Ο ιδρυτής του dogecoin εξηγεί γιατί δεν θέλει τα κρυπτονομίσματα: «Ελέγχονται από ένα ισχυρό καρτέλ πλουσίων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ιδρυτής του dogecoin εξηγεί γιατί δεν θέλει τα κρυπτονομίσματα: «Ελέγχονται από ένα ισχυρό καρτέλ πλουσίων»
Ο Jackson Palmer, ο συνιδρυτής του εμνευσμένου από meme κρυπτονομίσματος dogecoin, έκανε μια σπάνια επιστροφή στο Twitter την Τετάρτη για μερικά σκληρά λόγια για τα κρυπτονομίσματα.

Ο Jackson Palmer, ο συνιδρυτής του εμνευσμένου από ένα meme κρυπτονομίσματος dogecoin, έκανε μια σπάνια επιστροφή στο Twitter την Τετάρτη για να πει μερικά σκληρά λόγια για τα κρυπτονομίσματα.

«Συχνά με ρωτάνε 'εάν θα επιστρέψω στο κρυπτονόμισμα' ή αν θα ξαναρχίσω να μοιράζομαι τακτικά τις σκέψεις μου για το θέμα. Η απάντησή μου είναι ολόψυχα 'οχι'», έγραψε ο Palmer στο Twitter.

To 2013, o Palmer και ο Billy Markus δημιούργησαν το dogecoin ως ένα αστείο βασισμένο στο meme «Doge», το οποίο απεικονίζει έναν σκύλο ράτσας Σίμπα Ίνου. Ο Markus και ο Palmer δεν είχαν σκοπό να πλασάρουν στα σοβαρά το dogecoin.

Το meme του dogecoin

Ωστόσο το νόμισμα εκτοξεύτηκε και είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα 10 κρυπτονομίσματα βάσει κεφαλαιοποίησης. Νωρίτερα, φέτος, αναρριχήθηκε στο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 74 σεντς. Παρά την αύξηση της δημοτικότητάς του, οι Markus και Palmer δεν επωφελήθηκαν καθώς και οι δύο πούλησαν πριν τη μετεωρική του κρυπτονομίσματος.

«Τα κρυπτονομίσματα βλάπτουν τον μέσο άνθρωπο»

Με αναρτήσεις του στο Twitter, o Palmer έχει ασκήσει κριτική σε όσουν έχουν εξουσία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων λέγοντας ότι «ελέγχεται από ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων ανθρώπων» που «έχουν καταλήξει να ενσωματώνουν πολλούς από αυτούς τους θεσμούς που συνδέονται με το κεντροποιημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα που υποτίθεται ότι θέλουν να αντικαταστήσουν».

Ο Palmer έχει ασκήσει επίσης κριτική στο πώς μοιράζεται και διαφημίζεται η αγορά κρυπτονομισμάτων. Σε ένα άλλο του tweet έγραψε πως η βιομηχανία ελέγχεται από σκιώσεις επιχειρηματικές επαφές, πουλημένους influencers και κατεθυνόμενα μίντια φια να διαιωνίζει ένα κανάλι γρήγορου πλουτισμού που έχει σχεδιαστεί για να αποσπά χρήματα από τους οικονομικά απεγνωσμένους και αφελείς.

Ο Palmer παραδέχεται ότι αυτού του είδους η «οικονομική εκμετάλλευση» υπήρχε και πριν τα κρυπτονομίσματα, αλλά λέει ότι ακόμη πιστεύει πως η βιομηχανία των κρύπτο βλάπτει τον μέσο άνθρωπο που εισέρχεται σε αυτή. Πιστεύει επίσης ότι είναι ευάλωτη στην απάτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider