Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να αγοράσετε σπίτι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να αγοράσετε σπίτι

Εάν είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τη χώρα σας και να εξερευνήσετε τη ζωή σε άλλες πολιτείες και μέρη, υπάρχουν πολλές χώρες που συνδυάζουν ένα χαμηλό κόστος διαβίωσης, με προσιτές και εξαιρετικές σε ποιότητα δυνατότητες.

Η Καμπότζη μπορεί να μην είναι η πρώτη χώρα που έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε έναν τροπικό παράδεισο, αλλά τείνει προς σε αυτό.

Το μεγάλο όφελος στην Καμπότζη είναι ότι η ζωή εκεί είναι εξωφρενικά φθηνή, σε σχέση με κάποιες άλλες τροπικές χώρες.

Μια πολυτελής κατοικία με τέσσερα υπνοδωμάτια και μια πισίνα κοστίζει περίπου 600 δολάρια το μήνα.

Ένα αξιοπρεπές σπίτι τριών υπνοδωματίων στην Καμποτζη κοστίζει μόλις 20.000 δολάρια.

Το Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός έχει πολλές ομοιότητες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλούς λόγους, και ως εκ τούτου έχει εξελιχθεί σε ένα δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς.

Στο Εκουαδόρ έχει καθιερωθεί και το αμερικάνικο δολάριο ως επίσημο νόμισμα.

Σε αυτή τη χώρα, είναι φθηνότερο να τρώτε καθημερινά από το να μαγειρεύετε μόνοι σας με βάση το προϋπολογισμό στις Η.Π.Α. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε ένα ακίνητο με περίπου 50.000 δολάρια.

Παρόλο που η χώρα του Μεξικό περιβάλλεται από φτωχογειτονιές και ψηλά κτίρια, υπάρχουν πολλές πλούσιες περιοχές που παρέχουν κάθε είδους «μοντέλο» αναψυχής.

Μπορείτε να ζήσετε μόνο με 700 δολάρια το μήνα, συμπεριλαβανομένου του ενοικίου σε ένα ωραίο μέρος, των ανέσεων, του φαγητό και οποιασδήποτε διαδραστικής ανακάλυψης αξιοθέατων.

Εδώ και πολλά χρόνια η Αργεντινή αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Λ. Αμερική.

Έχει υπέροχα εστιατόρια, πλούσια ιστορία και πολλά μέρη για να εξερευνήσει κανείς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ζωή στην Αργεντινή δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Μια αξιοπρεπής σε μέγεθος κατοικία μπορεί να κοστίσει περίπου 139.000 δολάρια, ένα κόστος σχετικά μικρό σε σχέση με τα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία χρόνια το Βιετνάμ έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό. Παρόλο που απαγορεύτηκε στους ξένους να αγοράζουν γη, αυτή η πολιτική έχει ανακληθεί τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες δίπλα στην παραλία, αλλά μπορεί κανείς να βρει ένα μικρό διαμέρισμα με περίπου 25.000 έως 50.000 δολάρια εάν ψάξει στις σωστές περιοχές.

Η Ταϊλάνδη αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ασία, με πολλά μέρη για να εξερευνήσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα όμορφο διαμέρισμα στην τιμή των 30.000 δολαριών, ενώ ένα πιο ευρύχωρο σπίτι θα σας κοστίσει περίπου 60.000 δολάρια.

Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά μέρη με φθηνό και ποιοτικό φαγητό.

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που εντυπωσιάζει με την αρχαία αρχιτεκτονική της, και τα όμορφα τοπία της.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, αν οι μηνιαίες σας απολαβές φτάνουν τα 1.500 δολάρια, θα ανήκετε στην ανώτερη κοινωνικά τάξη.

Οι τιμές των κατοικιών φτάνουν τα 20.000 δολάρια.

Η Ουγγαρία αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αυτοί που επισκέπτονται για διακοπές την Ουγγαρία, τις περισσότερες φορές μετακινούνται μόνιμα εκεί, εξαιτίας της «γοητείας» της χώρας.

Είναι μια εξαιρετικά φθηνή χώρα, και ένα μεγάλο σπίτι μπορεί να πωληθεί στην τιμή των 90.000 δολαρίων.

Η Αλβανία είναι μια ηλιόλουστη και ζεστή χώρα όλο το χρόνο, πράγμα που την καθιστά ένα ευχάριστο μέρος τόσο για διακοπές όσο και για μόνιμη διαβίωση.

Ένα μεγάλο ρετιρέ στην Αλβανία μπορεί να αγοραστεί στην τιμή των 150.000 δολαρίων.

Στην Κολομβία το κόστος του ενοικίου είναι πολύ φθηνό και κυμαίνεται από 400 έως 450 δολάρια το μήνα. Επιπλέον μπορείτε να αγοράσετε ένα πλήρες γεύμα μόνο με 5 δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως στη Κολομβία οι γειτονιές διαμορφώνονται με βάση την τάξη που ανήκει ο καθένας. Έτσι, εάν ανήκετε σε μια υψηλότερη οικονομικά και κοινωνικά τάξη, μπορεί να πληρώνετε περισσότερα.

Είτε ψάχνετε για σπίτι διακοπών είτε για σπίτι μόνιμης διαμονής, χώρες όπως η Κολομβία προσφέρουν τη δυνατότητα για εξερεύνηση μοναδικών τοπίων, εκπληκτική αρχιτεκτονική όμορφο καιρό και όλα αυτά σε μια προσιτή αναλογία κόστους - διαβίωσης.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:09

Νετανιάχου: «Η εξόντωση Λαριτζανί δίνει στους Ιρανούς την ευκαιρία να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους»

15:59

ΕΤΑΔ: Online αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις

15:56

Λευκός Οίκος: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ

15:48

Αλί Λαριτζανί: Το #2 του Ιράν - «Ο de facto ηγέτης που κινεί τα νήματα»

15:47

Αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση στην Κούβα

15:46

Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της υπέρτασης στο πλαίσιο του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

15:42

Γερμανία: Συνάντηση Γεραπετρίτη - Βάντεφουλ για Μ. Ανατολή και ελληνοτουρκικές σχέσεις

15:38

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

15:30

Η Klarna «έσπασε» το φράγμα του 1 εκατ. συνεργαζόμενων εμπόρων παγκοσμίως

15:25

Θρίλερ με την τύχη του Αλί Λαριτζανί - Σε τεντωμένο σκοινί η Μέση Ανατολή

15:16

Ακρίτας: Αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή των μετοχών της από το ΧΑ

15:10

Λίβανος: Ένας νεκρός στρατιώτης και τέσσερις τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στα νότια

14:55

Τέλος στη σπατάλη τροφίμων βάζουν τα γαλλικά σούπερ μάρκετ

14:50

PwC: Χρονιά των megadeals το 2025 για την ελληνική αγορά εξαγορών και συγχωνεύσεων

14:50

Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο

14:34

Θεοδωρικάκος: «Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα - Η κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά»

14:25

Συνάντηση Θεοχάρη με τον ΓΓ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

14:25

Οκτώ εντυπωσιακά κάστρα στην Πελοπόννησο

14:21

Boujnah (Euronext): Η ενίσχυση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών προϋπόθεση για την ελευθερία της Ευρώπης

14:11

«Στραβοπάτημα» για τη Capital Tankers του Β. Μαρινάκη στην πρεμιέρα της στο Όσλο

14:06

UNI-PHARMA και InterMed πιστοποιήθηκαν ως Top Employers 2026 για τέταρτη συνεχή χρονιά

14:02

Δένδιας: «Στόχος η σύγκλιση ελληνικών και βρετανικών οικοσυστημάτων στην Άμυνα»

13:46

OB Streem: Εξασφάλιση χρηματοδότησης έως 655,5 εκατ. ευρώ για επενδύσεις

13:45

ING: Οι αγορές ενέργειας προετοιμάζονται για παρατεταμένη διαταραχή - Νέες εκτιμήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

13:38

Γεραπετρίτης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των ναυτικών μας στον Κόλπο

13:36

Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει έτοιμο πλάνο στήριξης για τις τιμές ενέργειας»

13:30

ΠΟΥ: Αποδεσμεύει 2 εκατ. δολάρια για την υγειονομική στήριξη Λιβάνου, Ιράκ και Συρίας

13:27

TτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ στο δίμηνο του 2026

13:21

Διευκρινίσεις της ΔΥΠΑ σχετικά με αναφορές σε έκθεση της OLAF

13:20

ΕΕ: Οικονομική και τεχνική υποστήριξη για την αποκατάσταση του αγωγού Ντρούζμπα στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider