Νέο στέλεχος του κορονοϊού στη Ν. Αφρική - Ανησυχία των ειδικών για τις μεταλλάξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο στέλεχος του κορονοϊού στη Ν. Αφρική - Ανησυχία των ειδικών για τις μεταλλάξεις
Σύμφωνα με ιατρική έρευνα, οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν αυξημένη δυνατότητα για την αποφυγή των αντισωμάτων.

Ένας νέο στέλεχος του κορονοϊού εντόπισαν επιστήμονες στη Νότια Αφρική, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τον αριθμό των μεταλλάξεων του.

Ειδικότερα, πρόκειται για το στέλεχος C.1.2 που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο στις επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκαουτέν, όπου βρίσκονται οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα, Πρετόρια.

Οι επιστήμονες ανέφεραν πως από τον Μάιο το C.1.2 έχει εντοπιστεί στην Αφρική, στη Ωκεανία, την Ασία και την Ευρώπη.

Στη σχετική έρευνα, σημειώνεται πως οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητηα και έχουν αυξημένη δυνατότητα για την αποφυγή των αντισωμάτων.

Οι μεταλλάξεις κατατάσσονται αρχικά ως «παραλλαγές ενδιαφέροντος» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόλις αναγνωριστούν ως πιο σοβαρές ή μεταδοτικές, ονομάζονται «παραλλαγές ανησυχίας».

Να σημειωθεί ότι η παραλλαγή C.1.2. εξελίχθηκε από την παραλλαγή C.1., ένα στέλεχος του ιού που κυριάρχησε στις λοιμώξεις στο πρώτο κύμα του ιού στη Νότια Αφρική στα μέσα του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider