Wall Street: «Σπάει» το πενθήμερο πτωτικό σερί με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Σπάει» το πενθήμερο πτωτικό σερί με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο
Άνοδος 160 μονάδων για τον Dow Jones. Πάνω από τις 11.000 μονάδες ο Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 20.24

Σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, το οποίο έφερε σημαντικές απώλειες για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ανησυχία σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed σε σχέση με τα βασικά της επιτόκια αλλά και αναφορικά με τις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη παραμένουν στο προσκήνιο.

Υπενθυμίζεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων στις 50 μονάδες βάσης, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 165 μονάδων ή 0,49% και βρίσκεται στα επίπεδα των 33.765 μονάδων, ενώ διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,66% στις 3.959 μονάδες.

Αντίστοιχη εικόνα και για τον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος κερδίζει 1,02% και διαμορφώνεται στις 11.070 μονάδες.

Στο ταμπλό, τα κέρδη οδηγούν οι τίτλοι των κολοσσών του πετρελαϊκού τομέα, με την Exxon να κερδίζει 2% μετά την ανακοίνωση της έναρξης προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων ως το 2024, ενώ η μετοχή της Chevron ενισχύεται άνω του 2%. Κέρδη 4% για τον τίτλο της Boeing, ενώ Caterpillar, Cisco, Nike και 3M κερδίζουν άνω του 1%.

Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της GameStop που ενισχύεται κατά 6%, μετά τις ανακοινώσεις για τις επιδόσεις της στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα απώλειες 2% σημειώνει η μετοχή της Tesla μετά το δημοσίευμα πως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή οχημάτων στη μονάδα που διατηρεί στη Σαγκάη της Κίνας.

Μάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 230.000 έναντι 225.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 230.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 1,67 εκατ. έναντι 1,6 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,61 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές online αγορών από την αρχή της πανδημίας

Exxon: Αναμένει διπλασιασμό κερδών έως το 2027 - 50 δισ. για επαναγορές μετοχών έως το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider