INSIDE OUT

Η χυδαιότητα Αβραμάκη κατά Πιπιλή - Τι είδε η Πυθία για τις εκλογές

09-12-2022 | 07:57
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η χυδαιότητα Αβραμάκη κατά Πιπιλή - Τι είδε η Πυθία για τις εκλογές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η χυδαιότητα του σχολίου που έκανε ο βουλευτής Σερρών του Συριζα Ελευθέριος Αβραμάκης κατά της Φωτεινής Πιπιλή, ξεπερνάει ακόμα κι αυτή του συναδέλφου του Κώστα Μάρκου. Από χθες, ο κ. Αβραμάκης, Πασοκ μέχρι το 2011, και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου Διακίνησης Χρήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, δικαίως έχει περάσει στην κορυφή. Η βουλευτική ιδιότητα προφανώς του έδωσε τον αέρα να εκτοξεύει ότι ρουκέτα παράγει ο γεμάτος προοδευτισμό εγκέφαλός του. Η κομψότητα της έκφρασης και η λεπτότητα των τρόπων του κ. Αβραμάκη έλαβε αμέσως ανταμοιβή από τον Πρόεδρο του κόμματός του, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν και δεν γνώριζε τι ακριβώς έγινε, επιτέθηκε στην κ. Πιπιλή, λέγοντας ότι «ζητάει και τα ρέστα» (!). Το σχόλιο, προκάλεσε η γενναία στάση της Φωτεινής, η οποία αντί να μείνει στην θέση της, πήγε ευθέως να βάλει στην θέση του τον Αβραμάκη. Η εικόνα του κυβερνητικού εκπροσώπου που αντί να υπερασπιστεί την βουλευτή της Α’ Αθήνας, προσπαθούσε να την τραβήξει πίσω στα έδρανα, ήταν θλιβερή.

Έμειναν άγαλμα

Δίπλα στο σερραϊκό στολίδι, έμειναν άγαλμα ο πολύς Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και η, δεν-σηκώνω- μύγα- στο- σπαθί-μου καθηγήτρια πανεπιστημίου, με φεμινιστικές περγαμηνές Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς και λοιποί σύντροφοι. Πάλι καλά, θα μπορούσαν κι αυτοί να επιτεθούν στην Πιπιλή με την ίδια χυδαιότητα, όπως εν μέρει έπραξε η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στο βούρκο

Ολ’ αυτά έγιναν στην διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την λειτουργία της ΕΥΠ. Μια συζήτηση που δικαιώνει την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην απαντάει στις συνεχιζόμενες ερωτήσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα. Είναι γνωστό πως αν ανακατευτείς με τα πίτουρα, στο τέλος σε τρώνε οι κότες. Η προσπάθεια του Αλέξη να σύρει την πολιτική ατζέντα στο δυσώδες πεδίο των παρακολουθήσεων, όπου ο καθένας περίπου μπορεί να ισχυρίζεται ότι του κατέβει χωρίς αποδείξεις, είναι γιγάντια. Χθες είχε την ευκαιρία του.

Η μεγάλη εικόνα

Ο Κυριάκος αυτή την συζήτηση δεν μπορούσε να την αποφύγει με τίποτα. Εγώ όμως μπορούσα και το έκανα. Πετάχτηκα πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη κι από τότε δεν έχω βγει από τον ναό του Αγίου Νικολάου στο ground zero, δια χειρός Καλατράβα.

Μακριά από την τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης και σε συνδυασμό με μυστικές συνομιλίες διεθνών κέντρων «είδα» καθαρά το σκηνικό της εκλογικής αναμέτρησης.

Χρόνος

Ακόμη κι αν είναι υπέρ της κυβέρνησης, πολύ δύσκολα θα αποτολμήσει αναμέτρηση μέσα στο χειμώνα, με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Έγινε μια φορά, στις 25 Γενάρη του 2015, όταν υπήρχε η πίεση εκλογής ΠτΔ.

Αποτέλεσμα

Όπως σε όλες τις αναμετρήσεις τίποτα δεν είναι κλειδωμένο. Ασφαλές όμως είναι ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά, από την στιγμή που δεν υπάρχει στο τραπέζι άλλη πρότασης διακυβέρνησης. Επιδίωξη της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και μόνο. Από την στιγμή που δεν υπάρχει οριοθετημένο και συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης από την αντιπολίτευση- αντιθέτως καταγράφονται σοβαρές εσωτερικές αντιθέσεις, αυτό που λειτουργεί στο τέλος της ημέρας είναι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου και μάλιστα χωρίς αντίπαλο.

Υποκλοπές

Κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτό. Η αίσθηση είναι πως μπορεί να πετιούνται στοιχεία την τελευταία στιγμή, δημιουργώντας βαβούρα και θολούρα. Μια πραγματική αποκάλυψη μπορεί να πυροδοτήσει αλλαγές καθώς έτσι κι αλλιώς είναι διαταραγμένη η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος.

Συριζα (Αλέξης)

Θα τα δώσει όλα για να γράψει «τρία» μπροστά στο αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης και να έχει την μικρότερη δυνατή διαφορά από ΝΔ. Έτσι ο Αλέξης θα κρατήσει το κόμμα.

Πασοκ-Κιναλ (Ανδρουλάκης)

Οτιδήποτε δεν είναι ασφαλές διψήφιο , θα θεωρηθεί αποτυχία (πχ όχι 10,78%, ούτε 11%). Στόχος η μικρότερη δυνατή διαφορά με Συριζα, ώστε να κατοχυρωθεί ως η νέα αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Δεξιά της ΝΔ

Ο Κασιδιάρης είναι αρκετά ασταθής, πολύ δύσκολα θα μπει στην Βουλή. Ο Βελόπουλος θα μπει σίγουρα και μπορεί να ενδυναμωθεί κιόλας. Γενικά δεξιότερα της ΝΔ υπάρχει ένας χώρος περί το 10%.

Αριστερά του Συριζα

Το Μερα25 ξαναμπαίνει, σχετικά άνετα στο Κοινοβούλιο.

Απογραφή

Σε λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ θ’ ανακοινώσει το νέο χάρτη των βουλευτικών εδρών. Οι εκλογές θα γίνουν βάσει της τελευταίας απογραφής.

Ξαναχώνομαι στο Ναό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Πρέσινγκ από Γαλλία στην ΕΕ για Ελβετία - Τι ζητά

23:37

Έρευνα ξενοδόχων για Αθήνα: Αύξηση 10% της ημερήσιας δαπάνης από τουρίστες - «Αγκάθι» οι υποδομές

23:23

NBA: Πέθανε ξαφνικά στα 29 του ο Μπράντον Κλαρκ των Μέμφις Γκρίζλις

23:11

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό - Πιέσεις στους ημιαγωγούς

22:58

Επίσκεψη Γκίλφοϊλ στην αμερικανική βάση της Σούδας

22:49

Νέα έρευνα Fed για το ιδιωτικό χρέος στις ΗΠΑ: Στα 1,25 τρισ. δολάρια οι οφειλές των πιστωτικών καρτών

22:38

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10,3 εκατ. ευρώ

22:30

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο: Στα 107 δολάρια το Brent - Άλμα 4,2% για WTΙ

22:22

Ντάιμον (JP Morgan): Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη

22:10

ΥΠΕΘΟΟ: Το «Ελλάδα 2.0» προχωρά με ισχυρές επιδόσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα

22:01

«Φοβήθηκε» το 6x6 κερδών ο χρυσός

21:53

Η Λιθουανία θα μπορούσε να συνδράμει στην αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ

21:40

Τραμπ: «Το Ιράν είτε θα κάνει το σωστό, είτε θα τελειώσουμε τη δουλειά» - Τι είπε για Ουκρανία

21:29

FDA: Παραιτείται από Επίτροπος ο Μάρτι Μάκαρι - Ποιος αναλαμβάνει προσωρινά

21:16

Ζελένσκι: Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας

21:08

Καταλύτης στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων εγκεφάλου το Ινστιτούτο Νευροαγγειακής Καινοτομίας

20:56

Κάλας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η αποστολή Aspides να επεκταθεί στο Ορμούζ

20:45

Qualco, Cenobe, Mysten Labs και xMoney ενώνουν δυνάμεις για ενιαίο ψηφιακό fintech οικοσύστημα

20:36

Τραμπ - Σι: Συνάντηση υψηλού ρίσκου στο Πεκίνο με φόντο Ιράν, Ταϊβάν και παγκόσμια ισχύ

20:29

Μία ανάσα από την προεδρία της Fed ο Γουόρς

20:20

Austriacard: Αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη το α΄ τρίμηνο

20:09

Σε ενεργειακό συνέδριο των FT ο Μητσοτάκης την Τετάρτη

19:59

Η Ρωσία υποβαθμίζει σε 0,4% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2026

19:46

Ανακατατάξεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών: Νέες άδειες, διεθνείς επενδύσεις και το στοίχημα του online gaming

19:40

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας για βεβαιώσεις διακοπής ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσων μελών

19:31

Τέταρτη παραίτηση υφυπουργού στη Βρετανία - Βαθαίνει η πολιτική κρίση

19:26

Η βρετανική πολιτική κρίση έριξε τη «σκιά» της στις ευρωαγορές

19:13

Άγγιξε ρεκόρ η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στις ΗΠΑ

19:00

Λάμψα: Δάνειο 19,4 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική «ΕΛΑΤΟΣ ΙΚΕ»

18:49

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μαγιάρ στην Ουγγαρία