Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε μια Ευρώπη που να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε μια Ευρώπη που να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε πρόσκληση προς τις περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα την Κρήτη.

Την ανάγκη ενεργής συμμετοχής των νέων στον διάλογο που γίνεται στο πλαίσιο της διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Europe Direct Κρήτης και απηύθυνε πρόσκληση προς τις περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα την Κρήτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως αποτελεί «μεγάλο στοίχημα» τόσο για τη γεωγραφική της θέση όσο και για τις δυνατότητες τις οποίες διαθέτει, τονίζοντας ότι δεν πρέπει είναι προσανατολισμένη μόνο στον τουρισμό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ελπίζουμε», είπε, «ότι θα είναι μια από τις περιφέρειες που θα πρωτοστατήσουν στην ανάκαμψη και τον μετασχηματισμό της εθνικής οικονομίας, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της, το φυσικό της περιβάλλον και τους κρητικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορούν να επενδύσουν σε καινοτομίες και παραγωγικές διαδικασίες».

Ανοίγοντας τις εργασίες της διαδικτυακής εκδήλωσης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι είναι η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες για το ποια Ευρώπη θέλουν, υπενθυμίζοντας ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας», καθώς «έχουμε περάσει μέσα από πολύ σκληρά προγράμματα προκειμένου να παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ένωσης».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι σημαντικό η Ευρώπη να γίνει ακόμα πιο δημοκρατική, να βασίζεται ακόμα περισσότερο στη διαφάνεια, να στηρίζει την περιφέρεια, να εμβαθύνει το στόχο της ευρωπαϊκής σύγκλισης, και να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.

Μιλώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης το χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο στοίχημα της γενιάς μας», καθώς καταφέραμε, με τις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης χρονιάς, η χώρα μας να εξασφαλίσει ενισχύσεις που φτάνουν, μετά από μόχλευση, τα 90 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου μισό ΑΕΠ της χώρας.

Συνεπώς, η προσπάθεια που θα κάνουμε πρέπει να είναι γενναία και «δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε οποιοδήποτε μετασχηματισμό αν δεν στραφούμε προς τις ψηφιακές δυνατότητες ώστε να αναδείξουμε ακριβώς και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της χώρας μας που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο δυναμικό της».

Τέλος, ως άλλη μια μεγάλη πρόκληση της εποχής μας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε την ενεργειακή επάρκεια από πράσινη ενέργεια, τονίζοντας ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία της φύσης (ήλιο, αέρα) ώστε να έχουμε αειφορία, και βέβαια να παραδώσουμε τον πλανήτη μας και τη χώρα μας στη νεότερη γενιά πολύ πιο καθαρή από ό,τι την παραλάβαμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider