Μπορεί το Bitcoin να ξεπεράσει τα 14.000 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπορεί το Bitcoin να ξεπεράσει τα 14.000 δολάρια
Θα συνεχιστεί το «ράλι» που καταγράφει ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων, μετά το τρίτο halving.

Το «ράλι» που καταγράφει τον τελευταίο ένα μήνα το Bitcoin κάνει την αγορά να κινείται «στο κύμα των ταύρων».

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα το 2020, καθώς μετά τη «βουτιά» στα 4.000 δολάρια, αντέδρασε άμεσα και κινήθηκε υψηλότερα φτάνοντας πλέον στο έυρος των 11.000 δολαρίων.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει για το Bitcoin εξαιτίας της αυξανόμενης ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές της αγοράς, του τρίτου halving που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου, αλλά και από τις συσχετίσεις με το χρυσό που συνεχίσει να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ. Πλέον η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αναμένει μια πιο ισχυρή και σταθερή πορεία για το Bitcoin, καθώς αναθερμένεται το ενδιαφέρον για μια εναλλακτική μορφή χρήματος και οι κυβερνήσεις αυξάνουν τα πακέτα οικονομικής τόνωσης εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Mike McGlone του Bloomberg Intelligence το Bitcoin θα πρέπει μετά το τρίτο halving να αγγίζει την περιοχή των 14.000 δολαρίων, περίπου δηλαδή στα υψηλά του προηγούμενου έτους. Ωστόσο όπως συμπλήρωσε ο ίδιος ανέφερε το Bitcoin θα μπορούσε να κινηθεί ακόμη υψηλότερα από αυτό τον στόχο.

«Το Bitcoin θα φτάσει το ρεκόρ των 20.000 δολαρίων φέτος, αν ακολουθήσει την τάση του 2016 που πραγματοποιήθηκε το δεύτερο halving».

Παράλληλα η JP Morgan επεσήμανε σε πρόσφατο report της πως οι «Millennials» υποστηρίζουν με ιδιαίτερη θέρμη το Bitcoin, ως «εναλλακτικό» νόμισμα με τον τρόπο που οι μεγαλύτεροι επενδυτές βλέπουν το χρυσό.

Tι είναι ωστόσο το Bitcoin halving

Ο «εφευρέτης» του Bitcoin, με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, αποφάσισε πως μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoins θα πρέπει να κυκλοφορούν στην αγορά, προκειμένου η «τροφοδοσία» να γίνεται σταδιακά και να διασφαλίζεται ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση.

Βάσει των σχεδιασμών, κάθε 10 λεπτά εκδίδονται νέα Βitcoin. Κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια ύπαρξης του κρυπτονομίσματος, ο αριθμός των νέων Βitcoin που εκδίδονταν κάθε 10 λεπτά ανερχόταν σε 50. Κάθε τέσσερα χρόνια, ωστόσο, αυτός ο αριθμός διαιρείται διά δύο. Ως halving χαρακτηρίζεται η μέρα – και το γεγονός – κατά τα οποία ο αριθμός των νέων Βitcoin που εκδίδονται, διαιρείται διά δύο.

Κατά το πρώτο halving, στις 28 Νοεμβρίου 2012, ο αριθμός των νέων Bitcoin που εκδίδονταν κάθε 10 λεπτά μειώθηκε από τα 50 στα 25. Το 2016, κατά το δεύτερο halving, υποχώρησε από τα 25 στα 12,5, ενώ πλέον με το τρίτο halving της 12ης Μαΐου, ο αριθμός των νέων Bitcoin που εκδίδονται κάθε 10 λεπτά, θα μειωθεί από τα 12,5 στα 6,25.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider