Tetra Pak®: Σημαντική συμβολή των χάρτινων συσκευασιών της στην κυκλική οικονομία και την ασφάλεια τροφίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tetra Pak®: Σημαντική συμβολή των χάρτινων συσκευασιών της στην κυκλική οικονομία και την ασφάλεια τροφίμων
Η  Tetra Pak ενισχύει την ανακύκλωση καθώς δημιουργεί χάρτινες συσκευασίες σχεδιασμένες για να ανακυκλώνονται.

Παραμένοντας πιστή στην υπόσχεσή της να «Προστατεύει ό,τι είναι καλό», και με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Tetra Pak, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη διάκρισή της ως European Climate Leader 2023 από τους The Financial Times, δίνει έμφαση σε δράσεις και στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων και της κυκλικής οικονομίας.

Σε συνάντηση με ελληνικά ΜΜΕ, ο κύριος Βασίλης Τσανός, Key Account Director της Tetra Pak, αναφέρθηκε στο όραμα της Tetra Pak, τη συμβολή στην κυκλική οικονομία και την πρωτοβουλία “Go Nature Go Carton”, για τη δημιουργία ακόμα πιο βιώσιμων, χάρτινων συσκευασιών. Οι συσκευασίες αυτές αποτελούνται από φυτικά υλικά, είναι πλήρως ανανεώσιμες, ανακυκλώσιμες και με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Η Tetra Pak ενισχύει την ανακύκλωση καθώς δημιουργεί χάρτινες συσκευασίες σχεδιασμένες για να ανακυκλώνονται. Αποτελούνται από ανανεώσιμα υλικά, όπως το χαρτί, σε ποσοστό κατά μέσο όρο 70%, που προέρχεται από ξύλο από υπεύθυνα αναπτυσσόμενα δάση. Την προσήλωσή στην καινοτομία και τη δέσμευσή της Tetra Pak για χρήση 10% ανακυκλωμένου πλαστικού στις χάρτινες συσκευασίες της μέχρι το 2025, συμπληρώνει η εισαγωγή των μη αποσπώμενων καπακιών στις συσκευασίες, που μειώνουν τα απορρίμματα, καθώς ανακυκλώνονται μαζί με τη συσκευασία.

Για την Tetra Pak, η συνεργασία για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και την ενίσχυση της συλλογής και ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών είναι αναγκαία. Στην Ελλάδα, για την επίτευξη αυτού του στόχου, συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το εργοστάσιο ανακύκλωσης της LM Eco. Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διαχειρίζεται το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης και τα οχήματα συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών. Καλύπτει το 96% της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς «αποφεύγονται εκπομπές 1.44 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2», όπως επισημαίνει ο κύριος Ραζής, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ.

Το εργοστάσιο ανακύκλωσης της LM Eco, από την άλλη πλευρά, είναι η πρώτη μονάδα ανακύκλωσης με εξειδίκευση στην ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων στην Ελλάδα. Μέσω της ανακύκλωσης και της μετατροπής τους σε νέα υλικά και προϊόντα με πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα, η LM Eco δίνει νέα «ζωή» στις χάρτινες συσκευασίες. «Η LM ECO ανακυκλώνει το 100% των συσκευασιών που παραλαμβάνεται από τα Κέντρα Διαλογής. Το 2021 και το 2022 ανακυκλώθηκαν 2.200 τόνοι χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων», δήλωσε ο κύριος Πουρδαλάς, ιδιοκτήτης του Εργοστασίου.
Παράλληλα, η Tetra Pak συμβάλλει σε βιώσιμα, ανθεκτικά και ασφαλή συστήματα τροφίμων μέσω της μείωσης των αποβλήτων και της σπατάλης τροφίμων. Χάρη στην ασηπτική τεχνολογία και επεξεργασία των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak, το περιεχόμενο της συσκευασίας προστατεύεται έως και 12 μήνες, χωρίς την ανάγκη χρήσης συντηρητικών ή ψύξης, ενώ παράλληλα απομακρύνονται οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια από τις συσκευασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.