Αυτοί ήταν οι πλουσιότεροι Έλληνες του 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί ήταν οι πλουσιότεροι Έλληνες του 2019
Τέσσερις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Αλλαγή στην πρώτη θέση του πλουσιότερου Έλληνα έφερε το το 2019, καθώ ο Σπύρος Λάτσης, με προσωπική περιουσία 3 δισ. δολαρίων είναι πλεον επικεφαλής της σχετικής λίστας. Με βάση τα στοιχεία για το τέλος του έτους, πάντως οι Έλληνες έπεσαν αρκετές θέσεις στη σχετική λίστα, καθώς υπήρξαν αρκετοί δισεκατομμυριούχοι από άλλες χώρες που αύξησαν την περιουσία τους κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάδια.

Ανάμεσα στους 2.153 δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Πλουσιότερος ανάμεσα στους Έλληνες και στη θέση 848 της λίστας βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 3 δισ. δολ. Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας του που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα και τη ναυτιλία μετά το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Λάτση το 2003, αναφέρει το Forbes. Η οικογένεια συνεχίζει να ασχολείται με τη ναυτιλία μέσω της Latsco Shipping, ενώ έχει επίσης επενδύσεις στον τραπεζικό κλάδο, στην αγορά ακινήτων και στο πετρέλαιο. Ειδικότερα, η οικογένεια κατέχει μερίδια στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Lamda Development. Κατέχουν επίσης ποσοστό στην EFG International, έναν τραπεζικό όμιλο με έδρα την Ζυρίχη.

Ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας βρίσκεται στη θέση 912 της λίστας του Forbes και είναι ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.  Ο Φίλιππος Νιάρχος, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου.  Κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Edward G. Robinson και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του πλανήτη. Λέγεται ότι κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί. Ένα ακόμη εικονικό έργο του συλλέκτη είναι το Yo Picasso. Στην συλλογή έχουν προστεθεί έργο από νεώτερους καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και ο Maurizio Cattelan. 

Στη θέση 1436 της λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 1,8 δισ. δολάρια, Με έντονη και πολυετή δραστηριότητα στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων, ο Αριστοτέλης Μυτακίδης, γνωστός ως Telis, παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018. Σύμφωνα με το Forbes η καναδικές Αρχές επέβαλλαν πρόστιμο και απαγόρευσαν στον Μυστακίδη να παραμείνει ως διευθυντής λόγω εταιρικών παραβιάσεων. Ο Μυστακίδης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε ο δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.

Στη θέση 1558 της λίστας βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία 1,6 δισ. δολάρια, χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η οικογένεια του συνιδρυτή της Motor Oil Hellas έχει επίσης επενδύσεις στη ναυτιλία, τον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως αναφέρει το Forbes.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:08

Ο Ολυμπιακός έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη - Η Μπαρτσελόνα, ποιον;

08:00

Στη Σλοβενία ο Μητσοτάκης για τη MED9 - Η ατζέντα και πρωτοβουλία 5Χ5

07:52

Μέσος μισθός: Στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης οι ελληνικές περιφέρειες - Μας πέρασαν και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

07:44

FT - Τραμπ σε Ζελένσκι: «Αποδέξου τους όρους της Ρωσίας - Ο Πούτιν απείλησε να καταστρέψει την Ουκρανία»

07:35

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

07:26

ΕΝΦΙΑ 2026: Oι αλλαγές, οι εκπτώσεις, οι δόσεις - Πότε θα έρθει ο νέος λογαριασμός σε 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

07:19

Ανελκυστήρες: «Φάκα» για τα «μαύρα» η πιστοποίηση των ασανσέρ

07:12

Αέριο: Κρίσιμο Συμβούλιο Υπουργών για «στοπ» στις ρωσικές εισαγωγές – Θετική η Αθήνα 

07:05

Στην Σλοβενία οι ηγέτες της Μεσογείου - Εξελίξεις στο ψευδοκράτος - Το λάθος της Θεοδώρας και η απολογία Κασσελάκη

07:00

Αναμονή για τα δάνεια του ν. Κατσέλη – Αναστάτωση για το ΧΑ – Κλειδώνουν οι αλλαγές στο Ταμείο Ανάκαμψης

23:58

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι απέσπασαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα, προσποιούμενοι υπαλλήλους λογιστικού γραφείου

23:28

Συνελήφθη 43χρονος πατέρας για έκθεση ανηλίκου

23:16

Καλαφάτης: Η τεχνολογία δεν είναι απλώς εργαλείο

22:48

Συνελήφθη 48χρονος που ανήρτησε φωτογραφία με πιστόλι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

22:17

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός επιβάλλει το χρεοκοπημένο μοντέλο της φτηνής και απαξιωμένης εργασίας

21:47

Χανιά: Βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης από αγνώστους

21:18

Εθνική στρατηγική για τον ειδησεογραφικό γραμματισμό των νέων και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

20:58

Κύπρος: Συγχαρητήρια Χριστοδουλίδη στον Τουφάν Ερχιουμάν

20:43

Μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

20:24

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε «δεκάδες» στόχους της Χαμάς σε ολόκληρη τη Γάζα

20:14

Νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Τουφάν Ερχιουρμάν

19:45

ΗΠΑ: Νέα επίθεση κατά σκάφους διακινητών ναρκωτικών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

19:30

Ισραήλ: Διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέχρι νεωτέρας

19:22

Έρευνα: 8 στους 10 Έλληνες επενδυτές προτιμούν τη βεβαιότητα αντί του ρίσκου

19:13

Θεσσαλονίκη: Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη στην Τουρκία

19:00

Deutsche Bank: Αυτές είναι οι εστίες «ανάφλεξης» που υποτιμούν οι επενδυτές

18:55

ΕΕ: Στο στόχαστρο ο «σκιώδης στόλος» πετρελαιοφόρων της Ρωσίας

18:45

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη

18:41

Ανδρουλάκης: Συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά

18:31

Υεμένη: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι Χούθι κρατούν 20 εργαζόμενους του οργανισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider