδια σε ακτίνα έως 200 μέτρα γύρω από το αυτοκίνητο, προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κακοκαιρίας. Ανακατασκευάζουν ακόμη και ένα εικονικό περιβάλλον γύρω από το όχημα για να καθορίσουν την καλύτερη πορεία, κάτι που είναι βασική απαίτηση σε ένα αυτόνομο μέλλον.

Lotus Emeya

Όλη αυτή η επεξεργαστική ισχύς προέρχεται από δύο SoC NVIDIA, τα οποία σε συνδυασμό παρέχουν 508 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο ή TOPS, υπολογισμού σε συμπαγή μορφή, έχοντας το μέγεθος ενός γραμματοσήμου πάχους μόλις 3 χιλιοστών.

Lotus Emeya

Ο Μαξιμίλιαν Σβάι, Αντιπρόεδρος της Lotus Technology και Διευθύνων Σύμβουλος, LTIC δήλωσε: «Η ισχύς επεξεργασίας γίνεται γρήγορα η νέα ιπποδύναμη. Γι' αυτό, με την Emeya, κατασκευάσαμε έναν υπερυπολογιστή σε τροχούς. Είναι γεμάτη με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους πελάτες εμπιστοσύνη, ασφάλεια και ικανοποίηση. Είναι επίσης έτοιμη για ένα αυτόνομο μέλλον, με λογισμικό που μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς over the air».

Ο Αλί Κάνι, Αντιπρόεδρος Αυτοκινήτου της NVIDIA, πρόσθεσε: «Με το NVIDIA DRIVE Orin ως τον εγκέφαλο της Emeya, οι πελάτες της Lotus θα μπορούν να απολαμβάνουν νέες δυνατότητες άνεσης και ασφάλειας καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου».

Lotus Emeya

Η Emeya εντάσσεται ως ναυαρχίδα στη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας της Lotus, μέρος του οράματος της εταιρείας να γίνει παγκόσμια μάρκα επιδόσεων έως το 2028. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider