Toyota και Suzuki ενισχύουν τη συνεργασία τους στην αγορά της Ινδίας

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota και Suzuki ενισχύουν τη συνεργασία τους στην αγορά της Ινδίας
Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες θα λανσάρουν τον Αύγουστο ένα νέο SUV, το οποίο θα εξάγεται και στην Αφρική.

Το επόμενο κεφάλαιο στη στρατηγική συνεργασία Toyota και Suzuki σε παγκόσμιο επίπεδο, γράφεται στην Ινδία. Πέρα από την ανταλλαγή τεχνολογιών σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, οι δύο ιαπωνικές εταιρείες λανσάρουν κοινά μοντέλα, η καθεμία με το δικό της σήμα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα στην Ευρώπη είναι τα RAV4/Across και τα Corolla Touring Sports/Swace.

Στην αγορά της Ινδίας, τέταρτη μεγαλύτερη διεθνώς (μετά αυτές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας), Toyota και Suzuki θα κυκλοφορήσουν ένα νέο SUV. Το μοντέλο έχει εξελιχθεί από την Maruti Suzuki και θα κατασκευάζεται στο τοπικό εργοστάσιο της Toyota Kirloskar Motor. Θα κυκλοφορήσει τόσο σε ήπια υβριδική έκδοση (με τεχνολογία της Suzuki) όσο και σε full hybrid (με σύστημα της Toyota).

Η παραγωγή του νέου SUV θα αρχίσει τον Αύγουστο, με τα αυτοκίνητα να προορίζονται αρχικά για την αγορά της Ινδίας. Στις προθέσεις των δύο εταιρειών είναι η εξαγωγή του SUV και σε άλλες αγορές, όπως αυτή της Αφρικής.

«Συνδυάζοντας τα δυνατά χαρακτηριστικά των δύο εταιρειών, θα παρέχουμε στους πελάτες μας στην Ινδία αρκετές επιλογές, ελπίζοντας να συνεισφέρουμε στην μείωση των εκπομπών CO2», δήλωσε ο Άκιο Τογιόντα, Πρόεδρος της Toyota.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ορόσημο στη συνεργασία μας με την Toyota. Η παραγωγή του νέου SUV θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, ενώ παράλληλα θα παρέχει κινητικότητα φιλική προς το περιβάλλον», τόνισε από την πλευρά του ο Τοσιχίρο Σουζούκι, Πρόεδρος της Suzuki.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider