Hertz και Uber επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Ευρώπη

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hertz και Uber επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Ευρώπη
Hertz - Uber στο Λονδίνο
Έως 25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαθέσει η Hertz σε οδηγούς της Uber έως το 2025.

Η συνεργασία των Hertz και Uber στη Βόρεια Αμερική επεκτείνεται στην Ευρώπη. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Hertz θα παρέχει έως το 2025 στόλο έως 25.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) σε οδηγούς της Uber σε μεγάλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Η γκάμα των διαθέσιμων EV θα περιλαμβάνει μοντέλα από αρκετές μάρκες, ανάμεσά τους η αμερικάνικη Tesla και η σουηδική Polestar.

Η συμφωνία αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής της Hertz για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων στόλων ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, αλλά και της Uber στο να καταστεί πλατφόρμα με μηδενικές εκπομπές ρύπων από τα οχήματά της στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έως το 2030.

Μέχρι σήμερα σχεδόν 50.000 οδηγοί Uber έχουν ενοικιάσει Tesla από τη Hertz στη Βόρεια Αμερική, έχοντας κάνει άνω των 24 εκατομμυρίων διαδρομών και διανύσει περισσότερα από 420 εκατ. χιλιόμετρα χωρίς εκπομπές ρύπων.

Η ευρωπαϊκή συνεργασία Hertz-Uber θα αρχίσει εντός του Ιανουαρίου από το Λονδίνο και θα επεκταθεί σε αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

«Η κλιματική αλλαγή είναι το πιο επείγον παγκόσμιο θέμα και τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε στην αντιμετώπισή της. Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Hertz στην Ευρώπη θα ενισχύσει την μετάβασή μας στις μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ θα βοηθήσει τους οδηγούς να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα», δήλωσε ο CEO της Uber, Ντάρα Κοσροσάχι.

«Η Hertz συνεχίζει στο δρόμο προς τη βιωσιμότητα και η συνεργασία μας με την Uber ενισχύει σημαντικά την πορεία αυτή. Κάνοντας διαθέσιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε οδηγούς υπηρεσιών rideshare δεν περιορίζουμε απλά τις εκπομπές ρύπων στις ευρωπαϊκές πόλεις αλλά δίνουμε την ευκαιρία στο κοινό να βιώσει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης», ανέφερε από την πλευρά του ο CEO της Hertz, Στίβεν Σερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider