CEO της Hertz: Τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν πιέζοντας κι άλλο την αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO της Hertz: Τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν πιέζοντας κι άλλο την αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων
Τα επαγγελματικά ταξίδια επιστρέφουν και θα μπορούσαν να μειώσουν το ήδη περιορισμένο απόθεμα των οχημάτων προς ενοικίαση όταν τελικά ανακάμψουν, δήλωσε στο CNBC ο CEO της Hertz Stephen Scherr.

Τα επαγγελματικά ταξίδια επιστρέφουν και θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση στο ήδη περιορισμένο απόθεμα των οχημάτων προς ενοικίαση όταν τελικά ανακάμψουν, δήλωσε στο CNBC ο CEO της Hertz Stephen Scherr.

«Η εταιρική δραστηριότητα βρίσκεται σε άνοδο, μην έχετε αμφιβολία. Είμαι βέβαιος ότι ανακάμπτει και νομίζω ότι ο επισκέπτης που βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ θα αρχίσει να επιστρέφει όταν υπάρξει πλήρης χαλάρωση ορισμένων από τους περιορισμούς της Covid», είπε ο Scherr σε συνέντευξή του στο «Mad Money».

«Όταν συμβεί αυτό, νομίζω ότι θα σημειωθεί μεγαλύτερη ζήτηση εδώ από αυτή που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, και αυτή τη στιγμή, αυτό είναι ένα ζήτημα ζήτησης-προσφοράς, με τη ζήτηση να ξεπερνά τις δυνατότητες του στόλου που έχει η βιομηχανία, και η ίδια η Hertz.», πρόσθεσε.

Η Hertz ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με το StreetAccount.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων σημείωσε στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές ότι «βιώνει τον αντίκτυπο των περιορισμών στην προσφορά νέων οχημάτων καθώς και ορισμένες πληθωριστικές πιέσεις κόστους» και ότι τα προβλήματα της χαμηλής προσφοράς για την κάλυψη της ζήτησης μπορεί να διατηρηθούν μέχρι το 2023.

Ωστόσο, η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια σε σύγκριση με τα ταξίδια αναψυχής, είπε ο Scherr.

«Εάν απλώς αποσυνθέσετε τη ζήτηση, οι ταξιδιώτες αναψυχής έχουν φτάσει στο περίπου 90% της ζήτησης του 2019. Τα επαγγελματικά ή εταιρικά ταξίδια είναι μόνο στο 63%», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider