Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι η πιο ταξική κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι η πιο ταξική κυβέρνηση
Αναφερόμενος στην κατάσταση στο ΕΣΥ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι με την έξαρση της πανδημίας και τα χιλιάδες κρούσματα, το ΕΣΥ βρίσκεται σε σοκ.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πιο ταξική κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός ενώ ζούμε ένα ισχυρό κύμα πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα ημερησίως και εκατοντάδες νεκρούς κάθε εβδομάδα. Ταυτόχρονα εξελίσσεται ένα ισχυρότατο κύμα ακρίβειας που χτυπάει όλη την ελληνική οικογένεια, αλλά κυρίως τα φτωχότερα στρώματα. Το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης πρωταγωνιστούν στις αυξήσεις», είπε για το περιβάλλον μέσα στο οποίο συζητείται ο προϋπολογισμός, και επισήμανε πως αν σ' αυτή την πραγματικότητα προστεθούν και οι επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης τα 2 ½ τελευταία χρόνια, όπως η «υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων με τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη» και η εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. «Γι' αυτό το πλαίσιο υπάρχει υπεύθυνος, είναι η πιο ταξική κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη», είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο ΕΣΥ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι με την έξαρση της πανδημίας και τα χιλιάδες κρούσματα, «το ΕΣΥ βρίσκεται σε σοκ και δεν μπορεί να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες της πανδημίας, αλλά ούτε και τις ανάγκες της υπόλοιπης νοσηρότητας, με αποτέλεσμα όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ οι φτωχοί και ανήμποροι να ταλαιπωρούνται και να αυξάνεται η θνησιμότητα».

«Ο συνδυασμός της ανικανότητας και της ιδεολογικής προσήλωσης στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την "ελεύθερη αγορά", αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί συνειδητά το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση, ώστε να γίνει ευκολότερη και φτηνότερη η παράδοση του ΕΣΥ στα ιδιωτικά χέρια», είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι όχι μόνο «δεν παίρνει μέτρα για να εμποδίσει αυξήσεις (καπέλο), που επιχειρούνται από διάφορα τραστ τα οποία δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας και του χονδρεμπορίου βασικών αγαθών», αλλά αντίθετα, η κυβέρνηση δικαιολογεί τις αυξήσεις βαφτίζοντάς τες φυσιολογικό φαινόμενο, αφού τις αποδίδει στο ότι συμβαδίζουν παρέα με την ανάπτυξη.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φέρνει ένα προϋπολογισμό που κόβει 1,7 δισ. ευρώ από τις κοινωνικές παροχές και μειώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 900 εκατ. σε σχέση με το 2021», είπε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε πως οι επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης για το 2021, από 2,6 δισ. ευρώ που προβλεπόταν θα καταλήξουν σε 150 εκατ. ενώ το δημόσιο χρέος από το 2021 στο 2022 αυξάνεται κατά 14 δισ. ευρώ.

Στον προϋπολογισμό αναφέρεται ότι το 2021 προβλέπεται να κλείσει με ανάπτυξη γύρω στο 6%. Η φετινή αύξηση προκύπτει από τη σύγκριση με την αντίστοιχη του 2020, σε μια περίοδο που ουσιαστικά η οικονομία ήταν κλειστή, μια αλήθεια που αποκρύπτει επιμελώς η κυβέρνηση, είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε πως:

- Δεν προβλέπεται καμία ενίσχυση στους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ούτε καν για τη κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών λειτουργίας.

-Για τους εργαζόμενους καμία αύξηση του μισθού τους, παρά μόνο ένα κουλούρι 0,5 ευρώ την ημέρα, η δε νεολαία αγωνίζεται μεταξύ ανεργίας και εργασίας για να εξασφαλίσει 200-400 ευρώ το μήνα, χωρίς ωράρια, χωρίς καμία προστασία μετά την κατάργηση και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

-Οι συνταξιούχοι, ενώ έχασαν τη 13η σύνταξη που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μόνιμη, και την κατάργησε η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τους δίνει (σε όσους παίρνουν από 600 ευρώ και κάτω) επίδομα 250 ευρώ.

«Η κυβέρνησή σας, ως κράμα ολιγαρχικής μεροληψίας, ιδιοτέλειας και ανικανότητας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και πρέπει να φύγει. Και θα φύγει», τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider