5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Από την εφεύρεση του GPS μέχρι smartphones, η τεχνολογία ανεβαίνει επίπεδα και αλλάζει αισθητά την καθημερινότητά μας, μέρα με τη μέρα. Μάλιστα χάρη στα γοργά βήματα της τεχνολογίας πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού κρίνονται παρωχημένα ή και άχρηστα.

Ποια είναι τα προϊόντα που θα καταργηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στα επόμενα χρόνια αφού θα καταστούν άνευ χρησιμότητας μέχρι το 2030 ή το 2040.

Το πλαστικό χρήμα σε συνδυασμό με την τεχνολογία ασφαλούς σάρωσης κάνουν ήδη θαύματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πολλοί μάλιστα υπολογίζουν πως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, η νέα αυτή τεχνολογία πληρωμής μπορεί να μετριάσει τις κλοπές και φυσικά να εξαλείψει την ανάγκη συναλλαγών με φυσικό χρήμα. 

Αν παρατηρήσει κανείς δε καταστήματα που δημιουργούνται ήδη στην Αμερική,όπως αυτό της Amazon, μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι τα επόμενα χρόνια θα μπαίνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ θα παίρνουμε ότι θέλουμε από το ράφι και θα φεύγουμε χωρίς να περάσουμε καν από ταμεία, αφού τα προϊόντα θα πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό μας όταν αφαιρεθούν από το ράφι...

Την ώρα που τα περισσότερα αντικείμενα του σπιτιού αποκτούν νοημοσύνη, το φως δεν «λείπει από το χορό». Ο έξυπνος φωτισμός και η σύνδεση του φωτισμού του σπιτιού με τους φωνητικούς βοηθούς όπως Alexa, Google Home και Siri σύντομα θα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. 

Εξαιτίας αυτού, στο μέλλον δεν θα σηκώνουμε πλέον το χέρι μας για να ανάψουμε ή να σβήσουμε διακόπτες, αλλά θα ελέγχουμε τα φώτα από τα κινητά μας τηλέφωνα ή απλά θα λέμε στους ψηφιακούς μας βοηθούς να τα αναβοσβήσουν.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα αλλά και η έλευση του 5G θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μετατρέψουν την θέση του οδηγού σε ακόμα μια απλή θέση αυτοκινήτου.

Κατ' άλλους μάλιστα ο χρονικός ορίζοντας είναι πολύ πιο σύντομος, αφού όπως διευκρινίζουν μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν ήδη πολλά αυτοοδηγούμενα οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου.

Μπορεί τα tablet να έχουν αρκετά μεγάλη διείσδυση ωστόσο δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αντικαταστήσουν τα laptop, καθώς δεν έχουν την απαιτούμενη ισχύ για να καλύψουν τις παραδοσιακές ανάγκες των χρηστών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον. Όσο εξελίσσονται, τόσο πιο κατάλληλα γίνονται για επαγγελματική χρήση, για τη χρήση τους στο σχολείο καθώς και για την επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών. 

Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς,θα στρέψει όλο και περισσότερους χρήστες στα tablet. Αν δε υποστηρίζουν και την σύνδεση περιφερειακών, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη σε αυτά, τότε τα ογκώδη laptop δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. 

Κάποτε υπήρχε το φιλμ και οι φωτογραφικές μηχανές. Σχεδόν 20 χρόνια αυτά έδωσαν την θέση τους στις ψηφιακές μηχανές ενώ μόλις πριν μερικά χρόνια ήρθαν τα smartphones με τις υψηλής ανάλυσης και τεχνολογίας κάμερες του να αντικαταστήσουν τις αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές.

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται στις ενσωματωμένες σε αυτά φωτογραφικές τους μηχανές, τόσο πιο πιθανό είναι να εξαλείψουν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές εκμηδενίζοντας το μερίδιο αγοράς τους.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου οι μονάδες USB που κυκλοφόρησαν αντικατέστησαν τις δισκέτες, τα CD και τα DVD, αφού η μεγαλύτερη χωρητικότητα προσφερόταν σε πολύ πιο συμπαγές μέγεθος.

Μια αντίστοιχη αλλαγή στα μέσα αποθήκευσης αναμένεται να συντελεστεί και τα επόμενα χρόνια όπου το cloud πλέον θα αντικαταστήσει τα flash drive λόγω εύκολης πρόσβασης κι ασφάλειας που αυτό προσφέρει. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στο Businessinsider.com o Ισαΐαw Νγούκορ, προγραμματιστής στην εταιρεία Storemods, μιας υπηρεσίας διαχείρισης ηλεκτρονικού εμπόριου.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:44

Το τελευταίο μίλι πριν το νέο μαραθώνιο

19:23

Η Γερμανία επαναφέρει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα - Κονδύλια 3 δισ. ευρώ

19:05

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν έφθασε στη Μέση Ανατολή

18:50

Η Apple ανανεώνει το AirTag με μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότερο ήχο

18:47

Τρίκαλα: Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα

18:45

Κάρνεϊ: Οι τελευταίες απειλές Τραμπ για δασμούς συνιστούν τακτική εμπορικών διαπραγματεύσεων

18:39

MAIA 200: Η Microsoft χτίζει την επόμενη οικονομία ΑΙ

18:38

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για την ευλογιά των προβάτων την Τρίτη

18:38

Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες πτήσεις λόγω διακοπής στο σύστημα κρατήσεων

18:28

Ακροκόρινθος και Αρχαία Κόρινθος: Μια μονοήμερη εκδρομή στην ιστορία και τη θέα

18:15

Κρίση στον τομέα των τσιπ ελέω AI: Η έλλειψη θα διαρκέσει «έως το 2027»

18:03

ΧΑ: «Διακριτική» άνοδος και νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη

17:58

Συρία: Η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από αεροπορική βάση στα βορειοανατολικά

17:45

Έκρηξη στη «Βιολάντα»: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια - Οι πρώτες εκτιμήσεις

17:36

Γαλλία: Η αντιπαράθεση του με τον Τραμπ ενισχύει τη δημοφιλία του Μακρόν

17:35

Boυλή: 1,2 εκατ. ευρώ ανακτήθηκαν έως το 2025 από αχρεωστήτως καταβληθείσες αγροτικές ενισχύσεις

17:30

HAE: Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση της επικράτειάς μας για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

17:25

ΗΠΑ: Ο Τραμπ στέλνει στη Μινεσότα τον «τσάρο των συνόρων» μετά τη δεύτερη δολοφονία από την ICE

17:11

Μεταρρύθμιση στις πολεοδομίες: Τι σημαίνει για ιδιοκτήτες με αυθαίρετα

17:02

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις Magnificent 7 και Fed

17:02

Ισραήλ: Ανακτήθηκε η σορός του τελευταίου ομήρου που κρατούνταν στη Γάζα

16:53

Bitcoin: «Παλεύει» να επιστρέψει πάνω από τα 88.000 δολάρια

16:38

Αυτοπεποίθηση και σεβασμός στο γραφείο: Αντικαταστήστε την απολογία με ευγνωμοσύνη

16:35

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε η 50η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα

16:22

Fed: «Παύση» στις μειώσεις επιτοκίων αναμένουν οι αναλυτές στην πρώτη συνεδρίαση του έτους

16:17

Τραμπ: Είναι πολύ αργά για να σταματήσει η κατασκευή της «υπέροχης» νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

16:13

Πηγές ΝΔ: Εκθέτει Τυχεροπούλου και Σημανδράκο η Χαλικιά - Υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ άλλαζαν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

16:02

Ζελένσκι: Στις τριμερείς συνομιλίες συζητήθηκαν στρατιωτικά και πολιτικά ζητήματα

16:01

ΗΠΑ: Κατά 5,3% αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Νοέμβριο

15:59

Διακοπή κυκλοφορίας στο ρέμα Βάρδα από τα Σπάτα προς το Πικέρμι - Απεγκλωβίστηκαν 2 άτομα από όχημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider