Συνεχίζουν σε θετική «τρόχια» οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τον Nasdaq να «πετάει» από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Ωστόσο τα «σήματα» από την αγορά εργασία των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά η ADP ανακοίνωσε 167.000 εργασίας έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 1 εκατ. θέσεις εργασίας. 

Οι επενδυτές ωστόσο συνεχίζουν να αναζητούν «καύσιμα» εστιάζοντας τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα, όσο και στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων. 

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν να συμφωνούν στην ανάγκη για έναν νέο γύρο επιταγών ύψους 1.200 δολάρια που θα δοθούν απευθείας στα αμερικανικά νοικοκυριά.

«Ράλι» καταγράφει ο χρυσός

Τέλος δεν φαίνεται να έχει το «ξέφρενο» ράλι του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να σπάει όλα τα κοντέρ και να σκαρφαλώνει σε νέα πολυετή υψηλά.

Ειδικότερα, ο χρυσός όχι μόνο διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, αλλά αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα ιστορικά υψηλά των 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Την Τετάρτη, το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο 1,47%, καλπάζοντας στα επίπεδα των 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά.

«Η σταδιακή αποδυνάμωση του δολαρίου, σε συνδυασμό με τους φόβους για την εξέλιξη της πανδημίας διεθνώς, ωθούν τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού», σχολιάζει μερίδα αναλυτών στο CNBC.

Δείκτες

Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 1,01% στις 27.099 μονάδες. Κέρδη 0,65% στις 3.227  μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ άνοδο 0,43% σημειώνει ο Nasdaq στις 10.988 μονάδες.