Ήπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο - Χαμηλά ο τζίρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο - Χαμηλά ο τζίρος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,50% στις 910,10 μονάδες, με τον τζίρο στα 2,91 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 κινείται στις 2.192,16 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 569,66 μονάδες. 

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να επιστρέφουν μετά τη χθεσινή αργία. Αφήνοντας πίσω μια ήπια διόρθωση την Παρασκευή το ΧΑ κινείται ήπια ανοδικά συνεχίζοντας σε ρυθμούς stock picking.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,06% στις 906,11 μονάδες, με τον τζίρο στα 24,67 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 κινείται με ήπια άνοδο 0,07% στις 2.193,61 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο +0,22% και στις 571 μονάδες.

Από τους τραπεζικούς τίτλους, η ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 1,02% στα 2,57 ευρώ, η Eurobank επιστρέφει ανοδικά κατά 0,26% στα 0,852 ευρώ, η Alpha Bank κινείται ήπια ανοδικά κατά 0,41% και η Τρ. Πειραιώς σημειώνει πτώση 1,18% στα 1,50 ευρώ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πλαίσιο που θα ανακοινώσει η Alpha για τη ΑΜΚ.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Aegean συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις φτάνοντας στα 5,67 ευρώ με κέρδη 5,33%

Ανοδικά κινούνται και δεικτοβαρής μετοχές όπως η Coca Cola που έφτασε στα 31,22 ευρώ με άνοδο 2,36% και η Τέρνα Ενεργειακή στο 1,18% όπως και ο ΟΤΕ στο 1%, με την ΕΥΔΑΠ στα 8,70 ευρώ και η ΕΧΑΕ με άνοδο 1,32%.

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις σε Cenergy και Ελλάκτωρ όπως και στην ElvalHalcor που κάνει πρεμιέρα στο FTSE 25.

Βαριές απώλειες καταγράφει η Attica στο -23,37% και στα 0,14 ευρώ.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η ρηχή εγχώρια αγορά δεν έμεινε ανεπηρέαστη στις υποτροπές του διεθνούς κλίματος, που «αρέσκεται» να ακολουθεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τις ανοδικές κινήσεις, ενώ και η χάραξη διαφορετικής γραμμής σε αυτό το κάδρο που δημιουργήθηκε θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό δύσκολο εγχείρημα. Έτσι, η βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας για τη φετινή χρονιά που επισημάνθηκε και από τους ξένους οίκους, όπως από την Scope, την BofA και την ING (εμπροσθοβαρής βελτίωση των εκτιμήσεων), με «μοχλό» την καλύτερη εικόνα που διαμορφώθηκε στο α' τρίμηνο και τις αναμενόμενες εισροές των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, φαίνεται να πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Και αυτό διότι ο κίνδυνος μιας ισχυρής διόρθωσης στις διεθνείς αγορές και η αβεβαιότητα γύρω από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ειδικά της Delta, που σαρώνει τη Βρετανία προκαλώντας ανησυχίες για μετάδοση μέσω της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών και την πρόκλησης ενός νέου πανδημικού «κύματος», αποτελούν τους παράγοντες που κρατούν υπό πίεση την αγορά, που δείχνει σε αυτό το διάστημα να μην πείθει. Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε και από την περιορισμένη ζήτηση και την έλλειψη διάθεσης ανάληψης πρόσθετου ρίσκου από τους επενδυτές, με τον τζίρο να υποχωρεί σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις (στην τελευταία συνεδρίαση υπήρξε «ωραιοποίηση» της εικόνας του τζίρου λόγω του rebalancing και του quadruple witching).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider