«Αιμορραγεί» η τουρκική λίρα ενόψει των δημοτικών εκλογών – «Βουτιά» 5%

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Αιμορραγεί» η τουρκική λίρα ενόψει των δημοτικών εκλογών – «Βουτιά» 5%
Το τουρκικό νόμισμα μέτρησε απώλειες 30% το 2018.

Δύσκολες ώρες συνεχίζει να περνά η τουρκική λίρα, ενόψει των κρίσιμων δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην Τουρκία.

Το σφυροκόπημα της Τετάρτης συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, με τη λίρα να πραγματοποιεί βουτιά έως 5% έναντι του δολαρίου, καθώς έχει βρεθεί στο στόχαστρο μαζικών, κερδοσκοπικών κινήσεων.

Πριν λίγο η ισοτιμία δολαρίου – λίρας διαμορφωνόταν σε 5,569, υπό το βάρος των αποκαλύψεων της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας για δραματική μείωση των διεθνών αποθεμάτων της σε λίρες. Ειδικότερα, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου, τα καθαρά αποθέματα της κεντρικής τουρκικής τράπεζας σε λίρα υποχώρησαν στα 142 δισ. τουρκικές λίρες (24,7 δισ. δολάρια). Πρόκειται για μείωση των αποθεμάτων σχεδόν κατά 10 δισ. δολάρια τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.

Το τουρκικό νόμισμα μέτρησε απώλειες 30% το 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Lamda - Ελληνικό: «Ψηλώνει» ο Riviera Tower, διεθνές ενδιαφέρον για τα οικιστικά - Η τελευταία «φουρνιά» deals

Η πικρή αλήθεια για το μελομακάρονο

Με περιθώριο ανόδου έως 23% μπαίνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider