Αυτοκίνητο
26-04-2021 | 18:14

Αναβάθμιση από τη Volvo στο XC60

Αναβάθμιση από τη Volvo στο XC60
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Volvo Cars παρουσιάζει μια σειρά από αναβαθμίσεις για το εμβληματικό μεσαίο της SUV, το XC60. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζει η προσθήκη του νέου συστήματος infotainment, με Android και ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, που καθιστά το best seller της Volvo πιο έξυπνο από ποτέ. Το διαισθητικό σύστημα infotainment επόμενης γενιάς προσφέρει στους πελάτες πρωτόγνωρες δυνατότητες εξατομίκευσης και απαράμιλλη συνδεσιμότητα, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με το λανσάρισμα του εντελώς νέου πακέτου Digital Υπηρεσιών.

Εικόνα

Επίκεντρο αυτού είναι η πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές Google, που περιλαμβάνουν φωνητική βοήθεια μέσω του Google Assistant, την καλύτερη πλοήγηση στην κατηγορία μέσω του Google Maps και μια ευρεία γκάμα αποκλειστικά in-car εφαρμογών μέσω του Google Play.

Με την εγγραφή σε ένα πακέτο Digital Υπηρεσιών, οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών και των χαρακτηριστικών που προσφέρονται στο πακέτο. Όλο το hardware που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες υπάρχει ήδη στο αυτοκίνητο και όλα τα δεδομένα που απαιτούνται συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο. Το Volvo Car Group είναι ο πρώτος οργανισμός που συνεργάζεται με την Google για να εξοπλίσει τα αυτοκίνητά της με σύστημα infotainment με Android και ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google.

Εικόνα

Έπειτα από χρόνια στενής συνεργασίας των δύο εταιρειών για την εξέλιξη του συστήματος, το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge έγινε το πρώτο μοντέλο Volvo που το ενσωματώνει. Αυτό καθιστά το XC60 το επόμενο βήμα στο εν εξελίξει λανσάρισμα των συστημάτων infotainment με Android στα αυτοκίνητα Volvo. Για περισσότερο από μία δεκαετία, το XC60 σφραγίζει με την παρουσία του την αφρόκρεμα μιας από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες στην αγορά.

Από το 2009, είναι συνεχώς το best seller της Volvo Cars, ενώ έως και το 2020 οι πωλήσεις του είχαν αγγίξει τις 1,68 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Μόνο το 2020, οι πωλήσεις του XC60 έφθασαν τις 200.000 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 29% των συνολικών πωλήσεων της Volvo Cars. Με όρους μεριδίου αγοράς, πρόκειται για το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία των ευρωπαϊκών premium μεσαίων SUV, το οποίο εισήλθε και στο top 5 της ίδιας κατηγορίας παγκοσμίως. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.