Χρηματιστήριο: Διολίσθηση προς τις 840 μονάδες, με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διολίσθηση προς τις 840 μονάδες, με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Στον «χορό« του selloff των διεθνών αγορών μπήκε το ελληνικό χρηματιστήριο.

(upd 15:01) Στον «χορό« του selloff των διεθνών αγορών μπαίνει και το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την έκρηξη του πληθωρισμού εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πλήττει σοβαρά την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε τις 850 μονάδες και υποχωρεί κατά 2,66% στις 843,70 μονάδες, με τον τζίρο στα 66,25 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 υποχωρεί κατά 2,90% στις 2.020 μονάδες και ο τραπεζικός κατά 5,35% στις 535,06 μονάδες. Το χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να μείνει ανεπηρέαστο από τις χθεσινές ρευστοποιήσεις στην Wall Street, η οποία έδωσε σήμερα τη σκυτάλη της πτώσης και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οδεύει προς νέες μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με τα futures των δεικτών.

Οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον αντίκτυπο του υψηλού πληθωρισμού στις προοπτικές ανάπτυξης αλλα και για τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού στις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη. Η εκτόξευση των τιμών ενέργειας, «αναγκάζει» τους Ευρωπαίους να ανακατευθύνουν μέρος των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης σε μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Για τον μήνα Απρίλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης εκτοξεύτηκε κατά 7,4%, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Eurostat.

Στο ταμπλό

Στις τράπεζες, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν Πειραιώς και Alpha Bank στο -7,77% και -5,91% αντίστοιχα, με την ETE στο -5,61% και την Eurobank στο -3,7%.

Στον 25άρη, βουτιά 5,8% σημειώνει η μετοχή της Jumbo και 5,6% χάνει η Βιοχάλκο. Φωτεινή εξαίρεση η μετοχή του ΟΤΕ που καταγράφει άνοδο 3,77%, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ γύρισε και αυτή αρνητική.

Πλέον υπάρχουν φόβοι μήπως ο Γενικός Δείκτης υποχωρήσει προς το ισχυρό σημείο στήριξης των 820 μονάδων, ή αν οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης καταφέρουν να συγκρατήσουν την πτώση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider