Ελλάδα
27-09-2021 | 20:30

Tσακαλώτος: Η ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι, που να συγκεντρώνεται στις καλές περιόδους και να μοιράζεται στην κρίση

Newsroom
Μοιράσου το
Tσακαλώτος: Η ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι, που να συγκεντρώνεται στις καλές περιόδους και να μοιράζεται στην κρίση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Για ποια Ευρώπη μιλάμε σήμερα; Γι αυτή που μοιραζόμαστε τις ζημιές και είναι ιδιωτικά τα κέρδη;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στους υπουργούς της κυβέρνησης κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για τις ανατιμήσεις σε αγαθά και ενέργεια.

Ο κ. Τσακαλώτος κατέκρινε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για «σεξισμό» στις αναφορές που έκανε κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάστιου λέγοντας πως «ο κ. Γεωργιάδης, από μένα δεν θα πάρει 'αντρίκια' απάντηση. Δεν είμαι της 'αντρικής σχολής'. Είναι καιρός να τελειώσουμε με τα στερεότυπα για την υπεροχή των ανδρών, είναι καιρός να τελειώνουμε με το σεξισμό. Καθώς μεγαλύτερα ψέματα έχουν ειπωθεί από ανθρώπους της αντρικής σχολής».  
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του που χρεωκόπησε την χώρα και πρόσθεσε πως δεν ήταν η κυρία Μέρκελ που έριξε τον Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός. Και αυτό είναι μέρος της ιστορικής μνήμης του λαού μας. Ο κ. Τσακαλώτος, επίσης αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις φτωχές χώρες και επισήμανε πόσο σημαντική ήταν η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για την άρση της πατέντας των εμβολίων, ενώ χαιρέτισε και την μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην e-food.

Σχετικά με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να πει «τελικά, με ποιο ρεύμα είναι», σημειώνοντας πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ξέχασε να αναφέρει κάποια καλά παραδείγματα, όπως της Γερμανίας, όπου οι τοπικές κοινωνίες έχουν μεγάλη συμμετοχή στις ΑΠΕ, στην παραγωγή και τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας. «Εσάς» είπε «ποιο είναι το όραμά σας; Η Μεγάλη Βρετανία;» επισημαίνοντας ότι «οι συνέπειες της αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά κύριο λόγο οφείλονται στις ιδιωτικές εταιρείες» που «αντί για επενδύσεις σε υποδομές και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οι ιδιωτικές εταιρείες επέλεξαν να δώσουν μερίσματα στους μετόχους. Ακόμα και η κ. Μέι είπε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στις τιμές». 
 
«Ο κόσμος ζητάει άλλο ύφος. Και έχει άλλα ερωτήματα από αυτά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει να είσαι ευρωπαϊστής σήμερα» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού μπορεί να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι. Ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται να δώσει μερίσματα. Που να συγκεντρώνεται στις καλές περιόδους και θα μοιράζεται στην κρίση» εκτίμησε σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.