Καμία ποινική δίωξη στον Ρούντι Τζουλιάνι για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμία ποινική δίωξη στον Ρούντι Τζουλιάνι για την Ουκρανία
«Την γλύτωσε» ο Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι δεν θα αντιμετωπίσει θα διχωθεί ποινικά σχετικά με τις «συναλλαγές του στην Ουκρανία» προς όφελος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης υπήρξε προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ και ήταν αντιμέτωπος με μια δικαστική έρευνα εδώ και δύο χρόνια σχετικά με τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούσαν ιδίως το ενδεχόμενο να παρενέβη στην κυβέρνηση Τραμπ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα Ουκρανών επιχειρηματιών. Ομοσπονδιακοί πράκτορες κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές του στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2021 ως μέρος αυτής της έρευνας. Ο δικηγόρος του και ο γιος του, Άντριου Τζουλιάνι, έκαναν λόγο για μια «πολιτικά υποκινούμενη» υπόθεση.

Ήδη από το φθινόπωρο του 2019 βρέθηκε στο επίκεντρο του λεγόμενου «ουκρανικού σκανδάλου» που απείλησε την προεδρία Τραμπ. Τότε αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να πείσει το Κίεβο να παράσχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν. Δύο άνδρες που εργάστηκαν για λογαριασμό του στην Ουκρανία, οι Λεβ Πάρνας και Ιγκόρ Φρούμαν, κατηγορήθηκαν στη Νέα Υόρκη για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Επίσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις στη δίκη του κ. Τραμπ στη Γερουσία, ο κ. Τζουλιάνι είχε κεντρικό ρόλο στην αποπομπή του Αμερικανού πρεσβευτή στο Κίεβο.

Ο δικηγόρος του Τζουλιάνι, Άρθουρ Αϊντάλα, είπε στο CNBC, πως ο ίδιος και ο πελάτης του «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, αλλά δεν μας εκπλήσσει» που δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να ανακοινώσει την 3η υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο

Μπάιντεν-Σι: Διαθέσεις σύμπνοιας στην πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών - Το «κόκκινο πανί» της Ταϊβάν

Γέλεν: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε διεθνές δίκτυο που προμηθεύει με στρατιωτική τεχνολογία τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider