5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Από την εφεύρεση του GPS μέχρι smartphones, η τεχνολογία ανεβαίνει επίπεδα και αλλάζει αισθητά την καθημερινότητά μας, μέρα με τη μέρα. Μάλιστα χάρη στα γοργά βήματα της τεχνολογίας πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού κρίνονται παρωχημένα ή και άχρηστα.

Ποια είναι τα προϊόντα που θα καταργηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στα επόμενα χρόνια αφού θα καταστούν άνευ χρησιμότητας μέχρι το 2030 ή το 2040.

Το πλαστικό χρήμα σε συνδυασμό με την τεχνολογία ασφαλούς σάρωσης κάνουν ήδη θαύματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πολλοί μάλιστα υπολογίζουν πως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, η νέα αυτή τεχνολογία πληρωμής μπορεί να μετριάσει τις κλοπές και φυσικά να εξαλείψει την ανάγκη συναλλαγών με φυσικό χρήμα. 

Αν παρατηρήσει κανείς δε καταστήματα που δημιουργούνται ήδη στην Αμερική,όπως αυτό της Amazon, μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι τα επόμενα χρόνια θα μπαίνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ θα παίρνουμε ότι θέλουμε από το ράφι και θα φεύγουμε χωρίς να περάσουμε καν από ταμεία, αφού τα προϊόντα θα πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό μας όταν αφαιρεθούν από το ράφι...

Την ώρα που τα περισσότερα αντικείμενα του σπιτιού αποκτούν νοημοσύνη, το φως δεν «λείπει από το χορό». Ο έξυπνος φωτισμός και η σύνδεση του φωτισμού του σπιτιού με τους φωνητικούς βοηθούς όπως Alexa, Google Home και Siri σύντομα θα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. 

Εξαιτίας αυτού, στο μέλλον δεν θα σηκώνουμε πλέον το χέρι μας για να ανάψουμε ή να σβήσουμε διακόπτες, αλλά θα ελέγχουμε τα φώτα από τα κινητά μας τηλέφωνα ή απλά θα λέμε στους ψηφιακούς μας βοηθούς να τα αναβοσβήσουν.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα αλλά και η έλευση του 5G θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μετατρέψουν την θέση του οδηγού σε ακόμα μια απλή θέση αυτοκινήτου.

Κατ' άλλους μάλιστα ο χρονικός ορίζοντας είναι πολύ πιο σύντομος, αφού όπως διευκρινίζουν μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν ήδη πολλά αυτοοδηγούμενα οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου.

Μπορεί τα tablet να έχουν αρκετά μεγάλη διείσδυση ωστόσο δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αντικαταστήσουν τα laptop, καθώς δεν έχουν την απαιτούμενη ισχύ για να καλύψουν τις παραδοσιακές ανάγκες των χρηστών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον. Όσο εξελίσσονται, τόσο πιο κατάλληλα γίνονται για επαγγελματική χρήση, για τη χρήση τους στο σχολείο καθώς και για την επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών. 

Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς,θα στρέψει όλο και περισσότερους χρήστες στα tablet. Αν δε υποστηρίζουν και την σύνδεση περιφερειακών, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη σε αυτά, τότε τα ογκώδη laptop δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. 

Κάποτε υπήρχε το φιλμ και οι φωτογραφικές μηχανές. Σχεδόν 20 χρόνια αυτά έδωσαν την θέση τους στις ψηφιακές μηχανές ενώ μόλις πριν μερικά χρόνια ήρθαν τα smartphones με τις υψηλής ανάλυσης και τεχνολογίας κάμερες του να αντικαταστήσουν τις αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές.

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται στις ενσωματωμένες σε αυτά φωτογραφικές τους μηχανές, τόσο πιο πιθανό είναι να εξαλείψουν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές εκμηδενίζοντας το μερίδιο αγοράς τους.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου οι μονάδες USB που κυκλοφόρησαν αντικατέστησαν τις δισκέτες, τα CD και τα DVD, αφού η μεγαλύτερη χωρητικότητα προσφερόταν σε πολύ πιο συμπαγές μέγεθος.

Μια αντίστοιχη αλλαγή στα μέσα αποθήκευσης αναμένεται να συντελεστεί και τα επόμενα χρόνια όπου το cloud πλέον θα αντικαταστήσει τα flash drive λόγω εύκολης πρόσβασης κι ασφάλειας που αυτό προσφέρει. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στο Businessinsider.com o Ισαΐαw Νγούκορ, προγραμματιστής στην εταιρεία Storemods, μιας υπηρεσίας διαχείρισης ηλεκτρονικού εμπόριου.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:37

Πλημμύρες: Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για πληγέντες σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Αττική

16:25

Συνολικά 167 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο σε όλη τη χώρα

16:24

Άλμα τετραετίας στις ευρωαγορές με «όπλα» τράπεζες και άμυνα

16:07

ΗΠΑ: Σε χαμηλό ενός μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

15:54

«Γεωργία με Ευφυΐα»: Ενισχύεται το υφιστάμενο δίκτυο με 1800 σταθμούς συλλογής δεδομένων

15:49

Πούτιν: Πιστεύουμε σε νίκη στην Ουκρανία

15:38

Η Ρωσία δημοσιεύει βίντεο «απόδειξη» της ουκρανικής επίθεσης στην κατοικία του Πούτιν

15:26

Ισραήλ: Σε ισχύ από αύριο η απαγόρευση πρόσβασης για 37 ΜΚΟ στη Γάζα

15:18

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ερντογάν: «Δεν θα ανεχτούμε ποτέ τετελεσμένα»

15:16

Fast Finance: Το επενδυτικό αφήγημα παραμένει θετικό – Οι προοπτικές σε ΧΑ και διεθνείς αγορές

15:15

Οι χώρες του Ειρηνικού υποδέχονται το 2026

15:01

Ρεύμα: Γιατί θα παραμείνουν ψηλά οι τιμές ρεύματος μέχρι το 2030

14:56

Επιστολή ΕΒΕΑ προς τις επιχειρήσεις για την ετήσια ανανέωση της εξαγωγικής επωνυμίας

14:43

Οι 17 καλύτερες σειρές που είδαμε το 2025

14:34

Πιερρακάκης: Το 2026 μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για κάθε πολίτη

14:32

«Έλαμψαν» το 2025 ευρώ και στερλίνα - Πτώση οκταετίας για το δολάριο

14:17

Η Γαλλία θέλει να απαγορεύσει τα social media σε ανήλικους κάτω των 15 ετών

14:04

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας

13:50

Τσιάρας: Το 2025 καταβλήθηκαν συνολικά 3,8 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα

13:46

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη

13:37

Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ

13:21

ΣτΕ: Αυστηρά κριτήρια διαφάνειας για μονομερή αναπροσαρμογή ασφαλίστρων υγείας

13:11

Ανδρουλάκης για το 2026: Να είναι χρονιά ευημερίας για όλο τον ελληνικό λαό

13:06

Αντ. Σαμαράς: Η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη

12:53

ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο τον Ιανουάριο - Στα 13,9 λεπτά ανά kWh

12:47

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,2% στα οδικά τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβριο

12:41

Υπόθεση Έπστιν: Έρευνα σε 5,2 εκατ. σελίδες - Θα χρειαστούν 400 δικηγόροι

12:34

Λιανεμπόριο: Αύξηση 5,3% για τον τζίρο των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο

12:26

Ιράν: Η ισραηλινή Μοσάντ στηρίζει τους διαδηλωτές και τους καλεί να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις

12:10

ΑΑΔΕ: Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ από 1/1/2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider