Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου Μενέντεζ για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου Μενέντεζ για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας
Το ελληνικό υπουργείο εκφράζει βαθύτατη εκτίμηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο αποδεικνύει τη μοναδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας.

Τη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδος», το οποίο αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, τη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια και ευημερία της Ελλάδας και την ύψιστη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, χαιρετίζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, εκφράζει βαθύτατη εκτίμηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο αποδεικνύει τη μοναδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, καθώς και τη βαθιά ευγνωμοσύνη για τη δικομματική υποστήριξη που έλαβε και ιδιαίτερα προς τους εισηγητές του νομοσχεδίου στη Γερουσία των ΗΠΑ, γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, καθώς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, βουλευτές T.Deutch & G.Bilirakis.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου έρχεται μετά την υπογραφή της τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας τον Οκτώβριο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν.

Την πρόταση για την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, με την πρόταση για το νομοσχέδιο «U.S.-Greece Defense and Interparliamentary Partnership Act 2021» ( «Αμερικανοελληνική αμυντική και διακοινοβουλευτική συνεργασία») προώθησε τον Ιούνιο ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, διαχρονικός υποστηρικτής της Ελλάδας και των ελληνικών θέσεων.

Υπενθυμίζεται πως το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ είχε υπογραμμιστεί και κατά την επίσκεψη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Ελλάδα τον Αύγουστο και τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε στη Γερουσία το ν/σ Μενέντεζ - Ένα βήμα πριν γίνει νόμος η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider