HSBC: Σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τιτάν και τιμή στόχος στα 15 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τιτάν και τιμή στόχος στα 15 ευρώ
Η βρετανική τράπεζα θέτει σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τιτάν, διατηρώντας την τιμή - στόχο στα 15 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 41,8%.

Σημαντικό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της Τιτάν αναμένει η HSBC σε έκθεσή της για τον κατασκευαστικό κλάδο, τονίζοντας πως η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount 66%.

Η βρετανική τράπεζα θέτει σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τιτάν, διατηρώντας την τιμή - στόχο στα 15 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 41,8%. Όπως επισημαίνει, οι μετοχές του κλάδου έχουν καταγράψει πτώση κατά 45% σε ετήσια βάση, ανακάμπτοντας μόλις 5% από τα χαμηλά του Μαρτίου υποαποδίδοντας κατά 2,4% από τις αρχές του έτους. Οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται στην Τιτάν έχοντας ως βασικό μοχλό τη θέση της εισηγμένης στις ΗΠΑ (59% των πωλήσεων), το οποίο η HSBC εκτιμά πως θα υποχωρήσει κατά 1% σε όγκο το 2021, με μέτριο ρυθμό ανάκαμψης κατά 2% τη διετία 2021-23, αναμένοντας ότι η δυναμική της κερδοφορίας τη διετία αυτή θα υποστηριχθεί από την ανάκαμψη της ζήτησης του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα.

insider

Έτσι, η Ελλάδα και η Νοτιοανατολική Ευρώπη θα συνεισφέρουν σχεδόν το 70% των αυξήσεων κατά 12% του EBITDA τα τρία επόμενα χρόνια έως το 2023, παρά το ότι οι δύο περιοχές θα συνεισφέρουν λίγο περισσότερο από το 30% των εσόδων του ομίλου.

Το ROIC, δηλαδή η απόδοση επενδυμένου κεφαλαίου της εταιρείας, αναμένεται να κινηθεί πάνω από την εκτίμηση για το σταθμισμένο μέσο κόστος κεφαλαίου WACC (4,8% το 2022), με την μετοχή να διαπραγματεύεται με δείκτη EV / EBITDA στο 5,8x το 2021. Παράλληλα το σωρευτικό ποσοστό αύξησης κατά 14% του EBITDA το 2021-23 θα οδηγήσει σε αύξηση του ROIC στο 5,4% το 2023 από 4% το 2020. Η εκτίμηση της HSBC για το EBITDA το 2020 είναι 2,5% μπροστά από τη γενική παραδοχή και 5% κάτω για 2021-22.

Η HSBC επισημαίνει παράλληλα πως ο όμιλος θα στρέψει το ενδιαφέρον του στα εγχώρια έργα καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα είναι θετικές ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν σημαντικά έργα από το 2021. Κατά συνέπεια, ο όμιλος πρόκειται να μειώσει τις εξαγωγές στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης (περίπου το ένα τρίτο του περιφερειακού όγκου) δίνοντας προτεραιότητα στον εγχώριο όγκο, ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι πιο κερδοφόρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider