5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Από την εφεύρεση του GPS μέχρι smartphones, η τεχνολογία ανεβαίνει επίπεδα και αλλάζει αισθητά την καθημερινότητά μας, μέρα με τη μέρα. Μάλιστα χάρη στα γοργά βήματα της τεχνολογίας πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού κρίνονται παρωχημένα ή και άχρηστα.

Ποια είναι τα προϊόντα που θα καταργηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στα επόμενα χρόνια αφού θα καταστούν άνευ χρησιμότητας μέχρι το 2030 ή το 2040.

Το πλαστικό χρήμα σε συνδυασμό με την τεχνολογία ασφαλούς σάρωσης κάνουν ήδη θαύματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πολλοί μάλιστα υπολογίζουν πως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, η νέα αυτή τεχνολογία πληρωμής μπορεί να μετριάσει τις κλοπές και φυσικά να εξαλείψει την ανάγκη συναλλαγών με φυσικό χρήμα. 

Αν παρατηρήσει κανείς δε καταστήματα που δημιουργούνται ήδη στην Αμερική,όπως αυτό της Amazon, μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι τα επόμενα χρόνια θα μπαίνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ θα παίρνουμε ότι θέλουμε από το ράφι και θα φεύγουμε χωρίς να περάσουμε καν από ταμεία, αφού τα προϊόντα θα πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό μας όταν αφαιρεθούν από το ράφι...

Την ώρα που τα περισσότερα αντικείμενα του σπιτιού αποκτούν νοημοσύνη, το φως δεν «λείπει από το χορό». Ο έξυπνος φωτισμός και η σύνδεση του φωτισμού του σπιτιού με τους φωνητικούς βοηθούς όπως Alexa, Google Home και Siri σύντομα θα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. 

Εξαιτίας αυτού, στο μέλλον δεν θα σηκώνουμε πλέον το χέρι μας για να ανάψουμε ή να σβήσουμε διακόπτες, αλλά θα ελέγχουμε τα φώτα από τα κινητά μας τηλέφωνα ή απλά θα λέμε στους ψηφιακούς μας βοηθούς να τα αναβοσβήσουν.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα αλλά και η έλευση του 5G θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μετατρέψουν την θέση του οδηγού σε ακόμα μια απλή θέση αυτοκινήτου.

Κατ' άλλους μάλιστα ο χρονικός ορίζοντας είναι πολύ πιο σύντομος, αφού όπως διευκρινίζουν μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν ήδη πολλά αυτοοδηγούμενα οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου.

Μπορεί τα tablet να έχουν αρκετά μεγάλη διείσδυση ωστόσο δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αντικαταστήσουν τα laptop, καθώς δεν έχουν την απαιτούμενη ισχύ για να καλύψουν τις παραδοσιακές ανάγκες των χρηστών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον. Όσο εξελίσσονται, τόσο πιο κατάλληλα γίνονται για επαγγελματική χρήση, για τη χρήση τους στο σχολείο καθώς και για την επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών. 

Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς,θα στρέψει όλο και περισσότερους χρήστες στα tablet. Αν δε υποστηρίζουν και την σύνδεση περιφερειακών, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη σε αυτά, τότε τα ογκώδη laptop δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. 

Κάποτε υπήρχε το φιλμ και οι φωτογραφικές μηχανές. Σχεδόν 20 χρόνια αυτά έδωσαν την θέση τους στις ψηφιακές μηχανές ενώ μόλις πριν μερικά χρόνια ήρθαν τα smartphones με τις υψηλής ανάλυσης και τεχνολογίας κάμερες του να αντικαταστήσουν τις αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές.

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται στις ενσωματωμένες σε αυτά φωτογραφικές τους μηχανές, τόσο πιο πιθανό είναι να εξαλείψουν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές εκμηδενίζοντας το μερίδιο αγοράς τους.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου οι μονάδες USB που κυκλοφόρησαν αντικατέστησαν τις δισκέτες, τα CD και τα DVD, αφού η μεγαλύτερη χωρητικότητα προσφερόταν σε πολύ πιο συμπαγές μέγεθος.

Μια αντίστοιχη αλλαγή στα μέσα αποθήκευσης αναμένεται να συντελεστεί και τα επόμενα χρόνια όπου το cloud πλέον θα αντικαταστήσει τα flash drive λόγω εύκολης πρόσβασης κι ασφάλειας που αυτό προσφέρει. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στο Businessinsider.com o Ισαΐαw Νγούκορ, προγραμματιστής στην εταιρεία Storemods, μιας υπηρεσίας διαχείρισης ηλεκτρονικού εμπόριου.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:09

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μην βοηθήσουν άλλα κράτη του NATO σε περίπτωση ανάγκης

08:00

Τράπεζες: Διαχειρίσιμο το ρίσκο στη ναυτιλία παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

07:46

Μέση Ανατολή: Στον δεύτερο μήνα εισέρχεται ο πόλεμος - Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης

00:12

Νεκρός κρατούμενος στο ΑΤ Ομόνοιας

00:00

Συνελήφθη ο Τάιγκερ Γουντς για εμπλοκή σε τροχαίο

23:48

ΗΠΑ: Θύματα του Έπστιν κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google

23:36

Βρετανία: «Όχι οθόνες» πριν από την ηλικία των δύο ετών

23:24

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Κομισιόν επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου

23:12

Ιράν: Έκκληση ΟΗΕ για συγκέντρωση 80 εκατ. δολαρίων προς τους πρόσφυγες

23:00

Γουίτκοφ: Η Ουάσινγκτον περιμένει την απάντηση του Ιράν

22:48

Πυροσβεστική: Προκηρύχθηκαν 24 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ειδικών καθηκόντων

22:36

Ρωσία: Απαγορεύει τις εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές

22:24

Αραγτσί: «Έγκλημα πολέμου η επίθεση των ΗΠΑ σε σχολείο την πρώτη ημέρα του πολέμου»

22:12

Wall Street: 5η σερί εβδομάδα απωλειών για S&P 500 - Σε έδαφος διόρθωσης και ο Dow Jones

22:00

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη: Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

21:48

ΗΠΑ: Δεν έχουν εντοπιστεί τα δύο αγνοούμενα ιστιοφόρα με ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα

21:36

Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο οι τιμές από το 2022

21:24

Ανδρουλάκης στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική αλλαγή»

21:12

Επιτόκια ΗΠΑ: Οι αγορές βλέπουν πιθανή μία αύξηση

21:00

Ράλι άνω του 2,5% για χρυσό με ώθηση από «buy the dip»

20:46

Ρούμπιο: Το Ιράν δεν έχει απαντήσει στο αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

20:32

Ξεπέρασε το 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Διευρύνεται το περιθώριο με τα Γερμανικά ομόλογα

20:22

Έναρξη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την εντατικοποίηση επιστροφών παράνομων μεταναστών

20:12

Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας

20:01

Κοινό ανακοινωθέν G7: Άμεσο τέλος στις επιθέσεις κατά αμάχων σε Μέση Ανατολή και Ιράν

19:57

Δύσπιστος ο Μερτς αν ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να φέρει αλλαγή καθεστώτος

19:50

Στερεύει το ρευστό στην Ουκρανία – Κλείνει η «κάνουλα» της ΕΕ

19:39

Κινεζικά πλοία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ

19:27

Νέα πτώση στις ευρωαγορές

19:15

Σνάμπελ (ΕΚΤ) για πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να δράσουμε

gazzetta
gazzetta reader insider insider