5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5+1 πράγματα που θα διαγράψει από το χάρτη η τεχνολογία

Από την εφεύρεση του GPS μέχρι smartphones, η τεχνολογία ανεβαίνει επίπεδα και αλλάζει αισθητά την καθημερινότητά μας, μέρα με τη μέρα. Μάλιστα χάρη στα γοργά βήματα της τεχνολογίας πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού κρίνονται παρωχημένα ή και άχρηστα.

Ποια είναι τα προϊόντα που θα καταργηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στα επόμενα χρόνια αφού θα καταστούν άνευ χρησιμότητας μέχρι το 2030 ή το 2040.

Το πλαστικό χρήμα σε συνδυασμό με την τεχνολογία ασφαλούς σάρωσης κάνουν ήδη θαύματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πολλοί μάλιστα υπολογίζουν πως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, η νέα αυτή τεχνολογία πληρωμής μπορεί να μετριάσει τις κλοπές και φυσικά να εξαλείψει την ανάγκη συναλλαγών με φυσικό χρήμα. 

Αν παρατηρήσει κανείς δε καταστήματα που δημιουργούνται ήδη στην Αμερική,όπως αυτό της Amazon, μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι τα επόμενα χρόνια θα μπαίνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ θα παίρνουμε ότι θέλουμε από το ράφι και θα φεύγουμε χωρίς να περάσουμε καν από ταμεία, αφού τα προϊόντα θα πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό μας όταν αφαιρεθούν από το ράφι...

Την ώρα που τα περισσότερα αντικείμενα του σπιτιού αποκτούν νοημοσύνη, το φως δεν «λείπει από το χορό». Ο έξυπνος φωτισμός και η σύνδεση του φωτισμού του σπιτιού με τους φωνητικούς βοηθούς όπως Alexa, Google Home και Siri σύντομα θα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. 

Εξαιτίας αυτού, στο μέλλον δεν θα σηκώνουμε πλέον το χέρι μας για να ανάψουμε ή να σβήσουμε διακόπτες, αλλά θα ελέγχουμε τα φώτα από τα κινητά μας τηλέφωνα ή απλά θα λέμε στους ψηφιακούς μας βοηθούς να τα αναβοσβήσουν.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα αλλά και η έλευση του 5G θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μετατρέψουν την θέση του οδηγού σε ακόμα μια απλή θέση αυτοκινήτου.

Κατ' άλλους μάλιστα ο χρονικός ορίζοντας είναι πολύ πιο σύντομος, αφού όπως διευκρινίζουν μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν ήδη πολλά αυτοοδηγούμενα οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου.

Μπορεί τα tablet να έχουν αρκετά μεγάλη διείσδυση ωστόσο δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αντικαταστήσουν τα laptop, καθώς δεν έχουν την απαιτούμενη ισχύ για να καλύψουν τις παραδοσιακές ανάγκες των χρηστών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον. Όσο εξελίσσονται, τόσο πιο κατάλληλα γίνονται για επαγγελματική χρήση, για τη χρήση τους στο σχολείο καθώς και για την επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών. 

Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς,θα στρέψει όλο και περισσότερους χρήστες στα tablet. Αν δε υποστηρίζουν και την σύνδεση περιφερειακών, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη σε αυτά, τότε τα ογκώδη laptop δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. 

Κάποτε υπήρχε το φιλμ και οι φωτογραφικές μηχανές. Σχεδόν 20 χρόνια αυτά έδωσαν την θέση τους στις ψηφιακές μηχανές ενώ μόλις πριν μερικά χρόνια ήρθαν τα smartphones με τις υψηλής ανάλυσης και τεχνολογίας κάμερες του να αντικαταστήσουν τις αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές.

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται στις ενσωματωμένες σε αυτά φωτογραφικές τους μηχανές, τόσο πιο πιθανό είναι να εξαλείψουν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές εκμηδενίζοντας το μερίδιο αγοράς τους.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου οι μονάδες USB που κυκλοφόρησαν αντικατέστησαν τις δισκέτες, τα CD και τα DVD, αφού η μεγαλύτερη χωρητικότητα προσφερόταν σε πολύ πιο συμπαγές μέγεθος.

Μια αντίστοιχη αλλαγή στα μέσα αποθήκευσης αναμένεται να συντελεστεί και τα επόμενα χρόνια όπου το cloud πλέον θα αντικαταστήσει τα flash drive λόγω εύκολης πρόσβασης κι ασφάλειας που αυτό προσφέρει. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στο Businessinsider.com o Ισαΐαw Νγούκορ, προγραμματιστής στην εταιρεία Storemods, μιας υπηρεσίας διαχείρισης ηλεκτρονικού εμπόριου.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:36

Μητσοτάκης για φωτογραφικά ντοκουμέντα της Καισαριανής: «Ένιωσα συγκίνηση, ρίγος αλλά και υπερηφάνεια»

10:13

Κύπρος: Ηχούν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

10:10

Πρόστιμα από την Επ. Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις προμήθειας ζωοτροφών για ζώα συντροφιάς

10:01

Η Τουρκία δαπάνησε 12 δισ. δολάρια για να προστατέψει τη λίρα

09:55

ΔΝΤ: Ένα +10% στο πετρέλαιο για έναν χρόνο θα προσθέσει 10 μονάδες βάσης στον πληθωρισμό

09:51

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Τσίπρας, στην Κοζάνη το Σάββατο

09:44

Ξενοκώστας: «Ναυπηγεία και ακτοπλοΐα αποτελούν ένα ενιαίο οικοσύστημα και στρατηγική προτεραιότητα για τη χώρα»

09:39

ΥΠΕΞ: Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή

09:32

Γεραπετρίτης: Η Σούδα δεν είναι υπό άμεση απειλή - Δεν είχαμε ενημέρωση για τις επιθέσεις

09:26

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: ΗΠΑ και Βενεζουέλα συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις

09:02

Αλματώδης αύξηση βασικού λιπάσματος από 420 σε 590 δολ/τόνο σε τρεις ημέρες!

08:56

Κλειστοί εναέριοι χώροι: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες

08:40

Τραμπ: «Χάσιμο χρόνου» η ανάπτυξη χερσαίων μονάδων των ΗΠΑ στο Ιράν

08:23

Η καλύτερη βότκα του 2026

08:16

ΕΕ: Στόχος -90% στις εκπομπές έως το 2040 - Τι σημαίνει για ενέργεια, βιομηχανία και επενδύσεις

08:02

Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Ιρανικές επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

08:00

«Τρέχει» διαγωνισμός 26 εκατ. για την «Ανάπλαση της Πλατείας και του Άξονα της Αριστοτέλους»

07:56

Ελληνικό: Τι συμβαίνει με κρίσιμες υποδομές - Οι πρωτοβουλίες της Lamda για περιβάλλον και τοπικές κοινωνίες

07:51

Πολεμικό power game ανοιχτά της Κύπρου - Bel@harra vs Alvaro de Bazan F100 - Φλώρος-Βελόπουλος: Κρατάει χρόνια αυτή η διαμάχη

07:42

Συντάξεις: Στις 30.773 οι εκκρεμείς αιτήσεις στον ΕΦΚΑ τον Δεκέμβριο του 2025 - Τι αλλάζει από τον Ιούνιο

07:33

Πειραιώς: Κεφαλαιακή ευελιξία με «ανοιχτό παιχνίδι» σε εξαγορές και διανομές

07:21

Lamda: Το 2027 κατοικείται ο Riviera Tower, πότε ολοκληρώνονται τα Malls - Εισπράξεις 2,1 δισ. στο τέλος 2026

07:15

Οι παγίδες των αυτόματων φορολογικών δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξουν πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι

07:05

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα - Η χημεία Ψάλτη με Ορσέλ - H ζαλάδα στις αγορές

23:55

Τραμπ για τιμές στα καύσιμα: «Αν αυξηθούν, ας αυξηθούν»

23:40

Ισλανδία: Η κυβέρνηση θα προτείνει δημοψήφισμα για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

23:23

Φόβος για πετρελαϊκό σοκ κατέκλυσε την Wall Street - Διέγραψε όλα τα κέρδη του 2026 ο Dow Jones

22:56

Ισραήλ: Η απόφαση για την εξόντωση του Χαμενεΐ ελήφθη τον Νοέμβριο

22:52

Έφθασαν με C-130, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, οι 91 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι

22:43

Τζιτζικώστας: Συνεργαζόμαστε με σειρά εταίρων για να εξασφαλίσουμε τον ασφαλή διάπλου στην Μ. Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider