Wall Street: «Έσβησαν» οι απώλειες με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Έσβησαν» οι απώλειες με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο
Η αμερικανική αγορά διέγραψε μεγάλο μέρος των αρχικών απωλειών και δίνει «μάχη» να περάσει σε θετικό έδαφος.

Τελευταία ενημέρωση 21.48

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται πλέον οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές άφησαν στην άκρη τους φόβους για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εισηγμένων για τα αποτελέσματα α' τριμήνου.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones -ο οποίος έφτασε να χάνει ενδοσυνεδριακά ακόμα και 400 μονάδες- πλέον ενισχύεται κατά 90 μονάδες ή 0,27% και βρίσκεται στα επίπεδα των 33.901 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κερδίζει 0,03% στις 4.272 μονάδες.

Γύρισμα σε θετικό έδαφος, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει κέρδη 0,72% και βρίσκεται στις 12.931 μονάδες, απέχοντας πλέον σχεδόν 20% από τα ιστορικά του υψηλά.

Πλέον, ο τεχνολογικός δείκτης υποχωρεί τον Απρίλιο άνω του 10%, ενώ S&P 500 και Dow Jones χάνουν 5,7% και 3,5% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 5% σημειώνει ο τίτλος της Coca-Cola, στον απόηχο των ανακοινώσεων της εταιρείας για τις επιδόσεις της στο α' τρίμηνο, οι οποίες ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή, «άλμα» 6% σημειώνει και η μετοχή της Twitter, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την διοίκηση του τεχνολογικού κολοσσού να επεξεργάζεται με «νέο μάτι» την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για την εξαγορά της εταιρείας.

Σημειώνεται, πως μέσα στην εβδομάδα, περισσότερες από 160 εταιρείες θα ανακοινώσουν τις επιδόσεις τους για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, μεταξύ των οποίων οι Amazon, Apple, Alphabet, Meta Platforms και Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το bitcoin με απώλειες 2,3%

Ισχυρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Sell off στις ασιατικές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider