Τουρκία: Η πρόσκληση του Χάφταρ στην Αθήνα «υπονομεύει» την ειρήνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Η πρόσκληση του Χάφταρ στην Αθήνα «υπονομεύει» την ειρήνη
Η Άγκυρα εκτιμά ότι η πρόσκληση του Χάφταρ στην Αθήνα «υπονομεύει» τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Έντονη κριτική άσκησε η Τουρκία στην Ελλάδα για την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, παραμονή της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη στο Βερολίνο, κάνοντας λόγο για «σαμποτάζ» των ειρηνευτικών προσπαθειών.

«Η πρόσκληση του Χάφταρ στην Ελλάδα και η επισήμανση των εθνικών ανησυχιών της Ελλάδας υπονομεύουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του οποίου η χώρα αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή στη διάσκεψη του Βερολίνου, όπως και ο Χαλίφα Χάφταρ.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι κενές προσπάθειες είναι μάταιες», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια, ο οποίος συνάντησε χθες τον στρατάρχη Χάφταρ.

«Μήνυμα» Μητσοτάκη σε Βερολίνο και Άγκυρα η συνάντηση με τον Χαλίφα Χάφταρ

Περίπου μισή ώρα διήρκησε η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Λίβυο στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά ήταν αρκετή για να περάσει τα «μηνύματα» του Έλληνας πρωθυπουργού προς το Βερολίνο και την Τουρκία.

«Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ κατά την προσέλευσή του στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider