«Πράσινο φως» της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πώληση του Hilton στην TEMES

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πώληση του Hilton στην TEMES
Όπως διευκρινίζεται η εξαγορά δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Το «πράσινο φως» για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου του Hilton από την TEMES, την ιδιοκτήτρια του Costa Navarino άναψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα στις 06.05.2019, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 14.03.2019 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρίας με την επωνυμία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε.» επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.», κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, καίτοι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες αφορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 51% της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του εμβληματικού Hilton Αθηνών, πέρασε στην ΤΕΜΕΣ, μετά από συμφωνία που υπεγράφη για την αύξηση της συμμετοχής της και την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας.

Πέρα από την συμφωνία για την αύξηση της συμμετοχής στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. χέρια άλλαξε και το υπόλοιπο 49% της εταιρείας περνώντας από την D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus στην εταιρεία του Ομίλου Olayan, ο οποίος είναι και μέτοχος της ΤΕΜΕΣ. O όμιλος Olayan, ιδρύθηκε το 1947 και είναι μια ιδιωτική, πολυεθνική επιχείρηση με ενεργό χαρτοφυλάκιο διεθνών επενδύσεων και ποικίλων εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ο Όμιλος έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ριάντ και την Αθήνα, με συνεχή παρουσία για περισσότερα από 40 χρόνια. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται άμεσα και σε συνεργασία με κορυφαίες τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις, τόσο σε επενδυτικές όσο και σε διαχειριστικές δραστηριότητες.

Όσο για την TEMES η συγκεκριμένη εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών. Στο χαρτοφυλάκιό του συγκαταλέγεται το Costa Navarino, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Η έγκριση αυτή φαίνεται πως φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση τα σχέδια που έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό η εταιρεία για την αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά. Όπως έχει προαναγγείλει στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider