Συγκεκριμένα, πίσω αναμένεται να πάει η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ για την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής όπως, ανέφερε αξιωματούχος στο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος, ανέφερε πως η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο ενώ σημείωσε πως είναι ακόμα πιθανό να μην επιτευχθεί τελικά συμφωνία για την «πρώτη φάση» των διαπραγματεύσεων.

Δεκάδες χώροι έχουν προταθεί για τη συνάντηση, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Χιλή, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος τόνισε πως η Κίνα φέρεται να βλέπει την επίτευξη μιας γρήγορης συμφωνίας ως την καλύτερη ευκαιρία για την εξασφάλιση ευνοϊκότερων όρων, δεδομένης της πίεσης που αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ από την έρευνα για την παραπομπή για το θέμα «Μπάϊντεν» αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές.

Οι δείκτες στη Wall Street αντέδρασαν με τον Dow Jones να μένει σταθερός στις 27,491.28 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε οριακά κέρδη 0,07% στις 3.076,76 και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,29% στις 8.410,63.