Shiba Inu: Τι προκάλεσε το ράλι των τελευταίων ημερών;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shiba Inu: Τι προκάλεσε το ράλι των τελευταίων ημερών;
Η φαινομενικά περίεργη αύξηση της τιμής ενός τυχαίου νομίσματος μεταξύ χιλιάδων άλλων έκανε κάποιους traders να «ξύνουν το κεφάλι τους»: γιατί το SHIB και γιατί τώρα;

Αποδεικνύεται ότι η αγορά crypto δεν έχει βαρεθεί ακόμα τα meme κρυπτονομίσματα με θέμα την γνωστή ιαπωνική ράτσα σκύλων.

To αυτοαποκαλούμενο «DOGE killer» Shiba Inu έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 400% την περασμένη εβδομάδα, ωθώντας το token στο νούμερο 13 της λίστας με τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Η φαινομενικά περίεργη αύξηση της τιμής ενός τυχαίου νομίσματος μεταξύ χιλιάδων άλλων έκανε κάποιους traders να «ξύνουν το κεφάλι τους»: γιατί το SHIB και γιατί τώρα;

Παρά το δημοφιλές αφήγημα ότι ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ μπορεί να ανέβασε κατά λάθος την τιμή, τα δεδομένα του blockchain δείχνουν ότι το φαινομενικά παράλογο ράλι μπορεί να προκλήθηκε από κινήσεις «φαλαινών», που αγόρασαν μεγάλες ποσότητες του SHIB, προκαλώντας του λιανικούς αγοραστές, το λεγόμενο SHIBArmy, να τις ακολουθήσουν.

Οι «φάλαινες» του Shiba Inu

Τα στοιχεία από την εταιρεία δεδομένων blockchain Santiment δείχνουν ότι ο αριθμός των συναλλαγών SHIB αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων αυξήθηκε δραματικά μαζί με το ράλι τιμών.

Ένας λογαριασμός Twitter που παρακολουθεί τα crypto-«πορτοφόλια» κατέγραψε επίσης μια αγορά από μία «φάλαινα» άνω των 6 τρισεκατομμυρίων SHIB στις 30 Σεπτεμβρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν από την εκτόξευση της τιμής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αυξημένες αγορές «φαλαινών» SHIB ήρθαν επίσης μετά την ανακοίνωση της India’s Crypto Covid Relief στις 23 Σεπτεμβρίου, ότι μετετράπησαν 50 τρισεκατομμύρια SHIB –που δωρίστηκαν από τον συνιδρυτή του Ethereum, Βιτάλικ Μπουτέριν- σε stablecoins USDC. H εταιρεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων Wintermute με έδρα το Λονδίνο ήταν υπεύθυνη για τη μετατροπή.

Ενώ οι κινήσεις των «φαλαινών» SHIB μπορεί να δώσουν μια γεύση από το πώς μπορεί να έχει ενεργοποιηθεί η άνοδος, το υψηλό ποσοστό συναλλαγών φαλαινών μπορεί να μην είναι τα καλύτερα νέα για την SHIBArmy, επειδή σύμφωνα με την Santiment, συχνά αυτό συμπίπτει με ένα «ταβάνι» τοπικά στην τιμή.

Κάψτε τα όλα

Παρά το κέρδος, η τιμή του νομίσματος εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το υψηλό ρεκόρ του τον Μάιο, αφότου εισήχθη σε μερικά σημαντικά ανταλλακτήρια. Με την αυξανόμενη κεφαλαιοποίηση της αγοράς του, η άνοδος του SHIB προέκυψε επίσης καθώς η συνολική προσφορά του άρχισε να συρρικνώνεται.

Εκτός από τα tokens που δωρίστηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο Μπουτέριν έχει στείλει περισσότερα από 410 τρισεκατομμύρια SHIB σε μια νεκρή διεύθυνση blockchain, βγάζοντάς τα από την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση από ένα από τα μέλη της ομάδας, θα αναπτύξουν μια σειρά από NFT τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και έναν νέο μηχανισμό «καψίματος» νομισμάτων.

Κάθε φορά που ο κάτοχος NFT αλλάζει το όνομα ενός από τα 10.000 NFT «Shiboshi», νομίσματα SHIB αξίας 100 δολαρίων θα καίγονται.

«Αν ο καθένας μετονομάσει τα Shiboshis του, θα έχει καεί 1 εκατομμύριο δολάρια», ανέφερε η ανάρτηση.

Σύμφωνα με την Etherscan, ο μεγαλύτερος κάτοχος SHIB είναι μια διεύθυνση που ονομάζεται «Black Hole» και αποκλειστικά λαμβάνει νομίσματα SHIB. Είναι επίσης η διεύθυνση που χρησιμοποιεί ο Μπουτέριν για να «κάψει» τα SHIB του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shiba Inu: Συνεχίζεται η άνοδος - Με 367% σε μία εβδομάδα, είναι πλέον το 12ο crypto

Κρυπτονομίσματα: Άλμα 216% για το Shiba Inu μέσα σε μια εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider