Wall Street: Διεύρυνση των κερδών εν μέσω ισχυρής μεταβλητότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διεύρυνση των κερδών εν μέσω ισχυρής μεταβλητότητας
Άνοδος 400 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1,3% Nasdaq και S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 20.53

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα διαδοχικά sell off των προηγούμενων ημερών, τα οποία εν πολλοίς οδηγήθηκαν από τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, γεγονός που «έστειλε» τον δείκτη Nasdaq στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 406 μονάδων ή 1,22% στις 33.646 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 1,39% στις 4.233 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 12.638 μονάδων, σημειώνοντας κέρδη 1,18%.

Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε την χειρότερη επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο του 2020, υποχωρώντας κατά σχεδόν 4%, ενώ πλέον απέχει 23% από τα ιστορικά του υψηλά.

Από τις αρχές του μήνα, ο Nasdaq έχει χάσει το 12,2% της αξίας του, ενώ S&P 500 και Nasdaq χάνουν 7,8% και 4,2% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 3% σημειώνει ο τίτλος της Microsoft, καθώς τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας βρέθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, με τον τεχνολογικό κολοσσό να επιδεικνύει ανθεκτικότητα εν μέσω ενός εξαιρετικά ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Σε θετικό έδαφος και τα υπόλοιπα blue chips του τεχνολογικού κλάδου, με την Tesla να ενισχύεται κατά 4% μετά την χθεσινή βουτιά άνω του 10% που κόστισε στην εταιρεία του Έλον Μασκ 126 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, ενώ Apple και Amazon κερδίζουν περίπου 1%.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες άνω του 8% σημειώνει ο τίτλος της Boeing, καθώς ο κολοσσός στον κλάδο της αεροναυπηγικής ανακοίνωσε πως οι ζημιές κατά το α' τρίμηνο διευρύνθηκαν, ενώ και τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν εξαιτίας του υψηλότερους κόστους παραγωγής αεροσκαφών.

Απώλειες 4% και για την Alphabet, καθώς η μητρική της Google ανακοίνωσε πως τα κέρδη και τα έσοδα διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παρόμοια εικόνα και για την Robinhood, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά περίπου 3%, μετά την ανακοίνωση πως η επενδυτική πλατφόρμα σκοπεύει να προχωρήσει στην απόλυση του 9% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.

Σημειώνεται π[ως μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, η Meta -μητρική της Facebook- θα ανακοινώσει τις επιδόσεις της για το α' τρίμηνο, ενώ την Πέμπτη αναμένονται οι αντίστοιχες ανακοινώσεις των Apple και Amazon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 5 ετών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πάει η παλιά αίγλη της Robinhood: Απολύει το 9% των εργαζομένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider