Μετά την Tesla, στην Ευρώπη και η Fisker

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά την Tesla, στην Ευρώπη και η Fisker
(Πηγή: Fisker)
Η αμερικάνικη εταιρεία είναι έτοιμη να αρχίσει στην Αυστρία την παραγωγή του Ocean, ενός ηλεκτρικού SUV.

Διαπιστώνοντας την αποδοχή και την εμπορική επιτυχία της Tesla επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Fisker «πάτησε» στη Γηραιά Ήπειρο. Η αμερικάνικη μάρκα που άρχισε να πουλά εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από το 2011, με το Karma, είναι έτοιμη να λανσάρει το νέο της μοντέλο.

Το Ocean είναι ένα 100% ηλεκτρικό SUV το οποίο για την αγορά της Ευρώπης θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία. Ήδη είναι έτοιμα 95 αυτοκίνητα προ-παραγωγής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δοκιμές, για την εκπαίδευση των μηχανικών αλλά και για την προώθηση της μάρκας στις αγορές.

Η έναρξη παραγωγής των προς πώληση Fisker Ocean έχει προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα (εντός του Οκτωβρίου) το ηλεκτρικό SUV θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Ικανοποιημένος από την ποιότητα παραγωγής του Ocean δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Fisker Inc, Χένρικ Φίσκερ.

Fisker Ocean

To πενταθέσιο Ocean έχει μήκος 4,78 μέτρα και η πιο δυνατή του έκδοση έχει ισχύ 550 ίππων. Η βασική έκδοση Sport με αυτονομία 400 χλμ. κοστίζει 41.560 ευρώ στη Γερμανία, ενώ η κορυφαία Extreme, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση και μεγάλη μπαταρία για αυτονομία άνω των 560 χλμ., κοστίζει από 57.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider