Στις 100 καλύτερες Σχολές παγκοσμίως το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 100 καλύτερες Σχολές παγκοσμίως το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ
Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «US News - Best Global University Rankings 2019».

Σημαντική διάκριση για το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με βάση τη δημοσίευση, από τον ειδησεογραφικό οργανισμό «US News», της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων «US News - Best Global University Rankings 2019».

Σύμφωνα με αυτή, το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 94η θέση παγκοσμίως, στο επιστημονικό πεδίο της «Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας». Από τα 1.250 Πανεπιστήμια που έχουν συμπεριληφθεί στη γενική κατάταξη, μόλις 200 μπήκαν στην ειδική κατάταξη του επιστημονικού αντικειμένου της Φαρμακολογίας-Τοξικολογίας, με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ να είναι ένα από αυτά.

Το «U.S. News & World Report» αξιολογεί τα 1.250 καλύτερα Ιδρύματα σε επιμέρους τομείς, χρησιμοποιώντας στα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία ένα ευρύ φάσμα 11 διαφορετικών κριτηρίων, όπως η Παγκόσμια Ερευνητική Φήμη (12,5%), η Περιφερειακή Ερευνητική Φήμη (12,5%), οι Δημοσιεύσεις (15%), η Σταθμισμένη επίδραση των ετεροαναφορών (10%), το Σύνολο αναφορών (15%), ο Αριθμός δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 10% περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων (10%), το Ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 10% περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων (5%), οι Διεθνείς συνεργασίες (5%) και άλλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider