Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο - Ξεκινούν «δειλά» οι γεωτρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο - Ξεκινούν «δειλά» οι γεωτρήσεις
Το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 42,33 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,33%.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο στις αρχές της εβδομάδας καθώς οι περικοπές συνεχίζονται ενώ κάποιες γεωτρήσεις ξεκινούν με "δειλό βηματισμό" μετά από το φρένο που μπήκε κατά τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας και της πτώσης της ζήτησης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ο αριθμός των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ αλλά οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ώθησαν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Ενισχυτικά στις τιμές λειτουργεί η μείωση της παραγωγής στο πλάισιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+. Το Ιράκ και το Καζακστάν δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν περισσότερο με τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου κατά την τεχνική συνάντηση του ΟΠΕΚ + την Πέμπτη.

Ωστόσο, το καρτέλ που αποτελείται από τις χώρες εξαγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα επεκτείνει τη μείωση του εφοδιασμού των 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίωςγια τέταρτο μήνα τον Αύγουστο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν επίσης από την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την κατάρρευση τον Απρίλιο-Μάιο κατά τη διάρκεια του lockdown και οι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζουν τις οικονομικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε αύξηση ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού την Κυριακή, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Οι αυξήσεις στις μολύνσεις σε μέρη του κόσμου, όπως το Πεκίνο και τη Βικτώρια της Αυστραλίας, ώθησαν τις αρχές να θέσουν εκ νέου περιορισμούς στην κίνηση για να περιορίσουν την εξάπλωση.

«Η πιθανή οικονομική ζημία ενός νέου γύρου μέτρων κατά του COVID-19 πιθανότατα θα φρενάρει τον ενθουσιασμό των επενδυτών», δήλωσε ο Michael McCarthy, αναλυτής της CMC Markets.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (12.11 ώρα Ελλάδος), το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 42,33 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider