Κατεύθυνση από την ΕΚΤ αναζητούν οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κατεύθυνση από την ΕΚΤ αναζητούν οι ευρωαγορές
Ήπιες μεταβολές αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια.

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια. Επιπλέον, αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα δημοσιεύσουν οι κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας (BoE), της Νορβηγίας (Norges Bank) και της Σουηδίας (Riksbank).

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,11% στις 580,4 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 ισχυροποιείται 0,21% στις 5.693 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,06% στις 23.969 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,16% στις 8.099 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,06% στις 9.768 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει άνοδο 0,17% στις 44.173 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX 35 κινείται με +0,16% στις 16.966 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά, η BP ανακοίνωσε τον διορισμό της πρώτης γυναίκας CEO στην ιστορία της, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει έπειτα από μία αποτυχημένη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο διορισμός της Μεγκ Ο'Νιλ στο τιμόνι της εταιρείας, έρχεται σε ένα σημείο που η BP υστερεί αρκετά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της ως αποτέλεσμα ενός συνδυασμού καταστροφικών εταιρικών αποφάσεων, πολέμου χαμηλών αποδόσεων από τις προσπάθειές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κακής τύχης. Η μετοχή της υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στο Λονδίνο.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την ισχυρή πτώση στη Wall Street με βαρίδι τον τεχνπλογικό κλάδο.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 1,03% στις 49.001 μονάδες ενώ ο ευρείας βάσης Topix διολίσθησε 0,37% στις 3.356 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκινά τη διήμερή της συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τις αγορές να αναμένουν ότι θα ανεβάσει το επιτόκιο στο 0,75%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε πτώση 1,53% στις 3.994 μονάδες ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε στις 901,33 μονάδες με -1,07%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με οριακή άνοδο 0,02% στις 8.588 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 0,12% στις 25.498 μονάδες, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ανήλθε στις 4.552 μονάδες με πτώση 0,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Φθηνό ρεύμα στους κοινωνικά ευάλωτους: Στην αφετηρία η νέα εκδοχή του «Απόλλων»

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider