5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Από την εφεύρεση του GPS μέχρι smartphones, η τεχνολογία ανεβαίνει επίπεδα και αλλάζει αισθητά την καθημερινότητά μας, μέρα με τη μέρα. Μάλιστα χάρη στα γοργά βήματα της τεχνολογίας πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού κρίνονται παρωχημένα ή και άχρηστα.

Ποια είναι τα προϊόντα που θα καταργηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στα επόμενα χρόνια αφού θα καταστούν άνευ χρησιμότητας μέχρι το 2030 ή το 2040.

Το πλαστικό χρήμα σε συνδυασμό με την τεχνολογία ασφαλούς σάρωσης κάνουν ήδη θαύματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πολλοί μάλιστα υπολογίζουν πως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, η νέα αυτή τεχνολογία πληρωμής μπορεί να μετριάσει τις κλοπές και φυσικά να εξαλείψει την ανάγκη συναλλαγών με φυσικό χρήμα. 

Αν παρατηρήσει κανείς δε καταστήματα που δημιουργούνται ήδη στην Αμερική,όπως αυτό της Amazon, μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι τα επόμενα χρόνια θα μπαίνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ θα παίρνουμε ότι θέλουμε από το ράφι και θα φεύγουμε χωρίς να περάσουμε καν από ταμεία, αφού τα προϊόντα θα πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό μας όταν αφαιρεθούν από το ράφι...

Την ώρα που τα περισσότερα αντικείμενα του σπιτιού αποκτούν νοημοσύνη, το φως δεν «λείπει από το χορό». Ο έξυπνος φωτισμός και η σύνδεση του φωτισμού του σπιτιού με τους φωνητικούς βοηθούς όπως Alexa, Google Home και Siri σύντομα θα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. 

Εξαιτίας αυτού, στο μέλλον δεν θα σηκώνουμε πλέον το χέρι μας για να ανάψουμε ή να σβήσουμε διακόπτες, αλλά θα ελέγχουμε τα φώτα από τα κινητά μας τηλέφωνα ή απλά θα λέμε στους ψηφιακούς μας βοηθούς να τα αναβοσβήσουν.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα αλλά και η έλευση του 5G θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μετατρέψουν την θέση του οδηγού σε ακόμα μια απλή θέση αυτοκινήτου.

Κατ' άλλους μάλιστα ο χρονικός ορίζοντας είναι πολύ πιο σύντομος, αφού όπως διευκρινίζουν μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν ήδη πολλά αυτοοδηγούμενα οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου.

Μπορεί τα tablet να έχουν αρκετά μεγάλη διείσδυση ωστόσο δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αντικαταστήσουν τα laptop, καθώς δεν έχουν την απαιτούμενη ισχύ για να καλύψουν τις παραδοσιακές ανάγκες των χρηστών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον. Όσο εξελίσσονται, τόσο πιο κατάλληλα γίνονται για επαγγελματική χρήση, για τη χρήση τους στο σχολείο καθώς και για την επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών. 

Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς,θα στρέψει όλο και περισσότερους χρήστες στα tablet. Αν δε υποστηρίζουν και την σύνδεση περιφερειακών, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη σε αυτά, τότε τα ογκώδη laptop δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. 

Κάποτε υπήρχε το φιλμ και οι φωτογραφικές μηχανές. Σχεδόν 20 χρόνια αυτά έδωσαν την θέση τους στις ψηφιακές μηχανές ενώ μόλις πριν μερικά χρόνια ήρθαν τα smartphones με τις υψηλής ανάλυσης και τεχνολογίας κάμερες του να αντικαταστήσουν τις αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές.

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται στις ενσωματωμένες σε αυτά φωτογραφικές τους μηχανές, τόσο πιο πιθανό είναι να εξαλείψουν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές εκμηδενίζοντας το μερίδιο αγοράς τους.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου οι μονάδες USB που κυκλοφόρησαν αντικατέστησαν τις δισκέτες, τα CD και τα DVD, αφού η μεγαλύτερη χωρητικότητα προσφερόταν σε πολύ πιο συμπαγές μέγεθος.

Μια αντίστοιχη αλλαγή στα μέσα αποθήκευσης αναμένεται να συντελεστεί και τα επόμενα χρόνια όπου το cloud πλέον θα αντικαταστήσει τα flash drive λόγω εύκολης πρόσβασης κι ασφάλειας που αυτό προσφέρει. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στο Businessinsider.com o Ισαΐαw Νγούκορ, προγραμματιστής στην εταιρεία Storemods, μιας υπηρεσίας διαχείρισης ηλεκτρονικού εμπόριου.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:56

FT: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε παράταση της εκεχειρίας κατά 60 ημέρες

17:41

Τσάφος: Λογιστικό σφάλμα στη σύγκριση τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας- ΕΕ

17:30

Λίβανος: Νέες προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση χωριών

17:15

Αυτοψία Ταχιάου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στο Πήλιο

16:54

Τουρκία: «Ασέβεια» η απελευθέρωση Γιωτόπουλου

16:46

Σερβία: Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν οι φοιτητές στο Βελιγράδι

16:29

Απαγόρευση εισόδου σε γαλλικό έδαφος στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν-Γκβίρ

16:21

Σαντορίνη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε 17 οικίες - Ελέγχθηκαν 68 άτομα και κατασχέθηκαν 4,7 κιλά κάνναβης

16:11

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι 15 Ιουνίου - Οι τιμές, οι δηλώσεις και τα πρόστιμα

15:53

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

15:33

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στους 15 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

15:25

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη, για την προπαγάνδα και το ψευδοαφήγημα»

15:17

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα των δικαιωμάτων της

14:50

Ζελένσκι: Άδικο να μας χορηγηθεί καθεστώς συνδεδεμένου μέλους με ΕΕ

14:48

ΔΝΤ: Οι χώρες της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δαπάνες τα επόμενα 15 χρόνια

14:24

Τουρκία: Κλιμακώνεται η κρίση στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, CHP - Ποια τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

13:59

Δέκα οι νεκροί σε λύκειο στην ανατολική Ουκρανία που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο

13:50

Το αβοκάντο ριζώνει στην Κρήτη: Πάνω από 15.000 στρέμματα καλλιεργειών στο νησί

13:43

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην πύλη Ε2 του Πειραιά – Σώος ο 89χρονος οδηγός

13:22

Ψηφιακή ασπίδα κατά των ελληνοποιήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

13:18

Βλάβη στον καταπέλτη του «Tera Jet 2» στην Τήνο – Επέστρεψε στο λιμάνι με 319 επιβάτες

13:08

Αγαπηδάκη: 41.000 πολίτες εξετάστηκαν δωρεάν από τις Κινητές Ομάδες - Πού θα λειτουργήσουν νέες δομές στη Δυτική Αθήνα

12:59

Σκέρτσος: 10+1 παρεμβάσεις για σύγχρονα, ασφαλή και αξιοπρεπή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

12:54

Στουρνάρας: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την ΕΚΤ

12:34

Πηγές Yπ. Δικαιοσύνης για επιστολή Κοβέσι: «Δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»

12:21

Εκρηκτική ρήξη: Οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει το Ισραήλ από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν

11:54

Τουρισμός: Ποιοι προορισμοί βγαίνουν κερδισμένοι από την ακριβή ενέργεια

11:45

Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

11:40

Τέμπη: Μεγάλωσε η αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που διεξάγεται η δίκη

11:33

O Κιούμπαν ξεφορτώθηκε τα περισσότερα bitcoin του - «Δεν είναι ασφαλές καταφύγιο»

reader insider