Δημοσκόπηση Marc: Κυρίαρχη η ΝΔ – «Ναι» στον γάμο «όχι» στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Marc: Κυρίαρχη η ΝΔ – «Ναι» στον γάμο «όχι» στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Με τρεις μονάδες θα έχαναν από τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν άθροιζαν τα ποσοστά τους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Με τρεις μονάδες θα έχαναν από τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν άθροιζαν τα ποσοστά τους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 33,7% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 12,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10% και το ΚΚΕ στο 8%. Πέμπτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 5,8%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν δείχνει να πιάνει το όριο του 3%. Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,7%, η Νέα Αριστερά στο 2% και το ΜέΡΑ25 στο 2%.

«Ναι» στην επιστολική ψήφο

Ευρεία είναι η αποδοχή της επιστολικής ψήφου σε όλα τα κόμματα. Το 57,3% δηλώνει ότι συμφωνεί με το μέτρο και το 16,9% ότι μάλλον συμφωνεί. Μάλλον διαφωνεί το 5,1% και διαφωνεί το 16,1%.

Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν σε ποσοστό 86,4%, του ΣΥΡΙΖΑ 76,9%, του ΠΑΣΟΚ 71,8% του ΚΚΕ 51,5% και άλλων κομμάτων 58,3%.

«Ναι» στον γάμο «όχι» στην υιοθεσία από ομόφυλα

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 40,8% είναι θετικό και το 17% μάλλον θετικό. Μάλλον διαφωνεί το 5,8% και διαφωνεί το 34%.

Οι ψηφοφόροι των κομμάτων με τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας είναι εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ με 75,1%, του ΣΥΡΙΖΑ με 72,9%. Ακολουθούν εκείνοι του ΠΑΣΟΚ με 64,5% της Νέας Δημοκρατίας με 53,1% και τέλος στα άλλα κόμματα η συμφωνία πέφτει στο 43,6%.

Στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τα πράγματα αλλάζουν. Το 55,2% δηλώνει κατά και το 13% υπέρ. Υπέρ αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις δηλώνει το 28%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider