Νευρικότητα στη Wall εν αναμονή του δεύτερου πακέτου μέτρων

Wall Street

Στο Κογκρέσο έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές. Απώλειες για τον Dow Jones και τον S&P 500.

Διεύρυνε τις απώλειες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτη ο Dow Jones με τον S&P 500 να ακολουθεί στην πτωτική πορεία. Με κέρδη έκλεισε ο Nasdaq συνεχίζοντας σε ιστορικά υψηλά.

Η πτώση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, δεν δελέασε τους επενδυτές που διατηρούν έντονες επιφυλάξεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο μέτρων. Συγκεκριμένα, στις 963.000 έπεσαν οι ατήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας την Πέμπτη.

Οι ατίησεις για επίδομα ήταν χαμηλότερες τόσο από την προηγούμενη εβδομάδα που διαμορφώθηκαν στα 1,19 εκατ. όσο και των προβλέψεων που έκαναν λόγο για 1,12 εκατ.

Να σημειωθεί πως αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι αύριο, Παρασκευή τότε είναι πολύ πιθανόν, τα μέτρα να εφαρμοστούν μετά τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας «πανικό» στους Αμερικανούς πολίτες που περιμένουν να λάβουν τα επιδόματα.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones διολίσθησε 0,28% στις 27.897 μονάδες. Απωλειες 0,20% στις 3.373 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ άνοδο 0,27% σημείωσε ο Nasdaq στις 11.042 μονάδες.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ