Τα προσαρμοσμένα EBITDA του α' εξαμήνου του 2015 ανήλθαν στα 29,2 εκατ. ευρώ για την Forthnet, έναντι 32,3 εκατ. του 1ου εξαμήνου του 2014, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός τον Ιούνιο του 2015 ανέρχεται σε 325 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 1ο εξάμηνο του 2015, ανήλθε στα 182,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα και της μείωσης της αγοραστικής δαπάνης. Τα προσαρμοσμένα ως προς το λογιστικό χειρισμό έσοδα, που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας ως ενδιάμεσου παρόχου, μειώθηκαν κατά 6,9%. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα στο εξάμηνο κατά 3,1 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2ο τρίμηνο του 2015, ανήλθε στα 90,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα και της μείωσης της αγοραστικής δαπάνης. Η μεταβολή του τζίρου, προσαρμοσμένη ως προς το λογιστικό χειρισμό των εσόδων, που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας ως ενδιάμεσου παρόχου, είναι στο επίπεδο του -8,1%. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα στο 2ο τρίμηνο κατά 1,2 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015, η συνδρομητική βάση παρουσίασε αύξηση 5,5% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 509,1 χιλιάδων συνδρομητών. Η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.

Πρόσφατες εξελίξεις

Το β' Τρίμηνο του 2015 η εταιρία ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας για δύο ακόμα σεζόν (μέχρι και τη σεζόν 2016-2017) με τη διοργανώτρια αρχή του εγχώριου πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών (ΕΣΑΚΕ), μέσω της οποίας θα συνεχίσει να μεταδίδει σε αποκλειστική βάση, τους αγώνες 12 ομάδων από τις 14 που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού.

Η Forthnet  βραβεύθηκε για την εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών που προσφέρει από τον ετήσιο, διεθνώς αναγνωρισμένο, διαγωνισμό Teleperformance Hellas CRM Grand Prix 2014, με το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Telephone Response άνω των 50 εκπροσώπων». Πρόκειται για μία διάκριση που επιβεβαιώνει το σεβασμό στον πελάτη και την προσήλωσή μας στη διαρκή βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης.

Η Nova, συνεπής στη στρατηγική της για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και πρωτοποριακής εμπειρίας θέασης, δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κανάλι Nova Star Wars HD. Σε συνεργασία με τα στούντιο της Disney και της Fox, πρόβαλε τις 6 επικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας Star Wars, καθώς και ντοκιμαντέρ, αφιερώματα και συνεντεύξεις από τους δημιουργούς των ταινιών.