Σε υψηλό τριμήνου σκαρφαλώνει η στερλίνα     

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό τριμήνου σκαρφαλώνει η στερλίνα     
Ενισχύεται η αισιοδοξία για συμφωνία για το Brexit.

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών μηνών σκαρφαλώνει την Παρασκευή η στερλίνα, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε, λίγο νωρίτερα, ότι είχε μια «εποικοδομητική» συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Στίβεν Μπάρκλεϊ. Στον απόηχο αυτών των δηλώσεων, η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 1,3% στα επίπεδα των 1,26 δολαρίων.

Καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στις προοπτικές μιας συμφωνίας της τελευταίας στιγμής για το Brexit μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, το βρετανικό νόμισμα καταγράφει ράλι άνω του 3% από χθες, Πέμπτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδό της από τα μέσα Ιουνίου του 2016, ήτοι πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, κατά το οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ.

Σε έκθεσή της, νωρίτερα την Παρασκευή, η JP Morgan εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τοποθετώντας στο 50% τις πιθανότητες για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ με συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider