Wall Street: «Μαύρη» Τρίτη για τον Nasdaq με απώλειες 4% - «Βουτιά» 800 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μαύρη» Τρίτη για τον Nasdaq με απώλειες 4% - «Βουτιά» 800 μονάδων για τον Dow Jones
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη κυριάρχησαν στις συναλλαγές, οδηγώντας τον τεχνολογικό κλάδο στα χαμηλότερα επίπεδα εντός του 2022. Απώλειες 800 μονάδων για τον Dow Jones, στο -2,8% ο S&P 500.

Σε ρυθμούς sell off κινήθηκε για ακόμα μία συνεδρίαση μέσα στον Απρίλιο η αμερικανική αγορά την Τρίτη, με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη να κυριαρχούν στις συναλλαγές, οδηγώντας τον τεχνολογικό κλάδο στα χαμηλότερα επίπεδα εντός του 2022.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Nasdaq - των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης- έκλεισε με απώλειες 3,95% στις 12.490 μονάδες, γεγονός που συνιστά την χειρότερη επίδοση του δείκτη τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ πλέον απέχει περισσότερο από 22% από τα ιστορικά του υψηλά, ενώ μέσα στον Απρίλιο έχει χάσει σχεδόν 11%.

Παρόμοια εικόνα και για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, ο οποίος έκλεισε με σημαντικές απώλειες 809 μονάδων ή 2,38% και διαμορφώθηκε στις 33.240 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.175 μονάδες, υποχωρώντας κατά 2,81%.

Πλέον, ο S&P από τις αρχές του μήνα έχει χάσει περίπου 7%, ενώ ο Dow Jones σχεδόν 3%.

Στο ταμπλό, απώλειες της τάξης του 2% σημείωσαν οι Microsoft και Alphabet, λίγο πριν ανακοινώσουν τις επιδόσεις του για το α' τρίμηνο, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν και οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί, με τις Meta, Amazon and Apple να κλείνουν περίπου 1% χαμηλότερα.

«Βουτιά» 4% και για την μετοχή της Netflix, που έφτασε πλέον σε πολυετή χαμηλά μετά τις αρνητικές της επιδόσεις στο α' τρίμηνο, ενώ η Boeing κατέγραψε απώλειες 4%, όπως και ο τίτλος της General Electric που υποχώρησε κατά 11%.

Τέλος, σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν και οι κολοσσοί του τραπεζικού κλάδου, με την Bank of America να χάνει 1% και την Wells Fargo 2%.

Μάκρο

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, όπως οι ηλεκτρικές συσκευές, οι υπολογιστές και τα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ανακτώντας την ανοδική τους πορεία μετά τη ραγδαία πτώση της ζήτησης στα τέλη της χειμερινής περιόδου. Συγκεκριμένα, οι νέες παραγγελίες προϊόντων που έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρία έτη αυξήθηκαν κατά 0,8% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 275 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο, έπειτα από πτώση 1,7% τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν κατά 20% αυξήθηκαν σε ετήσια βάση οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller. Επακριβέστερα, το 19,8%, είναι και υψηλότερο από την ετήσια αύξηση 19,1% τον Ιανουάριο και είναι η τρίτη υψηλότερη ένδειξη στην 35χρονη ιστορία του δείκτη.

Μικρή μείωση χωρίς ωστόσο να υποχωρήσει από τα υψηλά επίπεδα του Μαρτίου κατέγραψε τον Απρίλιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές εξακολουθούν να αισιοδοξούν αναφορικά με την πορεία της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στις 107,3 μονάδες, καταγράφοντας μείωση σε σχέση με τις 107,6 μονάδες κατά τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο βρέθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση στις 108,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια άνοδος για τον χρυσό μετά τα χαμηλά δύο μηνών

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από 100 δολάρια το WTI με κέρδη 3,2%

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στις ευρωαγορές - Απώλειες 5% για την HSBC

gazzetta
gazzetta reader insider insider