Θετικά τα πρώτα «σήματα» στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά τα πρώτα «σήματα» στο Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο
Αγοραστικά σήματα στο Χρηματιστήριο και τοποθετήσεις σε τίτλους με προοπτικές.

Αγοραστικά σήματα καταγράφονται στη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο, με ώθηση και από την πορεία που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,39% στις 907,59 μονάδες με τον τζίρο στα 1,65 εκατ. ευρώ. Ήπια ανοδικά κινούνται επίσης και ο FTSE 25 αλλά και ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη 0,23% και 0,43% αντίστοιχα στις 2.184 μονάδες και 565 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ επιστρέφει σε θετικό έδαφος στο 0,87% και στα 2,54 ευρώ, η Eurobank σημειώνει ήπια άνοδο 0,12% στα 0,846 ευρώ, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 0,97% και τα 1,14 ευρώ, με την Τράπεζα Πειραιώς οριακά στο +0,07% και τα 1,417 ευρώ.

Ισχυρές εντολές καταγράφονται σε Elval Halcor που ενισχύεται κατά 0,97% με 114 χιλ κομμάτια, μετά και τη θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη. Σε θετικά έδαφος και ευρύτερα ο όμιλος Viohalco αλλά και η Cenergy που έχουν προσφέρει σημαντικά κέρδη στους επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται επίσης και οι διεκτοβαρείς ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Coca Cola.

Συγκεκριμένα για τον ΟΠΑΠ, η συνέχιση της διαχρονικά ισχυρής μερισματικής απόδοσης στους μετόχους δίνει ισχυρή ώθηση στη μετοχή της εισηγμένης. Όπως τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών , ο CFO Πάβελ Μούχα, η δέσμευση στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους παραμένει σταθερή. Στη βάση αυτή, ο ΟΠΑΠ θα διανέμει μέρισμα βάσει των καθαρών κερδών της, με δέσμευση για την κατ’ ελάχιστον διανομή ποσού ενός ευρώ ανά μετοχή.

Να σημειωθεί ότι στο στο α΄ εξάμηνο του 2021, τα καθαρά έσοδα του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 570,1 εκατ ευρώ, ενώ τα EBIDTA διαμορφώθηκαν σε 204,8 εκατ. ευρώ για το εξάμηνο. Τα καθαρά κέρδη του εξαμήνου ήταν 82,1 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει προμέρισμα 10 λεπτών ανά μετοχή, για τη χρήση του 2021.

Ισχυρή άνοδο επίσης από τα mid caps για την ΑΒΑΞ στο 1,06% και τα 1,148 ευρώ, αλλά και σε Intrakat και Intracom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider